|
Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος Παράμετροι, κοινά είδη |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
tsui ευχαριστω πολυ για τις υποδειξεις.για τη διαλυση του αλατιου αυτο ειχα υποψη να κανω.πρωτα σε νερο δηλαδη κ μετα μεσα
![]() το πιο σοβαρο θεμα ειναι αυτο που ειπες.πως θα γινει η προσαρμογη. απτη μια οπως ειχε γραψει ο raven σενα θεμα του,μπορει ενα ψαρι να βρεθει ξαφνικα απο αλμηρο σε γλυκο η απο υφαλμηρο σε γλυκο,αλλα απτην αλλη,ειχε απαντησει και ο delta σωστα σαυτο,οτι εκανε προσαρμογη μονο του το ψαρι κανοντας βολτες ![]() υποθετω οτι θα πρεπει να γινει σιγα σιγα για σιγουρια.καλυτερα να ξεκινησω απο πολυ χαμηλα. απτην αλλη,οταν κανουμε μπανιο τα ψαρια σε αλατι,κανει κανεις προσαρμογη;εγω δεν θυμαμαι να εχει χρειαστει να το κανω ποτε... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εννοεις εξω απο το ενυδρειο μην ξεχνας οτι οταν την ακουσει απο το σοκ το επιστρεφεις στο ενυδρειο και συνερχετε αν το αφησεις στο αλατονερο δε νομιζω να την βγαλει καθαρη το μονο ειδος ψαριου που εχω βρει να μην εχει θεμα σε αποτομες αλλαγες απο γλυκο εως και θαλασσινο πανω απο 1025 ειναι μονο το http://www.seriouslyfish.com/species...cyanodorsalis/
ευσεβης μελλοντικος ποθος!!! |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια ψαρια...
ναι δεν εχεις αδικο για το μπανιο... δεν ξερω,ακομα δεν εχω βγαλει ακρη.νομιζω θα ξεκινησω απο πολυ χαμηλα,μια κουταλια αλατι σε ολα τα λιτρα και θα συνεχισω να προσθετω μεχρι να φτασω την αναλογια που λενε ολοι.μιση κουταλια ανα 4-5 γαλονια δηλαδη. αλλιως δεν προκειται να κανω τιποτα γιατι δεν εχω απαντηση απο πουθενα. μετα υποθετω θα προσθετω το αλατι στο βαρελι της αλλαγης. θα δουμε... |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι σιγα σιγα και ολα καλα θα πανε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για βοηθηστε λιγο οποιος μπορει γιατι δεν προκειται να βγαλω ακρη μονος μου νομιζω...
το πυκνομετρο η υδρομετρο η οπως σκ... λεγεται αυτο το πραμα της sera( ![]() εχει διαβαθμιση απο 1,00(πανω πανω)και φτανει μεχρι 1,04. ενδιαμεσα,αναμεσα στις τιμες 1,02 και 1,03 εχει και δυο κοκκινες ενδειξεις,(Ν και Α) υποθετω οτι αυτα ειναι για το θαλασσινο. εγω πως διαολο θα το μετρησω τωρα το αλατι? αν βαλω αλατι στο ενυδρειο και παρω μετρηση κατευθειαν στο ενυδρειο,μου δειχνει διαφορετικη τιμη αποτι αν βαλω το ιδιο νερο σε ποτηρι και μετρησω στο ποτηρι. και τι σοι τιμη ειναι το 1,02 κλπ? εγω θελω salinity 1003 με 1005. ιδανικα 1003 για ναναι λιγο πιο φιλικο προς τα φυτα το νερο. τι κανω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το 1003 που θες να πετυχεις ειναι απο επανω που ειναι η μετρηση 1,00 η τριτη γραμμουλα προς τα κατω εκει δηλαδη πρεπει να ειναι η επιφανεια του νερου πρεπει δηλαδη να βυθιστει ολο το πυκνομετρο και να περισσευουν απο εξω 2 γραμμες η τριτη θα ειναι στην επιφανεια του νερου με κλειστο το φιλτρο Ελπιζω να μην σε μπερδεψα |
|
||||
|
||||
![]()
οκ ρε παιδια,ναστε καλα.βοηθησατε πολυ!
![]() τουλαχιστον τωρα ξερω για ποιο πραγμα να κοιταξω και που ![]() George ευχαριστω.δεν νομιζω οτι θα χρειαστω προς το παρον.θα σου πω ![]() κιεγω σκεφτηκα οτι λογω του ογκου νερου δεν ητανε ιδια η μετρηση,αλλα φοβηθηκα να προσθεσω αλατι στο ενυδρειο χωρις να ειμαι σιγουρος. εβαλα μονο δυο κουταλιες του γλυκου σε ολα τα λιτρα αφου το διελυσα πρωτα σε νερο απτο ενυδρειο. σκεφτομαι οτι μαλον ειναι καλυτερα και για τα ψαρια αν συνεχισω να προσθετω ελαχιστο καθε φορα τωρα αυτη τη βδομαδα,μετρωντας παραλληλα και προσθετωντας λιγο και στο νερο της αλλαγης που θα κανω το σαβ/κο. καλυτερα λιγοτερο και πιο αργα παρα μεγαλυτερη ποσοτητα και πιο γρηγορα. εχω την εντυπωση πως καλυτερα θα ειναι αν παρω θαλασσινο αλατι ομως,γιατι περιεχει και αλλα στοιχεια αποτι το ενυδρειακο της api.τουλαχιστον αποτι εχω διαβασει.... νομιζω θαναι πιο "φυσικο"... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση περι τεστ | nio1981 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-12-13 20:35 |
ερωτηση προς μποσταναδες και οχι μονο | broson | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 19-06-12 14:47 |
Ερωτηση περι φιλτρου | mantharas2001 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 11-04-09 19:06 |
Ερωτηση περι φιλτρου | DIMITRIS72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 12-02-09 09:15 |
Ερωτηση περι MOONSTONE | nkmyrtos | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 05-07-06 23:12 |