|
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια και από μένα ASSOS!!
Γενικά συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με τη γενήστρα: Αν πρέπει να τα κρατήσεις κ άλλο μέσα σε αυτή τα μικρά για κάποιο λόγο (πχ.αν δεν έχεις στο ενυδρείο σου java moss ή κάποιο φυτό να κρύβονται ή αν δεν έχεις άλλο μικρό ενυδρείο μαιευτήριο), θα πρέπει να φροντίζεις για την καλή ποιότητα του νερού. Όπως αναφέρθηκε με το συφονάρισμα θα καθαρίζεις τον πάτο. Για το νερό που βρίσκεται μέσα σε αυτή μπορείς κάθε τόσο να την ανασηκώνεις προσεκτικά με τα χέρια σου (όχι τελείως έξω απ'το νερό...) και να την ξαναβυθίζεις. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνεις το νερό μέσα στη γεννήστρα το οποίο είναι 'σχετικά' στάσιμο αφού οι μικρές τρύπες της γεννήστρας δεν επιτρέπουν ελεύθερη ροή.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για της πληροφορίες!
Τελικά μέσα σε 4-5 ώρες έβγαλα την μάνα από την γεννήστρα. Όταν άρχισαν να κολλιμπάνε πήγαν στην επιφάνεια και διαπίστωσα ότι ζούσαν τα 8 από τα 14. Σήμερα το πρωϊ πήγα και πήρα έτοιμη τροφή από το Pet Shop (wardley, Small Fry). Έιναι ρευστή και έχει μέσα Αυγό, Μαγιά, βιταμίνες κ.α. Με συχνές αλλαγές και σωστό ταϊσμα πιστεύω ότι θα ζήσουν και τα 8. Δυστιχώς δεν μπορώ να πάρω και άλλο ενυδρείο οπότε θα περιμένω να μεγαλώσουν για να τα αφήσω με τα άλλα. Το ενυδρείο μου είναι πραγματικά "Κοινωνικό" ![]() Ερώτηση: Τα τσάμια του ενυδρείου απόκτησαν κάποια άσπρα στίγματα... κάτι σα άλλατα. Τι είναι αυτό; Πρέπει να το καθαρίσω με τον μαγνήτη ή να το αφήσω μήπως και κάνει καλό ή είναι τροφή για τους γλύφτες;
|
|||
|
|||
![]()
Αυτή κυρίως είναι για ωοτόκα και θα σου κάνουν το νερό χάλια καλύτερα να έπερνες σκόνη εμένα αυτή η τροφή δεν μου άρεσε να πω την αλήθεια. Τα δικά μου μεγαλώνουν μια χαρά με τη σκόνη τόσους μήνες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά επέζησε μόνο 1.
![]() Του ανανεώνω στην ταϊστρα που είναι 3-4 φορές την ημέρα με φρέσκο νερό. Επίσης το ταϊζω 3 φορές την ημέρα και έπειτα από μισή ώρα του ανανεώνω το νερό για να μην μένει σε βρώμικο. Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 28-29. Τι μπορεί να έκανα λάθος?!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επίσης δεν ξέρω τι λέει αυτή η υγρή τροφή καθότι δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Η έτοιμη τριμμένη τροφή (π.χ. Tetra MinBaby) είναι εγγυημένη. |
|
|||
|
|||
![]()
Καθε 3-4 μέρες το πολύ θέλει καθάρισμα η ταϊστρα όχι 3-4 φορές την ημέρα δεν τους κάνεις καλό μπορεί γι αυτό να πέθαναν. Τις πρώτες μέρες τα αφήνουμε στο νερό που γεννηθήκαν όχι μεταβολές δεν κανει είναι λάθος
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[
Να ρωτήσω κάτι και εγώ σχετικά με τους ξυφοφορους? Έγινα μπαμπάς εδώ και 4 μέρες. Αλλά μετά την γεννά η θηλύκια είχε επάνω στο σώματης κάτι σαν άσπρες φισαλιδε και κάθετε μέχρι και σήμερα χαμηλά στον πάτο. Είναι από την γεννά η μήπως κάτι τρομαχτικό? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρακαλώ για οδηγίες μαιευτικής | 3leon | Malawi | 8 | 02-02-05 09:12 |
πληροφορίες για τα "οράντα" | GIWRGOS | Χρυσόψαρα | 1 | 30-12-04 12:14 |
Χρειάζομαι πληροφορίες για τις πέτρες και το Ph | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 21-06-04 16:42 |
Τα Φώτα σας παρακαλώ!!! | ababapanos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 14-03-04 01:13 |
Πληροφορίες για θυληκά Guppies | sv2fpi | Ζωοτόκα | 6 | 05-06-03 00:02 |