|
|
||||
|
||||
![]()
Αν διορθώθηκε το προβλημα, από μόνο του, οφειλόταν σίγουρα στην τροφή που ταίζεις. Αν όχι, χρειαζεται απομόνωση και παρακολούθηση.
Την μία νηστεία και την επόμενη καθαρτικό.Τα εξαντλείς χωρίς λόγο. |
|
||||
|
||||
![]()
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, χωρίς βέβαια να έχω μεγάλη σχέση με τα χρυσόψαρα
![]() αλλά νομίζω ότι έχουμε σίγουρη περίπτωση βλάβης στη νυκτική κύστη. Υπάρχουν διάφορες αιτίες για να προκληθεί και μια μπορεί να είναι η εισρόφηση αέρα μαζί με την τροφή όταν το ψάρι τρέφεται στην επιφάνεια (τα fantail έχω διαβάσει ότι λόγω του σχήματος του στόματος είναι πιο επιρρεπή σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο) αλλά μπορεί η αιτία να είναι μόλυνση από βακτήρια ή ιούς. Δεν ξέρω πολλές περιπτώσεις που έχει θεραπευτεί αλλά θέλει προσπάθεια. Προτείνω άμεση μεταφορά σε καραντίνα. Αφού κάνεις νηστεία και μετά δίνεις αρακά αν ήταν απόφραξη νομίζω θα το είχε ξεπεράσει. Γι αυτό προτείνω αγωγή με γενική αντιβίωση πχ esha2000 ή αγωγή με flagyl όπως περιγράφεται εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ighlight=bloat Στη διάρκεια της θεραπείας μη το ταίζεις. Στην πρώτη περίπτωση πριν βάλεις το φάρμακο κάνε καθημερινά μια αλλαγή νερού με αντιχλώριο που περιέχει aloe vera. Καλή οξυγόνωση του νερού της καραντίνας και όχι έντονος φωτισμός (του χώρου αρκεί). Καλή επιτυχία! (και θα πρότεινα εφ' εξής προληπτικά να μουλιάζεις την τροφή πριν την δίνεις για να μην επιπλέει στην επιφάνεια) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παραμένει βέβαια και το ερώτημα γιατί ανέβενε στην επιφάνεια για αέρα. Παράθεση:
Παράθεση:
Παλιότερα είχα παρατηρήσει περιττώματα-κορδόνι (~ 1-1,5 μήκος σώματος) που ήταν μάλιστα πολύ σκληρά, σε σημείο να είναι άκαμπτα καθώς το ψάρι κολυμπάει. Τις τελευταίες όμως 2 εβδομάδες τα περιττώματα είναι συνήθως μικρά και ποτέ δεν τα έχω δεί να κρέμονται. Το άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι το χρώμα τους είναι τις περισσότερες φορές ίδιο/παραπλήσιο με της τροφής. Ειδικά ο αρακάς είναι σαν να βγαίνει ανέπαφος (απλά σε άλλο σχήμα και είναι πιο χοντρά από τα συνήθη περιττώματα) αλλά μετά από αρκετές ώρες - όχι μετά από 5-10 λεπτά από το τάισμα όπως αναφέρεται σε αρκετά άρθρα. Επίσης ο αρακάς δείχνει να του προκαλεί δυσφορία (αλλά λιγότερο πλέον από ότι παλιότερα) |
|
||||
|
||||
![]()
δώσε λίγη προσοχή και στις αλλαγές σου, δηλ. αργά αργά να προστίθεται το νέο νερό. κάποια πιο ευαίσθητα σοκάρονται με την ξαφνική αλλαγή.
