|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mην τους δίνεις πολύ σπιρουλίνα, και προπάντως μην τους δίνεις τέτοιου είδους τροφή.
Να τους δίνεις καλές τροφές. Κράτα την jbl και πάρε και την ocean nutr. cichlids flakes. Το ψαράκι μάλλον πήγε απο bloat λόγω ακατάλληλης τροφής και υπερβολικής δόσης σπιρουλίνας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H υπερβολική δόση σπιρουλίνας και ειδικά σε ένα ψάρι που δεν είναι καθαρά φυτοφάγο, μπορεί να προκαλέσει bloat. To βλέπουμε αρκετά συχνά σε tropheus που είναι και φυτοφάγα.
Μάλιστα στο υπόμνημα το υποστηρίζεις: Παράθεση:
![]() Όμως για να μην φανώ απόλυτος, θα ληθελα να μας πει ο φίλος αν είδε περίεργες συμπεριφορές απο το συγκεκριμένο ψάρι πριν το θάνατο του, ή των άλλων ψαριών και πως τα παρατηρεί γενικά. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() -Στην περίπτωση μας δεν έχουμε υπερβολικό τάισμα (λέει δίνει 3 φορές την ημέρα από λίγο από τροφές που είναι αποδεκτές κατά τη γνώμη μου). -Η σπιρουλίνα τρώγεται χωρίς πρόβλημα απ' όλα τα ψάρια. -Τα τροφέους δεν παθαίνουν Bloat από τη σπιρουλίνα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε πολλές αναφορές και μάλιστα και απο Ελλάδα πολλά tropheus έπαθαν bloat απο υπερβολική χρήση σπιρουλίνας και συγκεκριμένα της forte(36%). |
|
||||
|
||||
![]()
Παναγιώτη γνώμη μου είναι ότι όλες αυτές οι αναφορές δεν είδαν την βασική αιτία του bloat (την γράφω στο άρθρο).
Υπάρχουν και χιλιάδες αναφορές ότι ψάρια κυρίως φυτοφάγα έπαθαν Bloat από τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζωική πρωτεΐνη. Κι αυτό πιστεύω δεν είναι τεκμηριωμένο (όταν φυσικά μιλάμε για τροφές που δεν περιέχουν πρωτεΐνη από θερμόαιμα ζώα, που άποψη μου, δεν πρέπει να δίνουμε σε ψάρια). Αυτά είναι δική μου εμπειρία καθώς τάιζα, χωρίς κανένα πρόβλημα, για χρόνια tropheus όπως και τώρα mbuna, αποκλειστικά και μόνο με NLS και μόνο 1-2 φορές την βδομάδα σπιρουλίνα forte ή άλλη φυτική. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ίσως να είναι έτσι. Σε πολλά συμφωνώ. ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[κατασκευή ενυδρείου]Σκέψεις για καινούριο malawi!! | Παναγιώτης Κ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 13-03-12 08:56 |
Καινούριο ενυδρείο.... | zak | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 23 | 03-05-07 12:36 |
Καινούριο Ενυδρείο...! | John T | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 20-11-04 01:08 |
Καινούριο ενυδρείο. | Νίκος | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 25-07-04 21:25 |