|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι οτι θελω να σε τρομοκρατησω, αλλα αν εχεις προβλημα με τις αλγες, λαθος ηπειρο διαλεξες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οκ το εχω διαβασει για τις αλγες και ειπα να το καταπολεμησω μεσα μου
![]() Ειμαι παθουσα με bga και γιαυτο σκεφτομαι μηπως φταιει κατι στο ενυδρειο μου βασικα. Τι ειναι αυτο που πυροδοτει αλγες στην συγκεκριμενη ηπειρο αραγε? Εσυ ομως δεν εχεις απο οτι εχω δει... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχω ιδιαιτερη, ναι. Δεν ξερω να πω τον τροπο, ομως. Ισως ετυχε απο το συνδυασμο εξοπλισμου-ρουτινας-nerite snail.
Αυτο που πυροδοτει τις αλγες σε αυτη την ηπειρο, οπως λες, ειναι πολυ απλο. Φωτισμος, τροφη για αλγες (νιτρικα) και καθολου ή ελαχιστα φυτα για να τις ανταγωνιστουν. Ειναι φυσιολογικη λιγη αλγη στην αρχη, παντως, κυριως η καφε. Το ενυδρειο ειναι στην αρχη του και σιγουρα δεν υπαρχει καμια ισορροπια ακομα. Δεν θα το ειχα για ανησυχητικο. Αληθεια, ποσες ωρες φωτισμο εχεις και τι ειδους (watts, τυπο)?
|
||||
|
||||
![]()
Για την καφε ξερω ναι.Για το βρωμοbga ανυσηχω ργμ και δεν το θελω καθολου αν γινεται.
Αναβει με χρονοδιακοπτη 8 ωρες καθε μερα σταθερα. Οι λαμπες ειναι μια juwel και μια sylvania grolux t5 28w x2 |
|
||||
|
||||
![]()
Κατεβασε στο 6ωρο το φωτισμο αν δε θελεις πολλα πολλα.
Για το κυανοβακτηριο, η λυση ειναι καλη κυκλοφορια.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ θα το κατεβασω.
Για κυκλοφορια εχω κλασικα το εσωτερικο του rio,ενα δευτερο μικρο ομως το οποιο το εχω για back up και εχω μεσα και ενα wave maker... Ξερω πρεπει να βαλω στα πολυ αμεσα σχεδια μου ενα εξωτερικο φιλτρο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άνοιγμα φωτιστικού Juwel RIO125 | thanasisg | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 44 | 02-02-18 23:11 |
υπερχειλιση στο rio125 | kostasbaf | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 26-07-09 00:31 |