|
|||
|
|||
![]()
@maria_p: Το νερό της αλλαγής το προετοιμάζω σε δοχείο 24h πριν με αεραντλια, χωρίς αντιχλώριο (πλεόν)
Μετά από την νηστεία (οπότε και συνήλθε) και στη συνέχεια τον αρακά, την επόμενη μέρα (χθές) τάισα πολύ λίγο το πρωί Nutrafin Sinking Goldfish pellets και το απόγευμα O.N. Spirulina flakes. Δυστυχώς μετά το απογευματινό γευμα το πρόβλημα επανήλθε. Σήμερα το πρωί ήταν πάλι ΟΚ. Να σημειώσω ότι το άλλο χρυσόψαρο δεν έχει επηρρεαστεί καθόλου οπότε σίγουρα υπάρχει και κάποια ευαισθησία ή κάτι άλλο εκτός από τη διατροφή. Ακόμη παρατήρησα ότι τα περιττώματά του είναι κάπως ακανόνιστα στο σχήμα (αντίθετα με του άλλου που είναι ομοιόμορφα κυλινδρικά) Για την ώρα κοιτάζω μόνο το θέμα της διατροφής γιατί το θεωρώ πιο πιθανό. 1. Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα με τη συγκεκριμένη τροφή O.N. Spirulina flakes; (και τις δύο φορές αυτή ήταν η τελευταία τροφή πριν την εμφάνιση του προβλήματος) 2. Σκέφτομαι για μερικές μέρες να συνεχίσω όσο το δυνατόν με φρεσκα λαχανικά και ίσως πολύ λίγο Nutrafin Sinking Goldfish pellets (που έχει μόνο 33% πρωτεΐνες). Τι γνώμη έχετε; 3. Ακόμη σκέφτομαι να βάλω Elodea densa για να έχουν να τρώνε. Απο την επμειρία σας θα αντέξει ώστε να έχουν να τρώνε για κάποιο χρονικό διάστημα, ή θα το ρημάξουν σε μια δυο μέρες οπότε θα πρέπει να το καλλιεργώ αλλού και να τους βάζω κλαδέματα για να φάνε; 4. Συνηθίζει να τρώει ότι σαλιγκάρια βρίσκει και χωράνε στο στόμα του (καμιά φορά προσπαθεί και αυτά που δεν χωράνε). Την 1η μέρα που τον πήρα καθάρισε καμιά πενηνταριά έμειναν μόνο 2 που ήταν μεγάλα (>5mm). Απο τότε βλέπω αυγά πολύ συχνά, μικρά σαλιγκάρια σπάνια τα οποία όμως δεν τα ξαναβλέπω ποτέ. Κελύφη δεν έχω βρεί. Τα τρώει μαζί με το κέλυφος; Το ξερω ότι ακούεται ακραίο, αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει φάει κάποιο κάπως μεγαλύτερο και το κέλυφος να του έχει προκαλέσει κάποια (μερική) απόφραξη ή διαλύεται στο στομάχι τους; |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω τις ιδιες ρουτινες με εσενα και τις ιδιες τροφς (εκτος της Nutrafin).
Η σημαντκη διαφορα ειναι οτι δεν εχω σαλιγκαρια στο ενυδρειο. Υποψιαζομαι κι αυτα. Κατα τα αλλα οι σκεψεις ειναι λογικες και καπως ετσι θα αντιμετωπιζα κι εγω την κατασταση. Υπαρχει φυσικα και η αισιοδοξη περιπτωση να ειναι παροδικο το θεμα. Δοκιμασε να κοψεις καταρχας την σπιρουλινα, να δουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Οτι χωραει στο στομα τους μπορει να το καταπιουν.
Αν δεν τους αρεσει το φτυνουν.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppy με κόκκινο μακαρόνι στην κοιλιά | lefki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 25-10-13 22:01 |
Πρήξιμο στην κοιλιά αρσενικού Platy | Aquablue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 06-11-10 16:00 |
Αντλία αέρα | george1995 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 19-07-10 21:19 |
Φίλτρα αέρα | CHRIS4204 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 09-02-09 22:21 |
Ροή αέρα από τα ανεμιστηράκια | Gourami | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 10-08-05 19:17 |