|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου χωρις να θελω να σε απογοητευσω θα σου προτεινω να μην στησεις κατι τοσο μικρο λογο του οτι δεν θα μπορεις να φιλοξενησεις καποιο ζωντανο με ασφαλεια χωρις να χαροπαλευει καθε μερα ,θα σου προτεινω ομως να ψαξεις να βρεις ενα ωραιο κυβο γυρω στα 60-100λ και να κανεις κατι που θα το χαρεις και εσυ και τα ζωντανα σου . Θα ελεγα οτι τα πολυ μικρα συστηματα απευθυνονται σε πιο εμπειρους λογο της δυσκολιας που εχουν να κρατηθουν σταθερες παραμετροι ,εντελως φιλικα
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι μονο για βραχο, χωρις ψαρι φυσικα (αμαρτια ειναι να μπαινει ενα ψαρι σε λιγοτερο απο 50 λιτρα, ποσο μαλλον θαλασσινο που εχει μαθει να κινειται σε τεραστιο χωρο) προσωπικα παροτι εντελως ασχετος με τα αλατια και χωρις αλλαγες νερου ειχα διατηρισει για αρκετους μηνες σε 25 λιτρα καθαρα, και μονο συμπληρωνα απο οσμωση, και μαλιστα εβγαλε αρκετη ζωη.
Τωρα αν κανεις και σωστες αλλαγες και βρεις φορμουλα να κρατησεις σωστα σταθερες θερμοκρασιες σε τοσο λιγο νερο ισως μπορεις να το κρατησεις και μονιμα (βεβαια θα στοιχισει μια περιουσια να μπορεσεις να εχεις σταθερες συνθηκες σε τοσο λιγο νερο και θα πρεπει να εισαι και καθε μερα με τα τεστ)
|
|||
|
|||
![]()
προφανως και δεν σκοπευω να βαλω ψαρι μεσα.... και συγνωμη αν δεν το διευκρινισα... το μονο ζωντανο που σκοπευω να βαλω ειναι ο βραχος (!) και κανα καβουρακι στη χειροτερη....
απο κει και περα, επειδη εχω μια ακρη για να παιρνω τζαμπα απιονισμενο νερο, μπορω να συμπληρωνω με απιονισμενο? οσον αφορα τον εξοπλισμο τωρα, με ενα απλο φιλτρακι οπως προανεφερα, μπορω να κανω δουλεια? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου.
Όπως ήδη σου προανέφεραν και τα παιδιά σε ένα τέτοιο σύστημα θα είναι δύσκολο να κρατάς σταθερές τιμές, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Μιας και τα έξοδα για να στηθεί δεν είναι σημαντικά, μπορείς να το επιχειρήσεις. Κρατάς το φιλτράκι(καθαρά απο θέμα κυκλοφορίας και μόνο), Απο φως με 2 3βατα power led, ένα άσπρο και ένα μπλέ και ένα μετασχηματιστή για να δουλέψουν κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Λίγος αραγωνίτης(2 κιλά) και λίγος βράχος(2 κιλά) είναι ότι πρέπει. Αν μπορείς να παίρνεις απιονισμένο(1 ευρώ το 4λιτρο) θα είναι το ιδανικό ώστε να μπορείς να σπας το αλάτι σου και να βγάζει καλές τιμές(kh,ca,mg) αλλά και στο να μην το βαρύνεις με βαρέα μέταλα. ένα μικρό θερμοστάτη. Και είσαι κομπλέ απο εξοπλισμό. Επίσης αν το κρατήσεις ανοιχτό, έχε υπόψην σου ότι θα έχεις εξάτμιση και θα πρέπει να συμπληρώνεις ημερισίως κάποια ml. Απο το θέμα των ζωντανών δυστυχώς κάποιο ψάρι δεν μπορεί να μπει, αλλά μπορείς να βάλλεις μια thor γαρίδα, και κάποια σαλιγκάρια. Απο κοράλια μιας και τα λίτρα είναι λίγα μπορείς να βάλλεις κάποια πολύ εύκολα με εξαιρετικά χρώματα. Όπως: Μανιτάρια, ρικόρδεες, zoanthus και διαφορους πολύποδες. Απο αλλαγές νερού θα κάνεις εβδομαδιαίες 2 λίτρα και απο πρόσθετα μόνο λίγη τροφή(3,4 φλέικς) 2,3 φορές την βδομάδα. Να 2 παραδείγματα 10λιτρου: ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για το απιονισμενο νερο, το λεω γιατι μπορω να βρισκω τζαμπα.... οσον αφορα το φιλτρο, θα πρεπει να του βαλω καποιο υλικο μεσα (αντιφοσφωρο κτλ) ή απλως να το εχω σαν κυκλοφορητη? με καπακι θα το εχω μαλλον, οποτε η καθημερινη αναπληρωση υποθετω δεν θα ειναι αναγκαια... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με περίπου 20 ευρώ !! γιατι να μην το επιχειρήσεις ? προχώρησε το !! θέλω να κάνω και εγώ ένα αλλα γύρο στα 40 λτ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
discus να τολμησω???? | ελενη | Δίσκοι | 125 | 19-08-08 18:40 |