|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μην ανησυχεις!!εδω θα ειμαι συνεχεια,τελος οι διακοπες για μενα....η θερμοκρασια τοσο ειναι παντου αυτη την εποχη,μη σε αγχωνει,μπορει να την αντεξει.τα φυτα οντως τους αρεσουν και θα τον δεις συχνα να ξεκουραζεται εκει πανω.αυτο που ειναι συνηθισμενη αρρωστια στους μονομαχους ειναι να λειπουν κομματια απο την ουρα τους.αυτο με τις ινες ακουγεται περιεργο...μηπως ειναι crowntail το ψαρακι σου?οταν τεντωνει την ουτα του φαινεται ετσι...πρεπει ομως λογικα να το'χες δει απο την αρχη.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ αυτή την τροφή τους δίνω εδώ και ένα χρονο και έχουν γίνει γομάρια κυρίως η θηλυκιά γιατί την καταψηγμένη την φοβάμαι
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα κορίτσια!
Όχι Μαριελ δεν είναι σαν αυτόν της φωτογραφίας-μακάρι! Είναι ο συνηθισμένος που κυκλοφορεί στο εμπόριο, νομίζω ουτε splender είναι αυτοί, μήπως ξέρεις τι είναι; Από συμπεριφορά είναι μια χαρά, τρώει και κρύβεται και τώρα έχει μάθει και το μερος που του ρίχνω την τροφή και πηγαίνει κατευθείαν εκεί μολις με βλέπει! Η ουρά παραμένει έτσι χωρίς εμφανή σημάδια, άσπρες κηλίδες ή τίποτα άλλο. Προς το παρόν θα τον αφήσω έτσι και βλέπουμε- ίσως είμαι εγώ υπερβολική και φοβάμαι! Τζινια, του αρέσει πολύ η συγκεκριμένη τροφή αν και δεν του έχω δώσει ποτέ κατεψυγμένη. Εσύ γιατί δεν του δίνεις κατεψυγμένη; Υπαρχουν κίνδυνοι; Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!!! είστε καταπληκτικοί! με το που γυρίσω από τις διακοπές θα τον στήσω για πόζα και θα τις ανεβάσω εδώ. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ο κινδυνος συνηθως ειναι με τις ζωντανες τροφες(παρασιτα που μπορει να εχουν και να μεταφερουν στο νερο).χρησιμοποιω πολλα χρονια κατεψυγμενες και δεν ειχα ποτε προβλημα.
οι ινες που λες Κωνσταντινα ειναι καπως σαν αυτες?(αυτος ειναι οντως πολυ ωραιος μονομαχος,απλα κοιτα μονο το στυλ των ινων,οχι το βαθμο τους)
|
||||
|
||||
![]()
ξεχασα να προσθεσω οτι οι μονομαχοι που βλεπουμε στο εμποριο ειναι ολοι Bettas splendens.απο'κει και περα αλλαζει το χρωμα και ο τυπος της ουρας.συνηθως αυτοι που κυκλοφορουν ειναι veiltails(θ'ακολουθησει λεπτομερης περιγραφη των διαφορων τυπων στο επομενο τευχος του περιοδικου
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κωνσταντίνα ο λόγος που δεν τους δίνω κατεψηγμένη τροφή είναι γιατί φοβάμαι για παράσιτα και δεν το διακινδυνεύω με τίποτα τα ψάρια μου στην αρχή είχαν πάθει πολλά, γιατί ήμουν τελείως άσχετη και άκουγα ότι χαζό μου λέγαν, γι αυτό και μόνο αν τώρα εσύ θες δώστους εγώ πάντος κάνω δουλειά και στα 2 ζευγάρια μου με τη συγκεκριμένη τροφή και ζευγαρώνουν, όχι μωράκια δεν έχουμε και στην τελευταία απόπειρα δυστυχώς δεν έζησε κανένα τώρα γιατί δεν ξέρω, το 1 ζευγάρι είναι με τα οράντα και ζευγαρώνει στο ενυδρείο βρήσκουμε τα αυγά στο τζάμι την επόμενη
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάριελ όχι δεν είναι έτσι οι ίνες. Μπορεί να ήταν απλώς έτσι ταλαιπωρημένος όταν τον αγόρασα και δεν το πρόσεξα!
Ελπίζω να μην ειναι τίποτα. την άλλη εβδομάδα θα ανεβάσω στανταρ φωτο του. Να δείτε και το ενυδρειακι μου! Μια μικρή ερώτηση: το συγκεκριμένο ενυδρειο δεν εχει λάμπα, να του αφήσω το φως της ημέρας του Μπιμπη μου ή και ένα σποτ καθόλη την διαρκεια της ημέρας; Ευχαριστω και πάλι και μιας που φευγω αυριο, Καλες Διακοπες! τα ξαναλέμε σύντομα!
|
|