|
|
|||
|
|||
![]()
Όχι, η TetraBits discus granules "φωνάζει" ότι είναι της tetra!
![]() Μου φαίνεται όμως ότι βαριέσαι το διάβασμα και ψάχνεις έτοιμες λύσεις! Κάπου στο DIY έχει γράψει κάποιος φίλος για την καρδιά πώς γίνεται. Σκουλήκια από φίλους που φτιάχνουν προμηθεύομαι ή κατεψυγμένα όταν δεν υπάρχουν. Για την καρδιά επειδή δε βρίσκω και το ποστ να στο στείλω γράφω εγώ: Παίρνεις από το χασάπη μια καρδιά βοδινή, την καθαρίζεις πολύ καλά από λίπη και ίνες στο εσωτερικό της (δεν τις λιώνει το μπλεντεράκι). Έχεις έτοιμα μερικά φύλλα σπανάκι πλημμένα από νωρίς για να έχουν στεγνώσει. Έχεις αγοράσει ένα κουτάκι βιταμίνες sera activant και ένα κουτάκι σπιρουλίνα ή τροφή pleco τέλος πάντων. Εγώ έχω σκόρδο υγρό, garlic guard λέει και είναι της seachem, αλλά μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου με το σκόρδο που τρώμε και εμείς. Βάζεις στο μπλεντεράκι τις βιταμίνες και την τροφή των pleco, τα λιώνεις καλά και τα βάζεις σε μια άκρη σε ένα πιατάκι. Αφού έχεις καθαρίσει την καρδιά την κόβεις σε κομμάτια (ας πούμε κυβάκια) περίπου 1x1x1cm και βάζεις 7-8 κομμάτια στο μπλεντεράκι. Πολύ λίγο κόψιμο, ανοίγεις προσθέτεις ένα φύλλο σπανάκι και μια πρέζα από το mix των βιταμινών κλπ και τα κόβεις λίγο ακόμα με το μπλεντεράκι. Πόσο? Τόσο ώστε να έχουν κομματιαστεί μεν αλλά να μην έχουν λιώσει τελείως, μην έχουν γίνει νια-νια που λέμε. Επίσης αν δεις ότι πρασινίζει πολύ μείωσε την ποσότητα σε σπανάκι, μισό φύλλο πχ. Παρένθεση εδώ, κρίθηκε απαραίτητη η χρήση ζελατίνας, ένα υλικό που αγοράζεις απο super market και ρίχνεις ένα φακελάκι μέσα στο mix που προείπα και ανακατεύεις. Αυτό βοηθά όταν ρίχνεις την καρδιά στο νερό να διατηρείται σε κομματάκια και να μη λιώσει αμέσως με αποτέλεσμα να χαθεί πριν φαγωθεί. Αφού έχεις λιώσει όλα τα κομμάτια της καρδιάς έχεις βάλει το παραγόμενο προιόν σε ένα μπωλ, προσθέτεις μερικές σταγόνες σκόρδο αν πάρεις το υγρό ή κανά δυο σκελίδες σκόρδο αλεσμένες και αυτές στο μπλεντεράκι και ανακατεύεις καλά. Μετά σακούλες poly-bags χωρίζεις σε ποσότητες και βουρ στην κατάψυξη! Με μια καρδιά περνάς άνετα έως και 8 μήνες και με κόστος πολύ μικρότερο! Μείον της ιστορίας ότι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με "χασαπική" θα φας φρίκη με τη διαδικασία! Ότι απορρίες-ενστάσεις-διορθώσεις καλοδεχούμενες! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 16-08-05 στις 12:47 |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν βαριεμαι να διαβασω απλα δεν το βρηκα!Μαλλον ειμαι γκαβος!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχει μια επιλογή "Προεπιλεγμένο χρονικό όριο προβολής θεμάτων" Απο εκεί μπορείς να επιλέξεις την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει Για όλα τα ποστ επιλέγεις "Προβολή όλων των θεμάτων" Ειναι κάτι που μάλλον πρέπει να διορθωθεί απο τον admin για να υπάρχει default κατάσταση. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω. Τωρα ειναι οκ!
|
|
|||
|
|||
![]()
george hmmy..."Το σκόρδο είναι χρήσιμο στη διατροφή τους, και αν θυμάμαι καλά, τους βοηθά στην πρόληψη παρασίτων!"
Τιποτα απ'ολα αυτα δεν εχει αποδειχτει.Αν και το δοκιμασα,προσωπικα δεν ειδα κανενα απολυτως οφελος μετα απο 1 χρονο. Εγω θα σου προτεινω να ακολουθησεις ενα καλο ταισμα 3 φορες την ημερα με τις τροφες που εχεις παρατηρησει οτι δεχονται με ευχαριστηση και μετα απο 2 εβδομαδες ασ'τους 1 μερα νηστικους και ριξτο στα flakes ωστε να τρωνε και πιο ευκολα η καρδιναλιοι.Θα δεις οτι θα αρχισουν να τρωνε. Δεν ειναι καλο να μενει τροφη μεσα στο ενυδρειο χωρις να εχει καταναλωθει. Μειωσε σταδιακα την τροφη με τις καρδιες κτλ... και αν μπορεις σταματησε την και τελειως.Μην ανησυχεις δεν προκειται να παθει τιποτα ο δισκος σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορω να μην ανησυχω!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εμένα οι δίσκοι μου πάνε μια χαρά και αυτό για το σκόρδο μου το είπε φίλος που είχε πολλά χρόνια δίσκους και επιτυχημένες αναπαραγωγές. Για αποδείξεις τώρα, ούτε το κινητό έχει αποδειχθεί αν κάνει καλό ή κακό (και γίνονται και παγκοσμίως έρευνες) αλλά το χρησιμοποιούμε όλοι, εγώ που να αποδείξω αν κάνει καλό το σκόρδο? ![]() ΥΓ:εγώ με την τακτική του προσέχω-ταίζω μόνο τους δίσκους δεν έχω χάσει ακόμα ούτε ένα ψαράκι |
|
|||
|
|||
![]()
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά δεν πρόκειτε να χαθεί ποτέ κανένας δίσκος επειδή του δίνουμε αποκλειστικά ξηρά τροφή.
Για τα home made σκευάσματα δεν μπορώ να είμαι το ίδιο βέβαιος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris : 17-08-05 στις 15:55 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|