|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Α, εντάξει ησύχασα. Γιατί πέρασε από το μυαλό μου ότι ο κίνδυνος αυτός υπάρχει στα 'φυσιολογικά' DIY συστήματα παραγωγής CO2 κι ανησύχησα λιγάκι. Αν υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι τέτοιο (να πεταχτεί ζαχαρόνερο στο σαλόνι) δεν με γλιτώνει κανείς
![]() Χωρίς πλάκα τώρα, το DIY Co2 το θεωρώ πολύ ασφαλές, ασφαλέστερο ίσως και από την μπουκάλα, με μια βασική προυπόθεση: Να μην υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να παρεμποδίζει την έξοδο του CO2 στο ενυδρείο. Γι' αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις βαλβίδες ανεπιστροφής, ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΕΤΕ μετά την τοποθέτησή τους ότι το CO2 ρέει αβίαστα. Διαφορετικά, αν συνδέσετε τις βαλβίδες ανάστροφα μπορεί να γεμίσετε το χώρο ζαχαρόνερο (και το κεφάλι σας παντοφλιές ![]() ![]() Αν θέλετε να περιορίσετε την ροή του CO2 τη νύχτα είναι προτιμότερο να έχετε μια μορφή ενεργούς διάχυσης η οποία θα κλείνει το βράδυ. Εγώ χρησιμοποιώ έναν μικρό κυκλοφορητή τον οποίο τον ανάβω μαζί με τα φώτα. Αν θέλετε να ρυθμίσετε την ροή του DIY CO2 με κάποιας μορφής βελονοειδούς βαλβίδας ξεχάστε το. Δεν γίνεται χωρίς πιθανά προβλήματα. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εξυπνο αυτό με τον κυκλοφορητή για να μη λειτουργεί με σβηστά τα φώτα
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Μα ρίχνω σόδα, κάθε που πέφτει η ροή του CO2. Με την μαγιά σαμπάνιας και την σόδα αλλάζω το ζαχαρόνερο κάθε ενάμιση μήνα (μπουκάλι 1,5lt).
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Δεν σου αφρίζει η σόδα και φουσκώνουν τα μπουκάλια ?
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Η σόδα αφρίζει βέβαια. Αλλά τα μπουκάλια δεν φουσκώνουν. Η δίοδος του CO2 είναι ελεύθερη, οπότε η πίεση δεν προλαβαίνει να αυξηθεί, το αυξημένο CO2 αμέσως ελευθερώνεται στο ενυδρείο.
Βάζω μόνο 1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα τη φορά. Περισσότερο κάνει πιο πολύ κακό παρά καλό νομίζω. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
πεσμου με το μιγμα σε παρακαλω τι ακριβος κανεις δηλαδη στην αρχη βαζεις 200γρ μαγια και 200γρ νερο και μολις φτανει στο τελος προσθετης 1/3 του γλυκου μαγια σπαμπανιας?Πεσμου λιγο ακριβος γιατι δεν καταλαβα,αυτο με τα υλικα παρασκευεις
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Μου θυμισες μια ιδεα που ειχα εφαρμοσει μια φορα που ειχα παρει ενα 20λιτρο μπουκαλι απο ψυκτη και εβαλα 5 κιλα ζαχαρη μεσα. Για να μην σκασει στην οποιαδηπωτε περιπτωση, θα γινοταν ο χαμος, πηρα μια συριγγα, εβγαλα βελονα και εμβολο, τρυπησα το μπουκαλι ψηλα κοντα στο καπακι, και σφηνωσα μεσα τη συριγγα, σκετο σωληνα. Και τον ταπωσα με μπολικη πλαστελινη. Στα τεστ πρωτα εσκαγε η πλαστελινη πριν γινει οτιδηπωτε αλλο....κακο. Οπουε ειχα το κεφαλι μου ησυχο.
|
#8
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ανάλογα με την ροή του CO2 μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την ποσότητα της μαγιάς. Αν χρησιμοποιείς μαγιά σαμπάνιας ίσως αξίζει να βάλεις ένα ολόκληρο κιλό ζάχαρη, γιατί η μαγιά αυτή αντέχει σε πολύ περισσότερο αλκοόλ. Η βίβλος του DIY CO2 βρίσκεται εδώ: http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html Για μεγαλύτερη σταθερότητα στο CO2 πολλοί καταφεύγουν στην λύση των 2 ή περισσότερων μπουκαλιών όπου ανανεώνουν το μίγμα σταδιακά. ------------------------- Παράθεση:
Αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να φτιάξουμε μια 'ασφάλεια' όπου θα σφράγιζε με αξιοπιστία μικρές πιέσεις (μέχρι μισή ατμόσφαιρα) αλλά θα άνοιγε με μεγαλύτερες, θα ήταν ιδανικά. Είχα σκεφτεί ένα μπαλόνι, για να έχω και μια ένδειξη της πίεσης, αλλά ποτέ δεν το δοκίμασα σοβαρά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη plin : 18-01-14 στις 10:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γλοιώδες υλικό πάνω σε ξύλα | thediscusman | Γλυκό νερό - Γενικά | 50 | 11-02-08 23:08 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |
Υλικά φιλτραρίσματος ? | Johnkokk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 18-01-05 00:01 |
Καινούργιο υλικό φίλτρου | neon | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-10-04 15:16 |
Υλικά Φιλτραρίσματος | torto | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 19-05-04 02:32 |