|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω ειχα για καιρο diy ανακλαστηρες απο στραντζαριστη λαμαρινα επινικελωμενη και υστερα απο ενα διαστημα αρχισανε να βγαζουν κιλιδες σκουριας. μια φτηνη λυση που ψαχνει ο σπυρος ειναι (τωρα μου ηρθε προχειρα η ιδεα) η εξης: παιρνουμε μπουκαλια του νερου 1,5 λιτρου και τα κοβουμε στην μεση ωστε να παρουμε 2 ημικυλινδρικα λουκια.Αυτα θα ειναι οι ανακλαστηρες μας.η ανακλαστικη επιφανεια θα ειναι ενα κομματι αλουμινοχαρτο το οποιο καλο ειναι να μην τσαλακωθει πολυ,και το οποιο μπορει να κοληθει με σιλικονη στην εσωτερικη πλευρα των μπουκαλιων. επειδη το ωφελιμο μηκος ενος μπουκαλιου θα ειναι περιπου 30 ποντους κοβουμε και ενωνουμε οσα μπουκαλια χρειαστουμε. τωρα μπορει να μου πειτε οτι παραπαει αυτη η διαδικασια αλλα με δεδομενο οτι ειναι στην Κω, και δεν προκειται να βρει ανακλαστηρες πιλουξ, ουτε λαμαρινα επινικελωμενη,και ισως ουτε μηχανουργειιο να του τις στραντζαρει, εαν βρει, ειναι μια καλη φτηνη λυση,κατα την γνωμη μου!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα αντέξει το υλικό των μπουκαλιών? Δεν λέω ότι θα αρπάξει φωτιά αλλά μην παραμορφωθεί. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον θα παω στη λυση,θα μου φτιαξει καποιος φιλος/γνωστος κατι απο αλουμινιο και θα κολλησω πανω του (μαλλον με σιλικονη ή με βενζινοκολλα) καθρεφτη.Αν αυτος ο γνωστος εχει και νικελ ακομη καλυτερο.Αλλα οπως καταλαβατε δυστυχως η επαρχια πασχει λιγο απο πλευρας εναλλακτηκων λυσεων.
|
|
|||
|
|||
![]()
George hmmy,εχω ανακλαστηρες νικελ της Tetra,αλλα δεν εχω τον απαιτουμενο χωρο για να τους βαλω παραλληλα,ειναι περιπου 10cm ο χωρος που εχω για να βαλω δυο λαμπες παραλληλα,και δεν πρεπει να προεξεχει τιποτα!
|
|
||||
|
||||
![]()
εαν κολλησει το αλουμινοχαρτο ακουμπωντας το ρολλο και ξετυλιγωντας σιγα σιγα θα εχει ελαχιστο τσαλακωμα εως καθολου.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Αλουμινοταινια
Praktiker Δοκιμασμενη λυση Καπου θα υπαρχει και στο νησι
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα sot-zoe,μπορεις να γινεις λιγο πιο περιγραφικος σχετικα με την αλουμινοταινια μηπως και βρω τιποτα τετοιο,καθοτι "Praktiker" δεν υπαρχει δυστυχως!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|