|
|
|||
|
|||
![]()
Είχα στο 400 άρι μου το Prizm pro de lux της Red Sea και δεν ήμουνα καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένος. Πολύ θόρυβος και συνεχείς ρυθμίσεις…..
Επίσης και με τα τεστ της εν λόγω εταιρίας, δεν ήμουν ικανοποιημένος Από τότε έχω ορκιστεί Μακριά από Red Sea…..
|
||||
|
||||
![]()
Αλλο 400 άρι και άλλο 120 άρι ενυδρείο.Οντως είναι θορυβώδες αλλά υπεραρκετό για το ενυδρείο σου.
|
||||
|
||||
![]()
Γεια χαρα και παλι ,
οσο αφορα το υποστρωμα,κλεισαμε σε αραγωνιτη ... Παραμενει το θεμα με το ζωντανο βραχο και το skimmer. Απο οτι προτεινετε θα χρειαστω καμμια 300 ευρω για σκιμμερ (150 ευρω για prizm) και αλλα τοσα για καμμια 10 κιλα ζωντανο βραχο (τοσο δεν κανει?)... κυριοι , δυστηχως ξεφευγουμε ...με φιλτρα ,αλατια ,τεστ,εξτρα κυκλοφορητες και λοιπα θα παμε πανω απο 600 ευρω ...για να συντηρησω 2 clownακια ...ξερω γω ...σαν πολλα ακουγονται.Εαν και καταλαβαινω τα καλα του φυσικου βιολογικου φιλτραρισματος που θα προσφερει ο ζωντανος βραχος , νομιζα πως με ενισχυμενο ''τεχνητο'' φιλτραρισμα θα ημουν ενταξει ...επισης νομιζα πως τα σκιμμερ ειναι -απολυτως- απαραιτητα σε reef ενυδρεια. Τελικα , απο ελληνικη θαλασσα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τιποτε (πετρες κλπ) ή οχι ? Μην ανησυχειτε , τελειωνουν οι ερωτησεις ![]() Bill |
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σου,
Λες πολλά για το skimmer. Νομίζω ότι για τα λίτρα σου μέχρι 150 ευρώ πρέπει να δώσεις max. Εκτός και αν το πας για reef. Για δυό clownakia μπορείς και χωρίς skimmer πάντως, αν έχεις καλό χημικό. Βράχο βρίσκεις και με 19 ευρώ το κιλό. Μπορείς να ξεκινήσεις και με 5-6 κιλά μόνο και σιγά σιγά προσθέτεις κάνα κιλάκι ακόμη...Από την θάλασσα μην βάλεις τίποτα. Καλύτερα ψόφιο από aquaristic. Λεωνίδας |
|
||||
|
||||
![]()
unreg , τα εγραψα λαθος :εννοουσα 150 ευρω για skimmer και αλλα τοσα για ζωντανο βραχο.Συνολο 300 ευρω και τα δυο.
Απο την ελληνικη θαλασσα δεν ειπα να βαλω ζωντανο βραχο ...ειπα να βαλω απλα ψοφιες πετρες για διακοσμηση .Ουτε αυτο ?και γιατι οχι ? (εαν απολυμανθει καλα καλα). |
|
|||
|
|||
![]()
Ψόφιες πέτρες μπορείς να βάλεις αλλά δεν θα έχουν καμία χρησιμότητα πλην διακοσμητικής και μάλλον θα γεμίσουν και με άλγη αργότερα...γιατί δεν βάζεις ψόφιο από aquaristik είναι πολύ φτηνός και όμορφος.
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια και παλι,
επειδη μερικα δεν τα καταλαβα : 1) γιατι ο ψοφιος βραχος του aquaristic δεν θα γεμισει αλγη ενω εαν εβαζα πορωδη , νεκρο βραχο απο θαλασσα ελληνικη θα γεμιζε ? δεν ειναι θεμα τσιγγουνιας απλα δεν βλεπω το λογο να δινω 50 ευρω για πετρες (δεν ζουμε και στην Ελβετια , εχουμε θαλασσες εδω!) 2) ζωντανος βραχος : σε ενα light stocked fish-only ενυδρειο θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει τις διαφορες με ή χωρις ? Με δεδομενο παντα το αποτελεσματικο εξωτερικο βιολογικο φιλτραρισμα .Πραγματικα μπερδευτικα. 3) σκιμμερ : σε ενα fish only απλα σε γλιτωνει απο αλγη.Σωστα? ειναι λιγο κουραστικο το θεμα αλλα ειναι και η ουσια : ποσα θελει ενα hobby για να λειτουργησει .Ξεκινησα το hobby με ενυδρειο γλυκου νερου αυτο του carrefour (100 eυρω ολα μαζι) οταν πολλοι ελεγαν οτι αυτο το ενυδρειο κανει για σαυρες και οχι για ψαρια.Το δουλευω 7 μηνες τελεια και εχει γινει ζουγκλα χωρις να αλλαξω λαμπες (που για φυτα ακουγα πως ηταν ανεπαρκεις αυτες που ειχε).Φυσικα δεν εβαλα CO2 ουτε υποστρωματα κλπ.Οκ, δεν εχω κοκκινα φυτα μεσα αλλα μπορω να ζησω και χωρις ![]() Οι μετρησεις του ειναι αψογες παροτι κρατησα τα εσωτ. φιλτρα που ειχε.Το μονο που ευλαβικα κανω ειναι αλλαγες νερου και τα ψαρια περνανε μια χαρα.Φυτα δεν προλαβαινω να κουρευω.Αλγη ειδα μονο το πρωτο μηνα λειτουργιας.Μηπως βαζουμε παραπανω απο οτι χρειαζομαστε πολλες φορες? (''βαλε χοντρη εξατμιση και εχεις super car'').Ας το συζητησουμε αν θελετε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|