|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../goldfish2.htm
Αυτό το βρήκα κάνοντας τη βόλτα μου εδώ στο forum, στο θέμα χρυσόψαρα. Δείτε τι λέει για τον άνθρακα. Φυσικά, οι γνώμες μπορεί - και πρέπει- να διίστανται, αλλά μου θυμίζει πολύ αυτά που άκουσα επανειλημμένως στα πετ που πήγα.
|
||||
|
||||
![]()
Ο ανθρακας ειναι καλο να μπαινει αρχικα για μερικες μερες στο ενυδρειο, για να απορροφησει πιθανες βλαβερες ουσιες. Το πως το κανει ο καθενας, διαφερει. Στα δικα μου νεοστημενα ενυδρεια βαζω ανθρακα και filter wool για 4-5 μερες, ωστε να καθαρισουν τα παντα και μετα βαζω ψαρια. Εχω τρεξει και ανθρακα σε ενυδρειο που εχει ηδη ψαρια. Το αποτελεσμα ηταν και στις δυο περιπτωσεις θετικο, χωρις κανενα προβλημα.
Βλαβερες συνεπειες δεν εχει ο ανθρακας, εκτος αν χρησιμοποιηθει περισσοτερο απο ενα μηνα, οπου χανει τη δραση του και δεν αποκλειεται να απελευθερωσει καποιες ουσιες στο νερο. Για οσο χρησιμοποιειται, θα απορροφησει τα παντα, απο λιπασματα για φυτα, μεχρι υπολλειματα φαρμακευτικης αγωγης. Να προκαλεσει κακο σε ψαρι, δεν βλεπω να υπαρχει καποιος λογος, εκτος αν χρησιμοποιηθει περισσοτερο απο το χρονικο διαστημα που ειναι ενεργος. Στην περιπτωση που ειναι σφουγγαρι, μετα απο το μηνα, μπορει να γινει τοπος αποικησης βακτηριδιων, οπως και οποιοδηποτε πορωδες υλικο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το θεμα της διαστασης των αποψεων ειναι στο αν πρεπει να αποφευγεται για συνεχη χρηση. Aυτα λεει: Παράθεση:
Αυτα τα εγραψε ενδεικτικα για τις συνηθεις χρησεις του. Οχι οτι απαγορευεται σε αλλες περιπτωσεις Πχ αν βρεθει καποιο τοξικο στο ενυδρειο απο αυτα που κατακρατα ο ανθρακας (και αναφερονται αναλυτικα πιο πανω στο λινκ). Αν δεις πχ τα ψαρια να χτυπιουνται και θυμηθεις οτι εβαλες χερια μεσα που ισως ειχαν καταλοιπα σαπουνιου, θα κανεις μεγαλη αλλαγη νερου και θα βαλεις ενεργο ανθρακα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνώμες για κατασκευή ενυδρείου | QuakeGG | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 23-07-13 19:46 |
Ξεκίνημα Ενυδρείου | Panikos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 16-01-13 22:41 |
Ξεκίνημα νέου ενυδρείου | xristoss | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 1 | 22-04-12 06:55 |
ξεκίνημα ενυδρείου | mikrosaquaristas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-03-11 13:51 |
Ξεκίνημα ενυδρείου απο την αρχή | cobalt | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-01-08 16:45 |