Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-12-13, 19:06
rodolfos Ο χρήστης rodolfos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: athens
Προεπιλογή

συγνωμη εμενα θα μου λυσετε καμια απορια η θα ασχοληστε με τον κουραμπιε?
Το καταραμενο το χαλικι τι να το κανω ? Διαβασα σε ενα ξενο φορουμ οτι δεν υπαρχει προβλημα και οτι ειναι καθαρα θεμα γουστου γιατι λεει ζουν κ στα μεν κ στα δε ..
αμα (ΒΡΩ) και παρω meeki και ellioti και ΑΝ γενησουν θα παρω αυγα και πουλια η ψαρι ?
βολευομαι και με αυτην Hemichromis lifalili αλλα το χαλικι δε το αλλαζω!
Ποσα φυτα πρεπει να παραγγειλω ?
Θελω κιχλιδες και μ αρεσουν κ τα φυτα!
Δεν μ αρεσουν αυτα σαμιαμιδια που ειναι στα κοινωνικα ενυδρεια στα λιτρα μου..
Θελω κιχλιδες κ χαλικι και φυτα για ασχετους!
Στο τελος θα βαλω κατι πλαστικα δολωματα που εχω για το ψαρεμα ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-12-13, 19:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μπορεις να βαλεις το ενα ειδος μονο απο αυτα (δεν ειναι θεμα υβριδισμου, ειναι θεμα επιβιωσης απο το ξυλο που θα πεφτει)
Για βυθο βαλε χαλικι λεπτο (αμμοχαλικο) εως 2mm διαμετρημα, και να ειναι στρογγυλεμένο (οχι αιχμηρο).
Φυτα βαλε οτι θες απο σκληρα και ανθεκτικα, απο αυτα που δενονται κυριως σε ξυλα. Το πολυ πολυ να μην επιζησει κανενα.

Τα μεγαλα ψαρια θελουν και μεγαλα ενυδρεια.
Ειχα κι εγω παλια 180αρι (rio180, 100χ40χ50) και ξερω τι παιζει.
Το νομιζα μεγαλο οταν το πηρα.
Το ξαναειδα σε ενα φιλο πριν λιγο καιρο και ειπα, αυτη την κουτσουλια ειχα?
Σε τετοιο, μονο σαμιαμιδια θα εβαζα πλεον.
Παλιά 02-12-13, 19:17
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Δυστυχως, φιλε μου, σε αυτο το χομπι δεν μπορουμε να εχουμε ολα τα ψαρια σε ενα ενυδρειο και με οτι συνθηκες και διαρυθμιση θελουμε. Καθε ειδος εχει το βιοτοπο του, τις συνηθειες του, τη συμπεριφορα του.

Δεν ειναι τυχαιο που ολοι θελουμε να πλησιασουμε στο φυσικο περιβαλλον των ψαριων, ωστε να τα κανουμε ευτυχισμενα.

Αυτο που θα σου προτεινα ειναι να διαλεξεις καποιο ειδος ψαριου και να στησεις το ενυδρειο συμφωνα με τις αναγκες του. Απο επιλογες υπαρχουν τοσες πολλες, ωστε να μπορεις να κανεις τοσο το στησιμο που θελεις, αλλα και να εχεις ευτυχισμενους κατοικους στο ενυδρειο σου, χωρις προβληματα.
Παλιά 02-12-13, 19:30
Member

Προεπιλογή

ok Δεκτο αν και αμφισβιτουμενο ...Πως ειναι δυνατον να μιλαμε για βιοτοπικα οταν ειναι κλεισμενα σε ενα γυαλινο κουτι?
Συνεχιζω ..Ποια ψαρια θεωρεις εσυ οτι κανουν για ζωη με φυτα μαζι και ψιλο χαλικι?
Στο μεγεθος max 10 cm και ph περιπου στα 7,9 τι εχεις να προτινεις?
Στην ουσια με νοιαζει αυτο που θα στησω να εχει χαλικι ψιλο φυτα απλα και ψαρια με χρωματα .Δεν εχω κολλημα αν ειναι απο αφρικη μερια η απο αμερικη..
-------------------------
delta ακριβα της πουλας τις γαριδες..
Εδω το κιλο τις πουλανε 8 ευρο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rodolfos : 02-12-13 στις 19:30 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-12-13, 19:53
Professor

Προεπιλογή

Πως το βλεπει αυτο το γυαλινο κουτι?

Mοιαζει πια καθολου με γυαλινο κουτι?

Ή αυτο το πλαστικο κουτι

Πως το βλεπεις?

-------------------------
ΥΓ Πανε σε πετσοπ για γαριδες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 02-12-13 στις 19:53 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-12-13, 11:34
Member

Προεπιλογή

Το ενυδρειο σου μπορει να ειναι καταπληκτικο αλλα δεν παυει να ειναι ενυδρειο. Αλλο το ενυδρειο αλλο η θαλασσα. Εκτος και αν ισχυει το οτι τα ψαρια εχουν 1-2 δευτερολεπτα μνημη οποτε ζουν και χωρις πολλα ντεκορ και τετοια.
Τωρα αν καταφερουμε και στησουμε ενα που να ειναι ιδιο το περιβαλον τους δεν χανουμε τπτ ισα ισα! Αλλα εχω δει και ενυδρεια που καμια σχεση με το φυσικο περιβαλον του ψαριου δεν ειχαν κ ομως τα ψαρια ηταν ηρεμα και καναν και αναπαραγωγες κτλπ και ζουσαν καλα.Οπως εχω δει και 2 δισκους σε 180 λιτρα με γρασιδι κατω και ηταν υπεροχο.Τωρα αν ηταν βιοτοπικο η οχι δεν το γνωριζω.Καμια προταση για κιχλιδες και χαλικι? Καποιος που να εχει τον συνδιασμο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-12-13, 11:44
Professor

Προεπιλογή

ΟΚ καλη συνεχεια.

(Δεν ειναι δικα μου ενυδρεια).
Παλιά 03-12-13, 12:47
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rodolfos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ενυδρειο σου μπορει να ειναι καταπληκτικο αλλα δεν παυει να ειναι ενυδρειο. Αλλο το ενυδρειο αλλο η θαλασσα. Εκτος και αν ισχυει το οτι τα ψαρια εχουν 1-2 δευτερολεπτα μνημη οποτε ζουν και χωρις πολλα ντεκορ και τετοια.
Τωρα αν καταφερουμε και στησουμε ενα που να ειναι ιδιο το περιβαλον τους δεν χανουμε τπτ ισα ισα! Αλλα εχω δει και ενυδρεια που καμια σχεση με το φυσικο περιβαλον του ψαριου δεν ειχαν κ ομως τα ψαρια ηταν ηρεμα και καναν και αναπαραγωγες κτλπ και ζουσαν καλα.Οπως εχω δει και 2 δισκους σε 180 λιτρα με γρασιδι κατω και ηταν υπεροχο.Τωρα αν ηταν βιοτοπικο η οχι δεν το γνωριζω.Καμια προταση για κιχλιδες και χαλικι? Καποιος που να εχει τον συνδιασμο?
Φίλε μου δεν έχεις παρά να το κάνεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σου. Δεν υπάρχει κάποιος ανθρώπινος κανόνας που να σε απαγορεύει να το κάνεις. Σίγουρα είναι εγωιστικό αυτό που κάνουμε και κλείνουμε τα ψάρια σε ένα γυάλινο κουτί, θα ήταν πολύ καλύτερα να ζούσε το καθένα στο χώρο του, στη λίμνη ή στο ποτάμι ή στο θαλάσσιο χώρο που ζει και εξελίσσεται εδώ και χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια. Αλλά προσπαθούμε να εξομοιώσουμε το χώρο του και για αυτά, να ζούνε καλύτερα αλλά και για εμάς , να τα δούμε και να τα χαρούμε βλέποντάς τα και παρατηρώντας τα πως κινούνται και πως φέρονται σαν να ήταν στο φυσικό τους χώρο. Καλή συνέχεια στη προσπάθειά σου

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-12-13, 13:29
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rodolfos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ενυδρειο σου μπορει να ειναι καταπληκτικο αλλα δεν παυει να ειναι ενυδρειο. Αλλο το ενυδρειο αλλο η θαλασσα.

οι κιχλιδες που αναφερεις στο πρωτο ποστ ζουνε σε ποταμια και οχι στη θαλασσα.

Εκτος και αν ισχυει το οτι τα ψαρια εχουν 1-2 δευτερολεπτα μνημη οποτε ζουν και χωρις πολλα ντεκορ και τετοια.

κιεδω κανεις λαθος.αν ισχυε αυτο(που δεν ισχυει φυσικα)τοτε θα ητανε ακομα χειροτερα για τα ψαρια αφου θα βρισκοντουσαν μονιμως στρεσαρισμενα.φυσικα το ιδιο ισχυει και για τα ψαρια που ζουνε σε λαθος περιβαλον.(δηλαδη σε ενυδρεια οτι ναναι...)

Αλλα εχω δει και ενυδρεια που καμια σχεση με το φυσικο περιβαλον του ψαριου δεν ειχαν κ ομως τα ψαρια ηταν ηρεμα και καναν και αναπαραγωγες κτλπ και ζουσαν καλα.
το οτι αναπαραγονται δεν ειναι ενδειξη καλης ζωης.ουτε ξερουμε λεπτομερειες για τα συγκεκριμενα ενυδρεια που αναφερεις,οποτε δεν εχει νοημα.κιεγω μπορω να πω οτι εχω μια φαλαινα στη μπανιερα μου και ζει καλα

Οπως εχω δει και 2 δισκους σε 180 λιτρα με γρασιδι κατω και ηταν υπεροχο.

βλεπε σχολιο ακριβως απο πανω.

Καμια προταση για κιχλιδες και χαλικι? Καποιος που να εχει τον συνδιασμο?
ξεκινα διαβαζοντας τα προφιλ των ψαριων που σε ενδιαφερουν και χρησιμοποιησε και την αναζητηση εδω μεσα.υπαρχουν ηδη αρκετα σχετικα θεματα στο φορουμ.
http://www.seriouslyfish.com/species/thorichthys-meeki/
http://www.malawicichlidhomepage.com...s_ellioti.html
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=63

απο μια πρωτη γρηγορη ματια που εριξα στα προφιλ τους,ο τιτλος του θεματος (και του "προβληματισμου"),μου φαινεται λιγο ακυρος.ισως και να κανω λαθος.
καλη συνεχεια.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές