|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που με αποθάρρυνε ήταν οι αρκετά συχνές αλλαγές του Discus, έπειτα δεν βρήκα κάτι άλλο που να μου αρέσει για να βάλω μαζί με τα Neon και γράφω παρακάτω ότι κατέληξα σε Moscow Blue Guppy και Red Wag Platy. Προσοχή όχι τα δυο τελευταία συν Neon Tetra, μόνο τα δυο τελευταία.
Τώρα έχοντας ψαράκια για την πάνω και την μεσαία ζώνη ψάχνω κάτι στο ίδιο μέγεθος -για να κρατήσω μια κλίμακα- σε ψάρι βυθού. |
|
||||
|
||||
![]()
Για να μη μπερεδευομαστε.
Μπορεις να κανεις αλλαγη καθε εβδομαδα ή τουλαχιστον καθε 15 μερες?
|
|||
|
|||
![]()
Μπορώ να αλλάζω μέχρι και 10l του Sump όσο τακτικά μου πείτε. Προτιμώ δηλαδή να αδειάζω αυτά τα λίτρα κάθε 7 μέρες παρά το 20% -που διάβασα- δυο φορές το μήνα, κάτι που μου ακούγεται σαν ολόκληρη διαδικασία.
Είναι καλή αυτή η ποσότητα αλλαγής σε εβδομαδιαία βάση για ένα φυτεμένο ενυδρείο με τα ψάρια που ανέφερα; |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπα την ποσοτητα αλλαγης θα στην υπαγορευσει το ενυδρειο βαση των παραγοντων που ανεφερα.
Οσο περισσοτερο το φορτωσεις, τοσο περισσοτερα θα ζηταει. Παντως να εχεις υποψη σου οτι 5 αλλαγες καθημερινες της ταξης του 10% δεν ισιδυναμουν με μια αλλαγη του 50%, γιατι στο τελος το φρεσκο νερο που θα εχει το ενυδρειο δεν θα ειναι το ιδιο, αφου βγαζωντας πχ τη 2η μερα 10% νερο, θα βγαζεις και ενα ποσοστο απο το 10% που εβαλες τη 1η μερα. Δες κι ενα σχετικο καταλαγο How much Fresh Water is There in Your Tanks
|
|||
|
|||
![]()
Απολύτως κατανοητό και λογικό. Ακόμα και αν οι 4 αλλαγές του 10% με τις 2 αλλαγές του 20% δεν έχουν κάποια σημαντική διαφορά θα υπολογίζω αλλαγή κάθε 6 μέρες ώστε να είμαι σίγουρος.
Ένα φυτεμένο με ένα απλό ενυδρείο θέλουν την ίδια συχνότητα και την ίδια ποσότητα αλλαγής; Παράθεση:
Θα έπρεπε να κάνω ένα μεγάλου ύψους καπάκι και δεν ξέρω αν θα μου άρεσε. Θα το υπολογίσω, θα το σχεδιάσω και στο χαρτί να δω πως φαίνεται και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ για την πρόταση! |
|
||||
|
||||
![]()
από 10 εκ ύψος και πλάτος αρκούν. Το μήκος θα εκμεταλλευτείς
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολλοι πιστευουν ενω μετρανε (λογω φυτων) χαμηλα νιτρικα, οτι τι νερο ειναι ενταξει. Ομως το νερο δεν εξαρταται μονο απο την ποσοτητα νιτρικων (που κανει κακο στα ψαρια οταν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα). Στο νερο υπαρχουν και χρησιμα στοιχεια τα οποια σταδιακα απορροφουνται (απο τα φυτα, πολλες φορες και γρηγορα αν υπαρχει μεγαλη φυτομαζα, αλλα και απο τα ψαρια, και με την ελλειψη τους αρχιζει η αντιστροφη μετρηση). Οπως και οξειδωνονται οσα χρησιμα στοιχεια απομενουν (λογω του φαινομενου της οξειδοαναγωγης, redox) Με το τακτικο φρεσκαρισμα του νερου, ολα αυτα ερχονται σε ισορροπια. Η αλλαγη νερου πλεον, εχει γινει παιχνιδακι, και δεν χρειαζεται να τη φοβασαι ακομα και μεγαλη να ειναι. (τελικα το μονο που θα μενει για να εχεις να ασχοληθεις με κατι στο ενυδρειο, οταν με το καλο ειναι ετοιμο και τρεχει, θα ειναι οι αλλαγες νερου ![]() Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα δοχειο της μισης χωρητικοτητας του ενυδρειου (πχ βαρελι για ελιες), ενα διαφανες αλφαδολαστιχο και μια καταλληλη αντλια με καλο μανομετρικο και ρυθμιση ροης ει δυνατον, για να κανεις αργα την εισαγωγη του νερου. Διαβασε κι αυτα τα θεματα να παρεις ιδεες. Οδηγός για εύκολες αλλαγές νερού με εικόνες Ευκολη αλλαγη νερου απο το εξωτερικο φιλτρο και αλλα ------------------------- Ξεχασα να σου υπενθυμισω (αν δεν το εχεις ηδη υποψη σου) οτι με τα ζωοτοκα δεν θα μπορεις να εχεις τον απολυτο ελεγχο την ιχθοφορτωσης λογω των συνεχων γεννησεων. Θα χρειαζεται να επεμβαινεις συχνα και να αφαιρεις ψαρια, δινωντας τα σε αλλους χομπιστες.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-11-13 στις 21:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Είμαι ενήμερος για το τελευταίο θέμα. Αυτό που διάβασα πάντως είναι ότι δεν θα έχω τεράστιο θέμα γιατί τα Mollies εκτός του ότι τρώνε τον ίδιο τους τον γόνο, τρώνε και τον Guppies. Όποια καταφέρουν να επιζήσουν θα τα δίνω. Αν δω οτι γίνεται χαμός και δεν προλαβαίνω να χαρίζω οι φιλοξενούμενοι για τον βυθό θα είναι ένα ζευγάρι Bumblebee Gobies (πιο συγκεκριμένα το Brachygobius Xanthozona) που υποθετικά τρώνε ότι κινείται και χωράει στο στόμα τους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες,
Η αλήθεια είναι ότι εσωτερικό σαμπ κάθετα στη μέση σε ενυδρείο πρώτη φορά βλέπω. Το ενυδρείο θα έχει καπάκι; Αν ναι θα μπορούσες να δημιουργούσες το σαμπ πάνω από την επιφάνεια του νερού στο κενό που υπάρχει μεταξύ επιφάνειας νερού μέχρι κορυφής σε μια πλευρά. Θα μπορούσες να το κάνεις είτε κλειστό είτε ανοιχτό για wet-dry.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το πρώτο μου ενυδρείο! Κοινωνικό - Φυτεμένο | Skydiver | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 63 | 16-05-13 23:53 |
panos_auk-Tο πρώτο μου ενυδρείο (κοινωνικό-φυτεμένο) | panos_auk | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 17-04-11 22:19 |
Το πρώτο μου ενυδρείο!!!!!!! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 29-12-08 19:07 |
το πρώτο μου ενυδρείο | kostantakis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 17-09-07 17:14 |
Egeria densa το πρώτο μου φυτό. Ερωτήσεις | akis07 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 03-05-06 18:30 |