Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού > Λοιπός εξοπλισμός

Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-11-13, 16:01
Το avatar του χρήστη Geovai
Geovai Ο χρήστης Geovai δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Περιστερι Αττικης
Προεπιλογή

ΤΟ φλοτερακι (σενσορα) το εχω στο τελευταιο τμημα του σαμπ εκει δηλαδη που ειναι οι αντλιες που ανεωαζουν το νερο. Το νερο απο το δοχειο αναπληρωσης πεφτει επισης σε αυτο το τμημα.

Απο οτι παρατηρησα και παλι, επειδη το καπακι ηταν γεματο νερο και κυριως πανω απο το μεσαι τμημα του σαμπ οπου βρισκονται και θερμοστατες. Μαλλον το βραδυ λογω διαφορας εξωτερικης θερμικρασιας(κρυο) αυξανει την εξατμιση και επειδη τα τζαμια απο το καπακι παγωνουν υγροπειται ενα μεγαλο ποσοστο του νερου και ξανα πεφτει μεσα. Γιατι το καπακι απο το σαμπ εσαταζαν σταγονες νερου παλι μεσα σαμπ. Επισης παρατηρησα οτι εχει μια μικρη απολια εξατμισης μιασ και η σταθμη δεν ηταν ακριβως στο ιδιο σημειο με εχθες. Απλα μαλλον οπως ειπα, αυξανεται η εξατμιση στο βραδυ, αναβει το λαμπακι, και το νερο που επιστρεφει εστω και λιγο επιρεαζει το σενσορα που ειναι πολυ ευαισθητος και με αποτελεσμα να ξανακλεινει το λαμπακι. Αυτη ειναι εξηγηση η πιο λογικη που μπορω να δωσω τωρα μιας και το μονο διαφορετικο που εκανα αυτες τις μερες που ειδα το φαινομενο ειναι το καπακι που εβαλα στο σαμπ. Απλα δεν θα βαζω το δοχειο αναπληρωσης την νυχτα, γιατι επιστρεφει το νερο απο την εξατμιση εστω και αυτο το λιγο και μαζι με το σημπληρωμενο υπεργεμιζει το σαμπ. Εκτοσ αν βαλω το σωληνα απο το δοχειο αναπληρωσης να ριχνει το νερο στο αρχικο τμημα το σαμπ.
Παλιά 14-11-13, 16:03
Member

Προεπιλογή

Να και μια γωτογραφια απο το σαμπ σε περιπτωση που δειτε τιποτα.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  4040422E-3853-4BCD-AA5F-22BC6E40298F.jpg
Εμφανίσεις:  478
Μέγεθος:  64,7 KB  
Παλιά 14-11-13, 16:24
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Δηλαδή το θέμα είναι χιλιοστά διαφορά στάθμης ? Καλά το δοχείο αναπλήρωσης που λες όταν ανάβει το λαμπάκι δεν στέλνει νερό πάλι στο σαμπ ? και αν το στέλνει σε ποιο σημείο το στέλνει ? γιατί αν στέλνει κάποια στιγμή θα ξεχειλίση όταν επανέλθει, εκτος αν μιλάμε για κάτι τοσο λίγο που εξατμίζεται, και αν εξαμτίζεται τωρα τόσο, το καλοκαίρι τι κάνεις ? στο δικό μου 130 λίτρα είχα εξάτμιση 3 λίτρα την ημέρα, και στο καπάκι που λες πόσο νερό μαζευεται απο την υγροποίηση ? αν είναι κατι τοσο λίγο κατεβάζεις τον αισθητήρα πιο χαμηλά. Κανονικά στην αναπλήρωση θελουμε 2 αισθητήρες, ελάχιστη στάθμη , μέγιστη στάθμη.
Τώρα το είδα αυτο που είπες, σωστα το στέλνεις εκει που είναι η αντλια, μη το αλλάξεις αυτό
-------------------------
Το νερο της αναπλήρωσης πρέπει να μπαίνει εκει που είναι ο ασθτήρας

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 14-11-13 στις 16:24 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-13, 16:55
Member

Προεπιλογή

Εχω αρκετη εξατμιση το καλοκαιρι γιατι εχω και ανεμιστηρες για ψυξη και θελει σιγουρα 1 5λιτρο την ημερα ισωσ και περισοοτερο. ειχε αρκετο νερο στο καπακι. δεν μπορω να το υπολογισω τωρα. ΠΑντοσ ειναιπερισσοτερο απο οτι πριν που το ειχα σκεπασμενο με σελοφαν το οτι με το καιρο χαλαγε και χαλαρωνε οποτε ολο το νερο εξατμιζοταν και διεφευγε.

Οσο για το δευτερο φλοτερ εχεισ απολυτο δικαιο απλα οταν το εφτιαξα το συστημα αναπληρωσης, εφυγα και διαμενω πλεον στο εξωτερικο (το φροντιζουν οι κακομοιτοι οι γονεις μου το ενυδρειο!!!) και δεν προλαβα να παρω και δευτερο και να το συνδεσω. Και τωρα ηρθα για 2 εβδομαδες διακοπες και σημερα φευγω οποτε δεν προλαβεν να βαλω ενα δευτερο. Χαμηλωσα το φλοτερ παντως και το καθαρισα απο τα αλατα.

Μαλλον ειναι εξατμιση απο οτι καταλαβαιν σε συνδιασμο με το ξεβουλομα ολοων των αντλιων και σωληνων. Δεν μου δημιουργει κανενα σοβαρο προβλημα παντος. Ο πατερας μου αλλωστε ειναι καλα εκπαιδευμενος και χερει να αντιπετοπισει αν τυχον παει κατι στραβα! Απλα για λογους ασφαλειασ θα βγαζει την αναπληρψση το βραδυ μιασ και δεν εχω δευτερο φλοτερ!!
Παλιά 14-11-13, 17:16
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Αν μιλάς για χιλιοστό ή χιλιοστά μπορεί να φταίει και αυτό, αλλά καλό είναι να έχουμε πιο μεγάλες ανοχές στη στάθμη του νερού, ούτε να τρέχουμε με το παραμικρό αλλά και ούτε τη τελευταία στιγμή λίγο πριν καεί η αντλία και φυσικά να μη πλημυρίσουμε και το σπίτι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-13, 21:40
Το avatar του χρήστη douran_p
douran_p Ο χρήστης douran_p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ορεστιαδα
Προεπιλογή

μηπως ειχε πανσεληνο και ειχες παλλιροια??????? αστειευομαι αλλα οταν βριες ακρη θελω να δω τι ειναι
Παλιά 14-11-13, 21:59
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Και εγω θέλω να μάθω, με τριγκαρουν τα παράξενα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές