|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αφού είσαι καιρό στο φορουμ, και έχεις διαβάσει τα υπομνήματα για τους αρχαρίους και για το στρώσιμο χωρίς ψάρια, γνωρίζεις ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα φίλτρο (εξωτερικό κατά προτίμηση - ή αφού έχεις 'άκρες' να φτιάξεις ένα μικρό σαμπ -) μερικά (υγρά, κατά προτίμηση) τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά.
Αποφάσισε πώς θα το διακοσμήσεις (τί θα έχεις για υπόστρωμα κλπ) και σιγά σιγά (αν δεν βάλεις μπόλι) ξεκίνα το στρώσιμο. Για τώρα δεν χρειάζεσαι θερμαντήρα, και ίσως να μην χρειαστείς και καθόλου αν ο χώρος δεν είναι πολύ κρύος. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες,
ωραία τα χρυσόψαρα αλλά με τα λίτρα που έχεις δεν θα μπορείς να βάλεις και πολλά, διάβασε λίγο εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 θερμοστάτη δεν θα χρειαστείς αν το ενυδρείο είναι μέσα στο σπίτι , το καλοκαίρι θα χρειαστείς κάποιου είδους ψύξη, ανεμιστηράκια μάλλον. Πρέπει να βρεις κάποιο φίλτρο (σου προτείνω κάτι έξω από το ενυδρείο για να μη χάσεις χώρο) αλλά να ξέρεις πως τα χρυσόψαρα είναι αρκετά ρυπογόνα και προσπάθησε να βρεις κάτι που να υποστηρίζει παραπάνω λίτρα από ότι έχεις, αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις και κάποιο είδος φίλτρου μόνος σου και σίγουρα θα σου στοιχίσει πιο φθηνά. Εδώ μπορείς να βρεις πολλές κατασκευές http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28 |
|
|||
|
|||
![]()
βασικα η διακοσμηση ειναι κατι που με απασχολει... μπορω να βαλω φυσικα προιοντα που βρισκω στη φυση? εκτος απο τα φυτα που θα ειναι απο pet-shop η αμμος και το χαλικι μπορει να ειναι φυσικο απο καποια παραλια ξεπλυμμενη καλα ή ολα θα πρεπει να τα αγορασω απο καπου?
1)για φιλτρο εχω βρει αυτο με σφουγγαρακια για φιλτραρισμα και τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα: Features: Suitable for fresh & salt water aquarium tanks Self priming unit, filter fully self primes after simple setup Drip free shut off tap for easy cleaning Specification: Voltage: 220-240v, 50Hz/60Hz Power: 6w Flow Rate: 400 L/H Filter media baskets: 4 layers Hose size: 12mm Outside diameter, 12mm Inside diameter Filter barrels: Diameter 15.5 cm,High 24.5 cm . Capacity of the filter material: 2800 ml This system consists of pump. κανει? 2)θερμοστατη απ'οτι καταλαβα δεν χρειαζομαι μιας και τα χρυσοψαρα δεν εχουν προβλημα αν η θερμοκρασια δεν ειναι σταθερη. 3) θερμομετρο εχω ηδη. 4) μου ειπαν οτι ο φωτισμος πρεπει να ειναι ειδικος με ειδικες λαμπες... ισχυει η μπορω να βαλω καποια led ταινεια προσαρμοσμενη στο καπακι? 5) ph-μετρο βρηκα ενα κιτρινο σαν στυλο που ισως το εχετε και αλλοι... 6) για πλατη προς το παρον μπορω να κανω μια εκτυπωση μονος μου και να την κολλησω απ'εξω η δεν ειναι αναγκαιο κατι? ειδα και τις λυσεις με το φελιζολ σε αλλο τοπικ και μου αρεσε για αργοτερα... οπως βλεπετε προσπαθω να τα συγκεντρωσω ολα ωστε οταν τελειωσω την βαση μου (ναι και αυτην την φτιανχω μονος μου) να ειμαι ετοιμος για δραση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παμε για 2ο... | karterhs | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 27 | 25-05-12 16:40 |
Απο θερμοκρασιες πως παμε? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 08-06-11 13:39 |
παμε για γεννα!! | ducatisti | Malawi | 36 | 12-11-09 11:56 |