Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-08-05, 11:27
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Όχι, η TetraBits discus granules "φωνάζει" ότι είναι της tetra!

Μου φαίνεται όμως ότι βαριέσαι το διάβασμα και ψάχνεις έτοιμες λύσεις! Κάπου στο DIY έχει γράψει κάποιος φίλος για την καρδιά πώς γίνεται. Σκουλήκια από φίλους που φτιάχνουν προμηθεύομαι ή κατεψυγμένα όταν δεν υπάρχουν. Για την καρδιά επειδή δε βρίσκω και το ποστ να στο στείλω γράφω εγώ: Παίρνεις από το χασάπη μια καρδιά βοδινή, την καθαρίζεις πολύ καλά από λίπη και ίνες στο εσωτερικό της (δεν τις λιώνει το μπλεντεράκι). Έχεις έτοιμα μερικά φύλλα σπανάκι πλημμένα από νωρίς για να έχουν στεγνώσει. Έχεις αγοράσει ένα κουτάκι βιταμίνες sera activant και ένα κουτάκι σπιρουλίνα ή τροφή pleco τέλος πάντων. Εγώ έχω σκόρδο υγρό, garlic guard λέει και είναι της seachem, αλλά μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου με το σκόρδο που τρώμε και εμείς. Βάζεις στο μπλεντεράκι τις βιταμίνες και την τροφή των pleco, τα λιώνεις καλά και τα βάζεις σε μια άκρη σε ένα πιατάκι. Αφού έχεις καθαρίσει την καρδιά την κόβεις σε κομμάτια (ας πούμε κυβάκια) περίπου 1x1x1cm και βάζεις 7-8 κομμάτια στο μπλεντεράκι. Πολύ λίγο κόψιμο, ανοίγεις προσθέτεις ένα φύλλο σπανάκι και μια πρέζα από το mix των βιταμινών κλπ και τα κόβεις λίγο ακόμα με το μπλεντεράκι. Πόσο? Τόσο ώστε να έχουν κομματιαστεί μεν αλλά να μην έχουν λιώσει τελείως, μην έχουν γίνει νια-νια που λέμε. Επίσης αν δεις ότι πρασινίζει πολύ μείωσε την ποσότητα σε σπανάκι, μισό φύλλο πχ. Παρένθεση εδώ, κρίθηκε απαραίτητη η χρήση ζελατίνας, ένα υλικό που αγοράζεις απο super market και ρίχνεις ένα φακελάκι μέσα στο mix που προείπα και ανακατεύεις. Αυτό βοηθά όταν ρίχνεις την καρδιά στο νερό να διατηρείται σε κομματάκια και να μη λιώσει αμέσως με αποτέλεσμα να χαθεί πριν φαγωθεί. Αφού έχεις λιώσει όλα τα κομμάτια της καρδιάς έχεις βάλει το παραγόμενο προιόν σε ένα μπωλ, προσθέτεις μερικές σταγόνες σκόρδο αν πάρεις το υγρό ή κανά δυο σκελίδες σκόρδο αλεσμένες και αυτές στο μπλεντεράκι και ανακατεύεις καλά. Μετά σακούλες poly-bags χωρίζεις σε ποσότητες και βουρ στην κατάψυξη! Με μια καρδιά περνάς άνετα έως και 8 μήνες και με κόστος πολύ μικρότερο! Μείον της ιστορίας ότι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με "χασαπική" θα φας φρίκη με τη διαδικασία! Ότι απορρίες-ενστάσεις-διορθώσεις καλοδεχούμενες!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 16-08-05 στις 12:47
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-05, 11:39
smoof Ο χρήστης smoof δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερατσινι
Προεπιλογή

Οχι δεν βαριεμαι να διαβασω απλα δεν το βρηκα!Μαλλον ειμαι γκαβος!!. Ενδιαφερον φαινεται,θα το προσπαθησω.Μονο μια απορια:ειχα ακουσει οτι δεν κανει να τρωνε καθε μερα σκορδο.Ειχα δει και σε μια τροφη που ειχε σκορδο,δεν θυμαμαι ποια,να χρησιμοποιειται 2-3 φορες τη βδομαδα. Ασχετο:Τελικα δεν μπορω να δω τα θεματα του forum πριν την ανανεωση που εγινε.Τι να κανω??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-05, 11:55
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από smoof
Τελικα δεν μπορω να δω τα θεματα του forum πριν την ανανεωση που εγινε.Τι να κανω??
Πηγαίνεις στον Πίνακα ελέγχου
Εχει μια επιλογή "Προεπιλεγμένο χρονικό όριο προβολής θεμάτων"
Απο εκεί μπορείς να επιλέξεις την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει
Για όλα τα ποστ επιλέγεις "Προβολή όλων των θεμάτων"

Ειναι κάτι που μάλλον πρέπει να διορθωθεί απο τον admin για να υπάρχει default κατάσταση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-05, 12:02
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστω. Τωρα ειναι οκ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-05, 14:22
kroud Ο χρήστης kroud δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: AΘΗΝΑ(ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
Προεπιλογή

george hmmy..."Το σκόρδο είναι χρήσιμο στη διατροφή τους, και αν θυμάμαι καλά, τους βοηθά στην πρόληψη παρασίτων!"

