|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το 12λιτρο παραμένει, μετρήσεις δεν υπάρχουν, οι θερμοκρασίες είναι "δωματίου" (δωμάτιο εσκιμώου ή αφρικανού...?)... ![]() Μπολι βρήκες? Edit : Μόλις είδα ότι βρηκες> Δεν ξέρεις όμως αν έπιασε αν δεν μετρήσεις Νιτρώδη και Νιτρικα εκτός απο αμμωνία Το ψαράκι γιατί το κρατάς ακόμη στο 12λιτρο? Κρίμα δεν είναι? Το κοιμάται σαν μπαλονάκι τι σημαίνει? Φωτο απ το ψάρι μπορείς να βάλεις?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
θερμοκρασιες 21-24
δυστυχώς παραμένει στα ίδια λίτρα, δεν έχω χρήματα να διαθέσω για μεγαλυτερο αυτη τη στιγμή ουτε χωρο ποστάρω φωτο και απο το ψαράκι και απο το τεστ αμμωνίας μόλις διαπίστωσα και κοκκινίλες κατω από τα βράχια του νομίζω είναι πολύ δυσκολα τα πράγματα τι μπορώ να κάνω? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Στην περίπτωση δηλητηρίασης απο αμμωνία τι κάνω?
Τώρα έκανα αλλαγή νερού 50% και πενταπλη χρήση seachem, βοηθάει έτσι δεν είναι? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι βοηθάει πάρα πολύ, μέτρηση μήπως έκανες μετά από αλλαγή νερού ?
|
|||
|
|||
![]()
Όχι πριν την αλλαγη νερού και μετρούσα καθε μέρα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν πιασει φωτια το σπιτι καποιου και παθει εγκαυματα, και ερθει η πυροσβεστικη και σβησει τη φωτια, θα εξαφανιστουν και τα εγκαυματα?
|
|||
|
|||
![]()
ζητησα να μου πει κάποιος τι μπορώ να κάνω ? όχι να μου κάνει ρητορικές ερωτήσεις!!!
Και αν έπιασε το σπίτι κάποιου φωτιά, κοιτάμε να τον βοηθήσουμε στο τι να κάνει για να σβήσει και αφου σβήσει τον βοηθάμε να αναρρώσει !!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την εκανα στο plin που δεν μπορουσε να εξηγησει το συμπτωμα. Μαζι του, οποιος εχει την ιδια απορια, καταλαβαινει και την απαντηση στο ερωτημα. Οταν πιασει φωτια το σπιτι καποιου δεν μπορει να τρεξει ο οποιοσδήποτε, παρα μονο η πυροσβεστικη. Αυτο που κανουμε εμεις εδω στο φορουμ (και καναμε και στο προηγουμενο σου θεμα) ειναι να σε προειδοποιήσουμε οτι το σπιτι ειναι ετοιμο να παρει φωτια και τι πρεπει να κανεις για να το αποφυγεις. Τα εγκαυματα μπορει με καλες συνθηκες, να αναρρωσουν σιγα σιγα απο μονα τους. Οι εσωτερικες βλαβες μπορει να ειναι και μονιμες. (πχ μισοκατεστραμενα ή τελειως κατεστραμενα νεφρα, συκωτι κλπ) Δεν μπορουμε να κανουμε μεταμοσχευση.
|
|||
|
|||
![]()
ok σορρυ
μόνο μη με λες φίλε...αλλα φίλη ![]() τώρα μπορεί να γίνει τίποτα ή μπά? όσα μπορούσα να κάνω απο αυτά που μου είπατε τα εκανα, όσα δεν είναι στο χέρι μου αλλα στη τσ'επη μου δυστυχώς δεν τα κατάφερα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς η δηλητηρίαση από αμμωνία δεν θεραπεύεται εύκολα. Το ψαράκι φοβάμαι ότι έπαθε ήδη κάποια ζημιά (τα 'εγκαύματα' που πολύ παραστατικά είπε ο πολύ έμπειρος delta66) η οποία δύσκολα αναστρέφεται.
Πριν ξοδέψεις χρήματα σε αγορά άλλων τεστ επιβεβαίωσε ότι μετράς σωστά με αυτό που ήδη έχεις. Πάρε λίγη φαρμακευτική αμμωνία από το φαρμακείο (την πιο μικρή ποσότητα που πουλάνε), είναι φτηνή. Γέμισε έναν κουβά ή μια λεκάνη με νερό βρύσης και ρίξε μια σταγονίτσα (όχι παραπάνω) αμμωνίας. Έπειτα μέτρησε το νερό με το τεστ που έχεις. Μετράς κάποια (αρκετή θα είναι) συγκέντρωση αμμωνίας; Αν ναι, μάλλον μπορείς να βασιστείς σε αυτό και δεν χρειάζεσαι άλλο τεστ αμμωνίας. Αρκεί να μετράς συχνά το νερό του ενυδρείου για να ξέρεις τι γίνεται. Χρειάζεσαι, βέβαια, οπωσδήποτε τεστ για νιτρώδη (ΝΟ2) καθώς και, αν μπορείς, τεστ για νιτρικά (ΝΟ3). Για το μέγεθος του ενυδρείου τα ξέρεις ήδη, δεν χρειάζεται να σου επαναλάβω ότι είναι υπερβολικά μικρό (όπως και το φίλτρο). Και πάλι καλή τύχη στο ψαράκι σου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα σου πρότεινα κάτι αλλά είναι λίγο xtreme, να πας στο ΙΚΕΑ και να πάρεις ένα πλαστικο κουτί http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?pag...tview&iID=2151 να βάλεις το ψαράκι μέσα το φίλτρο και τον θερμαντήρα , πιστεύω πως θα κάνει δουλειά αυτη η προσωρινή λύση
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι να κάνω | Foveras | Malawi | 3 | 18-03-10 09:27 |
Αφού δεν θα το κάνω θαλασσινο... θα το κάνω γλυκό! | crywolf | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-01-10 23:38 |
Τι να κάνω? | klik | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 05-08-08 00:03 |
Ασπρη κηλίδα σε Gurami | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 07-12-04 20:53 |