|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Σταμο κανε μια παρουσιαση αν θες του φωτιστικου που εχεις φτιαξει καθως και εντυπωσεις απο την ανταποκριση των κοραλλιων σου ,πιστευω οτι θα ενδιαφερει πολυ κοσμο και εμενα χεχεχε
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί led φωτισμό με μόνο άσπρα και μπλε led ( white - royal blue) όσο δυνατός και να είναι , το φάσμα του φωτός είναι 450 -455 nm , με αποτέλεσμα ναι μεν να αναπτύσσονται τα κοράλλια αλλά όχι σωστά(π.χ. να στο πω λίγο ΄΄μπακαλίστικα΄΄,όταν πεινάς τρως και κακομαγειρεμένο φαγητό αλλά ελάχιστο και όχι με ευχαρίστηση) . Για το λόγο αυτό οι θιασώτες των Τ5 βλέπουν καλύτερη ανάπτυξη στα κοράλλια τους , γιατί το φάσμα των Τ5 δεν περιορίζεται στο 450 -455nm αλλά έχει μεγαλύτερο εύρος. Επειδή τα Led έχουν ( ανάλογα το χρώμα τους ) έχουν διαφορετικά nm όπως Violet 400 to 450 nm Blue 450 to 485 nm Cyan 485 to 500 nm Green 500 to 550 nm Yellow 550 to 600 nm Orange 600 to 650 nm Red 650 to 700 nm όταν χρησιμοποιήσεις 4 dimmable drivers ( ένας για τα λευκά , ένας για το royal blue , ένας για τα violet και ένας για Cyan -red- true blue ( κάποια άλλη στιγμή θα σου πω πως οι συνδυασμοί αυτοί δημιουργούν το Οrange και το Yellow και Green) ντιμάροντας κάθε ένα driver ξεχωριστά , είτε με ένα φωτόμετρο είτε αυτοσχεδιάζωντας , βρίσκεις το σωστό φάσμα φωτισμού . Από την πρώτη ημέρα που τοποθέτησα το δικό μου όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν τα κοράλλια αλλά έδειχναν πιο δυνατά και εντυπωσιακά . Κάποια στιγμή θα κάνω παρουσίαση του diy led φωτιστικού και φωτό από το ενυδρείο πριν και μετά την τοποθέτηση του φωτιστικού. Τέλος πολύ απλή και εύκολη η κατασκευή του. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατατοπιστικος ,σε ευχαριστουμε φιλε Σταμο ,παντος με μονο λευκα στα 10κ και. royal blue 453nm μπορω ναπω πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο αναπτυξη αλλα και απο χρωμα ,το φωτιστικο για το καινουργιο ενυδρειο βεβαια θα φοραει και τσιπακια για να γεμισουν το φασμα( εκτος απο τα βασικα στα 10κ και τα royal blue )που και εγω απο οτι εχω δει βγαζουν το κατι παραπανω σε χρωμα. Ακομα απο οτι εχω δει ειδικα στα σπσ δωστους ενταση και ειναι ευχαριστημενα οποτε imo πρεπει να φορανε φακους τα λεντ.
Αναμενουμε λοιπον παρουσιαση ειμαι σιγουρος πως εχεις κανει πολυ καλη δουλεια.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετικές οι παρατηρήσεις σου. Περιμένουμε την αναλυτικότερη παρουσίασή σου!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θέλω να πω ότι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα αν έχεις ιδανικό φάσμα φωτισμού ( όχι ένταση αλλά φάσμα) τα κοράλλια θα σου συγχωρέσουν λάθη και β) μία εφύλια που με το προηγούμενο φωτιστικό έκανε 2 μήνες να αυξήσει το μέγεθος της με το νέο φωτιστικό το έκανε σε 10 περίπου ημέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενταξει τα πρωτα ετοιμα φωτιστικα δεν μπορουσες να πεις οτι ηταν και κατι το τρομερο σε σχεση με τα diy που εχουν και σωστη ψυξη και τα σωστα οπτικα για το συγκεκριμενο ενυδρειο για το οποιο φτιαχνονται ,τελευταια φτιαχνοντε αξιοπρεπη φωτιστικα ετοιμα αλλα και οι τιμες τους ειναι και αυτες "αξιοπρεπεις"
![]()
|
||||
|
||||
![]()
οταν λετε φακους για τα power led εννοειτε αυτους :
http://www.ebay.com/itm/10-pcs-Cree-...item27ba658a9e αν ναι κανουν και για τα λευκα power Led αλλα και για τα blue led ? ρωταω για να δωσω παραγγελια για ολα αν ειναι , ευχαριστω. για ενα ενυδρειο λοιπον 100 μηκος Χ 40 πλατος Χ 55 βαθος θα παρω 10 led power 10w τα λευκα και 30 blue led 3w, και τους αντιστιχους φακους ! καλα ειμαι ?
|
||||
|
||||
![]()
Προσεχε ο καθε τυπος led χρειαζεται κ διαφορετικους φακους.
Μονο κατι κινεζικα no name led φορανε ολα ιδιους φακους. Οι φακοι πους εχεις βαλει δεν κανουν στα led που εχεις παραγγειλει. Αν μπορεις να αλλαξεις την παραγγελια, θα σου ελεγα να παρεις επωνυμα led κ οχι αυτα. Η αναλογια σου θα πρεπει να ειναι 1white/3blue + αν θες κ αλλους χρωματισμους. Στα παραπανω εχεις 100w white/ 90w blue. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε παω γιατι εισαι διαβασμενος κ ψαγμενος σε ολο το θεμα του φωτισμου. Περιμενουμε με ανυπομονησια την παρουσιαση του φωτιστικου σου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η Τεχνη Του Aquascaping-Συζητηση | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 52 | 03-08-12 03:14 |
συζητηση για κιχλιδες mbuna | thanasis76 | Malawi | 45 | 28-09-10 22:01 |
Διατυπωστε αποψεις! | kokos125 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 05-12-09 00:43 |
ιδεα προς συζητηση | chris129 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 167 | 15-04-08 13:43 |
αποψεις για αγορα R.O.... | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 14-10-05 16:20 |