|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάντα πίστευα ότι τα neons είναι πιο ανθεκτικά από τα cardinals. Και οι δικοί μου οι (πιο) μικροί δίσκοι "παίζουν", κάνουν και κάτι πόζες αλά kissing gouramis.
Θεόφιλος ΥΓ. Καλά στη Βέροια έχετε Pet shop? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα neon όλες αυτές τις μέρες δεν έδειξαν σημάδια stress.
Αρκετά sites ,ελληνικά και ξένα, δίνουν αποδεκτές τιμές ph 6 με 8 για τα neon. Πάντως όλοι μιλάνε για προβλήματα σε θερμοκρασίες πάνω από 26 c. Τέλος πάντων, και για τα corydoras λένε 28c μέγιστη θερμοκρασία αλλά και στους 30c που έχω τώρα τα βλέπω και αυτά να μην επηρεάζονται άσχημα. Θέλω να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με την θερμοκρασία στην οποία ζουν οι δίσκοι στο φυσικό περιβάλλον τους και η οποία σύμφωνα με πολλούς δεν είναι συνεχώς (όλο τον χρόνο) πάνω από 28c. Y.Γ. Από το '75 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα φίλε safi, και εγώ έχω μιλήσει με φίλους οι οποίοι το χειμώνα ρίχνουν λίγο τη θερμοκρασια, έτσι ώστε να κάνουν τον κύκλο των εποχών. Εγώ προσωπικά δεν το κάνω και δε νομίζω ότι αξίζει να το κάνεις. Να μειώμεις για παράδειγμα τη θερμοκρασία 0.1°C (λέω τόσο μική μεταβολή γιατί πιο γρήγορη θα επηρεάσει τα ψάρια σου και στη φύση δεν πέφτει μια και έξω) την εβδομάδα για την πας πόσο? Στους 27 ή παρακάτω? Επειδή ο δίσκος λατρεύει το ζεστό το νεράκι θα έλεγα να μην κάνεις πειράματα, εκτός και αν κάποιος φίλος έχει σοβαρούς λόγους που συστήνει κάτι τέτοιο.
Όταν λες από το 75 τι εννοείς? |
|
|||
|
|||
![]()
φίλε george hmmy
το '75 σημαίνει από το 1975 υπάρχει pet shop στην πόλη και απαντά (με φιλική διάθεση) στο Υ.Γ του φίλου theokyr. Για την θερμοκρασία δεν διαφωνούμε. Ούτε πρόκειται να κάνω πειράματα. ¶λλωστε οι δίσκοι που κυκλοφορούν μετά από τόσες αναπαραγωγές σε αιχμαλωσία σίγουρα δεν έχουν τις ίδιες συμπεριφορές με αυτές των άγριων. Πες μου αν θέλεις 2, 3 βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το sex και σε ποιό μέγεθος εμφανίζονται στους δίσκους. |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε safi τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τους αρσενικούς από τους θυληκούς είναι πολλά, πχ τα πτερύγια, τα χείλη, το σώμα και διάφορα. Εγώ κάνω το διαχωρισμό από τα πτερύγια τους. Τα πτερύγια στον αρσενικό, αν πάρεις τη νοητή τους προέκταση πέφτουν εκτός της ουράς του. Στο θυληκό η νοητή προέκταση τους πέφτει εντός της ουράς. Σου παραθέτω και 2 φώτο, από τον έναν αρσενικό και απο τον ένα θυληκό μου (δεν είναι και οι αντιπροσπευτικότερες αλλά θα καταλάβεις αυτό που θέλω να σου πω) όπου έχω σχεδιάσει και τις νοητές προεκτάσεις. Κοίτα, για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 με 12 μήνες το ψαράκι. Σε μικρότερη ηλικία συνήθως φαίνεται για θυληκό και μετά διαπιστώνεις το αντίθετο! Αν μπορείς και θες βγάλε καμιά φώτο από τα ψαράκια σου να δούμε να βοηθήσουν και άλλοι φίλοι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο theokyr είναι τρελαμένος με τον αρσενικό δίσκο που απέχτησε, δεν έχει κακή διάθεση! Η Βέροια είναι πολύ όμορφη πόλη, αν και το μέρος που επισκεπτόμουν σχεδόν αποκλειστικά ήταν το νοσοκομείο της. Και μόνο που τη βλέπεις έτσι αμφιθεατρικά χτισμένη στους πρόποδες του καταπράσινου βουνού είναι εντυπωσιακή!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Διαφωτιστικές οι φωτο george, και οι επισημάνσεις ευχαριστώ.
Δικές μου φώτο δυστυχώς δεν μπορώ άμεσα να στείλω. Την άλλη εβδομάδα με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω. Βέροια πότε ήρθες. Ελπίζω οι επισκέψεις στο νοσοκομείο να μην ήταν για δική σου περίθαλψη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Θεόφιλος ΥΓ. Κάπου μου είπαν ότι καλύτερα να μην χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό γιατί δεν θα ξέρω τι είδους αναγομώσεις έχει ο αποστακτήρας. Έχω δωρεάν πρόσβαση σε απιονισμένο νερό γνωστής ελληνικής εταιρίας πετρελαιοειδών και σκεφτόμουνα να το χρησιμοποιώ αντί για νερό Α/Ο. Τώρα έχω προβληματιστεί! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με το Ceratofyllum | Cristos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 20-12-04 01:06 |
Πρόβλημα με καλιμπράρισμα | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-12-03 11:04 |
Πρόβλημα στην ανάπτυξη φυτού | thediscusman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 04-06-03 15:37 |
Υλικα φιλτρου και πρόβλημα αμμωνίας | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:19 |