Εγω φιλε george σε ολα τα Eheim φιλτρα(2028 και αν θυμαμαι καλα το 2234), για πανω απο χρονο χρησιμοποιω Subtrat pro II. Το Subtrat το εχω καθαρισει σε συνολο ανα φιλτρο μονο μια φορα σε ενα χρονο(και να σημειωσω οτι στο malawi ενυδρειο εχω ιχθυοφορτωση).
Καθε εβδομαδα, αλλαγη κανω μονο στον υαλοβάμβακα που εχω και στα δυο φιλτρα, δεν ειδα ομως να αναφερεις πουθενα υαλοβαμβακα!.
Απο την αλλη μερια, εγω τα σφουγγαρια τα ξεπλενω με καθαρο νερο της βρυσης ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.... σε καθε ενυδρειο εχω δυο φιλτρα-σε συνολο 5 σφουγγαρια, οποτε πλενοντας τα δυο μενουν τρια σφουγγαρια μαζι με τα υπολοιπα υλικα των φιλτρων ανεπαφα.
Τελος, το σφουγγαρι που σου μαζευη πιστευω οτι πρεπει να το αλλαξεις. Αν δεν εχεις αλλα φιλτρα στο ενυδρειο να σου κρατησουν τον πλυθυσμο των βακτηριδιων, ασε το παλαιο μεσα στο ενυδρειο (οπως λενε τα παιδια πιο πανω η κρεμασε το με ενα συρματακι σενα σημειο που να υπαρχη κινηση νερου
__________________
Makis M
|