|
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας θα τις εφαρμόσω και θα σας πω αποτελέσματα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου να σου ζήσει!
Για να καλύψεις τις ανάγκες της για ένα χρόνο περίπου, θα χρειαστείς ενυδρείο ή ένα πλαστικό κιβώτιο τουλάχιστον 60 λίτρων θερμαντήρα λάμπα uvb θερμόμετρο νερού θερμόμετρο ξηράς φίλτρο αντίστοιχο των λίτρων κατασκευή ξηράς αντιχλώριο για τις αλλαγές νερού το βάθος του νερού θα υπολογίσεις να είναι τουλάχιστον διπλάσιο του βάθους του καβουκιού της η πρόσβαση στην ξηρά να είναι εύκολη η ασταθής θερμοκρασία μάλλον ψυχρή τις περισσότερες ώρες , είναι ο λόγος που δεν τρώει. ιδιαίτερα τώρα που είναι μικρή δεν πρέπει να πέσει σε χειμερία νάρκη
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ!
Έχω αρχίσει ήδη τα σχέδια για το ενυδρείο*(μήκος 60cm χ πλάτος 55cm χ ύψος 30 cm) περίπου 100 λύτρα έχω πάρει ένα φίλτρο dolphin kf 150 και ένα θερμόμετρο νερού και πάω για τα υπόλοιπα τώρα όσον αφορά την θέρμανσή της μέχρι να πάρω λάμπα την βολεύω με ένα φωτιστικό γραφείου. ![]() *Υπάρχει πρόβλημα αν το ενυδρείο είναι από plexiglass αντί για γυαλί ? ![]() Και κάτι άλλο: Θα χρειαστώ θερμοστάτη? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόβλημα για το χελωνάκι δεν υπάρχει αν είναι πλέξιγκλας το θέμα είναι να είναι τόσο παχύ που να αντέχει την πίεση του νερού.
Το ύψος που δίνεις είναι πολύ μικρό εκτός αν σκοπεύεις την ξηρά να την τοποθετήσεις πάνω από το ενυδρείο δηλαδή να είναι υπερυψωμένη. Θερμαντήρα θα χρειαστείς για το νερό. Για τα λίτρα αυτά δεν κοστίζει πάνω από 10 ευρώ και μην τον παραλείψεις. Μπορείς να πάρεις σκέτη λάμπα uvb και να την βάλεις στο υπάρχον πορτατίφ. Είναι βιδωτές με χοντρό σπείρωμα.
|
|||
|
|||
![]()
Βασικά δεν είχα σκεφτεί το θέμα της μελλοντικής ''στεριάς'' αλλά τώρα σκέφτομαι να το κάνω κάπως έτσι :
(Το ξέρω ότι είμαι δεινός σχεδιαστής αλλά το έφτιαξα πολύ πρόχειρα! ) ![]() Σας παρακαλώ να μου πείτε ποία είναι τα λάθη μου για να τα διορθώσω ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...0&postcount=34
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία ενυδρεία και ειδικά το πρώτο μου αρέσει πολύ τελικά λέω να το κάνω κάπως έτσι ! Βέβαια τώρα δεν μπορώ να το κάνω ακριβώς έτσι γιατί η στάθμη θα πρέπει να είναι περίπου 9 cm .
Επίσης τι φυτά μπορώ να φυτέψω για να ταιριάζουν με την χελωνίτσα μου? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χελωνοπρόβλημα!!! | renaki17 | Άλλα ζώα | 20 | 02-06-12 23:06 |