Τιποτα απ'ολα αυτα δεν εχει αποδειχτει.Αν και το δοκιμασα,προσωπικα δεν ειδα κανενα απολυτως οφελος μετα απο 1 χρονο.
Εγω θα σου προτεινω να ακολουθησεις ενα καλο ταισμα 3 φορες την ημερα με τις τροφες που εχεις παρατηρησει οτι δεχονται με ευχαριστηση και μετα απο 2 εβδομαδες ασ'τους 1 μερα νηστικους και ριξτο στα flakes ωστε να τρωνε και πιο ευκολα η καρδιναλιοι.Θα δεις οτι θα αρχισουν να τρωνε.
Δεν ειναι καλο να μενει τροφη μεσα στο ενυδρειο χωρις να εχει καταναλωθει.
Μειωσε σταδιακα την τροφη με τις καρδιες κτλ... και αν μπορεις σταματησε την και τελειως.Μην ανησυχεις δεν προκειται να παθει τιποτα ο δισκος σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-05, 14:27
Member

Προεπιλογή

Δεν μπορω να μην ανησυχω!.Γιατι να τις μειωσω αυτες τις τροφες;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-05, 14:54
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kroud
george hmmy..."Το σκόρδο είναι χρήσιμο στη διατροφή τους, και αν θυμάμαι καλά, τους βοηθά στην πρόληψη παρασίτων!"

Τιποτα απ'ολα αυτα δεν εχει αποδειχτει.Αν και το δοκιμασα,προσωπικα δεν ειδα κανενα απολυτως οφελος μετα απο 1 χρονο.
Εγω θα σου προτεινω να ακολουθησεις ενα καλο ταισμα 3 φορες την ημερα με τις τροφες που εχεις παρατηρησει οτι δεχονται με ευχαριστηση και μετα απο 2 εβδομαδες ασ'τους 1 μερα νηστικους και ριξτο στα flakes ωστε να τρωνε και πιο ευκολα η καρδιναλιοι.Θα δεις οτι θα αρχισουν να τρωνε.
Δεν ειναι καλο να μενει τροφη μεσα στο ενυδρειο χωρις να εχει καταναλωθει.
Μειωσε σταδιακα την τροφη με τις καρδιες κτλ... και αν μπορεις σταματησε την και τελειως.Μην ανησυχεις δεν προκειται να παθει τιποτα ο δισκος σου.
Τον Ιωαννίδη το Γιάννη τον κορόιδευαν ότι είναι προληπτικός και για αυτό σε κάθε μεγάλο αγώνα φορούσε πάντα το ίδιο σακάκι. Έτσι λοιπόν, σε μια συνέντευξη τον πείραζαν για το σακάκι αυτό και εκείνος απάντησε: "Όταν μια συνταγή αποδίδει, δεν είναι λάθος να την αλλάξεις?"

Εμένα οι δίσκοι μου πάνε μια χαρά και αυτό για το σκόρδο μου το είπε φίλος που είχε πολλά χρόνια δίσκους και επιτυχημένες αναπαραγωγές. Για αποδείξεις τώρα, ούτε το κινητό έχει αποδειχθεί αν κάνει καλό ή κακό (και γίνονται και παγκοσμίως έρευνες) αλλά το χρησιμοποιούμε όλοι, εγώ που να αποδείξω αν κάνει καλό το σκόρδο? Εμένα φίλε smoof άποψη μου συνέχισε να ταΐζεις καρδιά και μην πας καθόλου στο φυλλαράκι. Η νοοτροπία που έχω εγώ (και δεν έχω κανένα πρόβλημα και κάνω και αναπαραγωγή) είναι η εξής: τα ψάρια σου είναι οι δίσκοι, άρα προσαρμόζεις τα άλλα στις συνήθειες των δίσκων και όχι το αντίστροφο. Εγώ δεν έχω ρίξει ούτε τροφή για τους pleco ούτε για γατόψαρα ούτε τίποτα. Σε τελική εσένα τι θα σε νοιάξει και περισσότερο? Να χάσεις δίσκο (μακριά από μας και όλους τους δισκό-φιλους) ή έναν καρδινάλιο ή δεν ξέρω γω τι άλλο? Αυτά.

ΥΓ:εγώ με την τακτική του προσέχω-ταίζω μόνο τους δίσκους δεν έχω χάσει ακόμα ούτε ένα ψαράκι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-05, 15:43
harris Ο χρήστης harris δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Moschato
Προεπιλογή

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά δεν πρόκειτε να χαθεί ποτέ κανένας δίσκος επειδή του δίνουμε αποκλειστικά ξηρά τροφή.

Για τα home made σκευάσματα δεν μπορώ να είμαι το ίδιο βέβαιος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris : 17-08-05 στις 15:55
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές