|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα φτάνει εκεί το νερό εφόσον η στάθμη του νερού στο ενυδρείο είναι πιο ψηλά
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Απλά, λόγω του μεγάλου μήκους, μην περιμένεις γρήγορη ροή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι που αναρωτιέμαι, πόση ροή θα έχει λέτε? Θα πέφτουν σταγόνιτσες μόνο? Πόση ωρα λέτε να πάρει για να αδειάσει ας πούμε εκατό λίτρα? Λεπτά ή ώρες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όσο πιο φαρδύ βέβαια τα λάστιχο τόσο μεγαλύτερος ο όγκος νερού
|
||||
|
||||
![]()
όσο πέφτει η στάθμη του νερού στο ενυδρείο θα μειώνεται και η ροή. μην περιμένεις να στο αδειάσει όλο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραία οπότε γίνεται και χωρίς αντλία κι ας ειναι με μειωμένη ροή. σας ευχαριστώ παιδιά καλη μερα να εχετε
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ακριβώς, αλλά θα πρέπει να ρουφήξεις για να αρχίσει, και πρέπει να ρουφήξεις τόσο όσο να κατέβει η στάθμη του λάστιχου κάτω από τη στάθμη του ενυδρείου. Ποιος ο λόγος όμως χωρίς αντλία ? Παίρνεις μια αντλία φθηνή για να αδειάζεις αλλά και για να γεμίζεις το ενυδρείο σου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
όχι φίλε μου δεν θα το αδειάσει όλο, εμένα σταματά στα 4-5 εκατοστά νερό... και μετά χειροκίνητα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα δουλέψει, και όσο πιο φαρδύ το λάστιχο τόσο καλύτερα και όσο πιο μεγάλη υψομετρική διαφορά τόσο καλύτερα. Ρόλο παίζουν δηλαδή το ύψος και το φάρδος του λάστιχου, το ύψος για τη ταχύτητα ροής και φάρδος για τον όγκο ανά ώρα. Και αν ο πάτος του ενυδρείου είναι πιο ψηλά από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής θα αδειάσει όλο (Αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων) Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντλια νερου | puntakias22 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 09-12-13 14:24 |
αντλια για αλαγες νερου | ανδρεα | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-02-13 02:18 |
αντλια νερου | kyrtokaros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 21-02-11 21:16 |
Αντλια για αλλαγες νερου. | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 08-07-08 15:21 |
αντλια νερου... | bas_754 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-06-07 17:28 |