|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το προβλημα δεν ειναι μονο η αλγη αλλα και η κακη κατασταση των φυτων, χαλανε και δεν αναπτυσσονται. Απλα μου κανει μεγαλη εντυπωση πως στο πρωτο ενυδρειο πηγαν ολα ρολοι και τωρα στραβωσε. Οτι εκανα τοτε εκανα και τωρα. Οχι δεν εχει θεση για δευτερη λαμπα. Μπορω ομως να δημιουργησω και να αντικαταστησω και την υπαρχουσα με νεα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ανακλαστήρα έχεις; