|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Εαν το αλατι χρησιμοποιηθει σωστα και ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις αυτο.. με τις σωστες αναλογιες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απλα εγω προσωπικα δεν θα το εβαζα ποτε απευθειας στην λιμνη (εδω ειναι οι ενστασεις μου) για διαφορους λογους... Στο εξωτερικο χρησιμοποιειτε ευρεως και επειδη εχουν αναφερθει πολλα προβληματα (τις περισσοτερες φορες λογο λανθασμενης δοσολογιας) ακομη και σημερα που μιλαμε, καλυτερα θα ηταν να χρησιμοποιουμε το αλατι αν θελουμε για προλιπτικους λογους εκτος λιμνης με μπανιο μερικων λεπτων. Το αλατι οπως ειναι γνωστο λειτουργει με την χρηση της οσμωτικης πιεσης και μπορει να σκοτωσει ενα αριθμο απο εξωπαρασιτα οχι ομως και τα εσωτερικα βακτηρια οποταν για μενα προσωπικη αποψη δηλαδη καλυτερα εξω απο την λιμνη με μπανια ![]() Αν κρατας στην λιμνη σου τα σωστα επιπεδα αλατοτητας κανενα προβλημα...ανω ομως απο το 0,3% για μεγαλα χρονικα διαστηματα τοτε θα υπαρξει θεμα. Εχουν αναφερθει περιπτωσεις οπου χομπιστες πιστευαν οτι τα κοι τους ειχαν Dropsy ενω στην πραγματικοτητα ηταν φουσκομενα λογο του οτι τα νεφρα τους ειχαν κλεισει λογο της υπερβολικης χρησης αλατιου...
|
|||
|
|||
![]()
Το αλάτι το χρησιμοποιώ για πρόληψη και όχι για θεραπεία .Δύο φορές
Το χρόνο το 0,3%.Με την εβδομαδιαία αλλαγή νερού που κάνω (20%) Η περιεκτικότητα μειώνεται σταδιακά μέχρι που εξαφανίζεται στα 5 με 6 Φρεσκαρίσματα. Ωστόσο τη δουλειά μου την έχω κάνει. Έχω τονώσει τα Ζώα μου. Τα βοηθά πολύ στο πεπτικό τους σύστημα, λειτουργεί σαν Αντιστρές, περιορίζω κατά 90% τα παράσιτα στη δεξαμενή, τονώνει Τη προστατευτική τους βλέννα, μου συγκρατεί την άλγη σε ιδανικά Επίπεδα. (Αυτό αρέσει πολύ στα koi). Το χρησιμοποιώ προσωπικά Εδώ και 5 χρόνια και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο φίλος μου ο Μιχάλης κάνη χρήση αλατιού εδώ και 35 χρόνια. Εννοείτε πώς θέλει Πολύ προσοχή και ακρίβεια σε κάθε τη που ρίχνουμε στη δεξαμενή. Η υπερβολική δόση σκοτώνει. Γι΄ αυτό και εγώ έχω πάρει μια ζυγαριά Μικρογραμμαρίων για να έχω τέλεια ακρίβεια σε όλα τα σκεβάσματα Που χρησιμοποιώ. ------------------------- Για θεραπεία με αλάτι. Βάζο 0,5%. Για μπάνιο βάζο 1,2% αλάτι με δυνατό αερισμό, σε αυτή τη ποσότητα τα koi αντέχουνε Γύρο στα δύο λεπτά (περίπου) μόλις τα δούμε και τουμπάρουν Τότε τα επαναφέρουμε στη λίμνη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GIANNHS KOI : 28-11-13 στις 19:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη σ' ευχαριστούμε για τα απολαυστικά οφθαλμόλουτρα
![]() Φαίνεται η αγάπη και το μεράκι σου! |
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ σε ευχαρηστώ Κλεόβουλε για τα καλά σου λόγια
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεα Λιμνη | MIXALIS CYPRUS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 181 | 07-10-11 20:51 |
H ΛΙΜΝΗ ΜΟΥ | Paris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 21 | 10-05-11 21:13 |
Η λιμνη μου | Μαριος35 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 22 | 11-11-10 08:36 |
Νεα λιμνη | nikolaras | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 26-08-10 13:46 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |