Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #6  
Παλιά 04-12-13, 15:23
Το avatar του χρήστη Παναγιώτης Κ
Παναγιώτης Κ Ο χρήστης Παναγιώτης Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2011
Περιοχή: Άρτα
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Papako Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να καταλάβω.
Sump λέμε το χώρο που είναι το σκιμμερ το φιλτρο θερμοστατης κλπ.αν ναι τέτοιο χώρο εχει.
Σαν ενυδρείο ηταν κούκλα σαν λιτρα ειναι καλά;Τιμη καλη;Το σκιμμερ παντως ειναί τούμπανο και το ενυδρειο είναι open που τα γουστάρω πολύ.Να το πάρω τι λες;Δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένο και εχει και λάμπες για κοράλια αν μου τη βαρέσει αργότερα για reef.
Σορυ που σε πρίζω αλλά η γνώμη σου θα μετρήσει πολύ.Γιατί είσαι παλιός απο οτι κατάλαβα.
Θενκς πάλι!
Αν κάνω fish only , το σκίμμερ χρειάζετε;
Yπάρχουν πολλές θεωρίες και απόψεις σχετικά με το θαλασσινό. Άλλοι τρέχουν το ενυδρείο χωρίς και άλλοι με σκιμμερ. Αυτό είναι ένα παράδειγμα στα πολλά. Αλλά η κάθε θεωρία αποσκοπεί σε κάτι. Τώρα που κάνεις την αρχή στα αλάτια, έχε στο μυαλό σου ότι όταν υπερβαίνεις τα 60 λίτρα το σκίμμερ είναι απαραίτητο. Αργότερα μόλις θα εξικιωθείς με το κομμάτι του θαλασσινού, μόλις θα μάθεις, αλλά και θα πάθεις(χωρίς αυτό δεν γίνεται) τότε θα μπορείς να καταλάβεις τι θέλει το σύστημα σου και αναλόγως πράττεις. Αλλά τώρα σκίμμερ είναι must.
Aκόμα και fish only να κάνεις το σκίμμερ είναι απαραίτητο. Η κακή ποιότητα του νερού δεν κάνει κακό μόνο στα κοράλια αλλά και στα ψάρια. Αυτό δεν θα φανεί άμεσα, αλλά μακρυπρόθεσμα, γι' αυτό καλό είναι να έχεις σκίμμερ.
Sump λέμε το χώρο ή αλλιώς υποενυδρείο(είτε είναι κολλητά στο ενυδρείο, είτε απο κάτω απο το ενυδρείο μέσα στο έπιπλο) στο οποίο κρύβουμε όλο τον εξοπλισμό, κάνουμε κάποιες απαραίτητες διεργασίες χωρίς να ενολήσουμε το κυρίως ενυδρείο, αλλά και παίζουμε με κάποιες μεθόδους αν θέλουμε(άλγες, μαγκροβιες, ats, κλπ κλπ). Αν πάρεις ενυδρείο με σαμπ θα είναι το πιο ιδανικό.
Τώρα, για το ενυδρείο που βρήκες, αν μπορείς να μας πεις μάρκα θα ήταν καλό. Επίσης πόσο χώρο πιάνει το σαμπ απο πίσω. Σε διαστάσεις. Τι χωράει μέσα στο σαμπ? Μόνο σκίμμερ και θερμοστάτης ή έχει και άλλο χώρο? Η UV δεν σου χρειάζεται. Επίσης το σκίμμερ τι μάρκα είναι? Αλλά και τα φώτα τι είναι? Λεντ ή φθορισμού(τ5) και αν ναι πόσες λάμπες? Αυτά είναι κάποια βασικά που πρέπει να ξέρουμε για να προχωρήσουμε.
Σαν τιμή τώρα δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει.
Αλλά το red sea είναι μακράν ανώτερο. Και έχει και βάση. Γενικά μην φοβάσαι τα μεταχειρησμένα. Αν είναι καλοδιατηρημένα δεν έχουν θέμα.
Γενικώς ψάξτο λίγο. Ψάξε στις αγγελίες αλλά και σε καταστήματα μήπως παίζει κάποια ευκαιρία.

Τέλος, κανένας δεν είναι παλιός. Όλοι μας είμαστε αρχάριοι σε αυτό το χόμπι και συνεχώς μαθαίνουμε.
Κανένα δεν πρίζεις, και ίσα ίσα είναι χαρά μου να βοηθάω άλλους όσο μπορώ.
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρώτη σοβαρή προσπάθεια στα αλάτια με 675 λτ ignatios Reef 45 10-03-14 18:38
Ξεκίνημα σε αλάτια! ΔΑΝΑΟΣ Θαλασσινό νερό - Γενικά 14 26-10-12 21:41
Νέος στα αλάτια!! giannhsxol Θαλασσινό νερό - Γενικά 1 31-07-11 17:19
Μια απόπειρα στ' αλάτια. bokostas Reef 89 29-04-11 13:33
Πάμε για τ' αλάτια.. Πρώτο στάδιο ξεκίνησε Alex_Salonica Reef 3 01-07-09 21:20

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:22.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05273 seconds with 14 queries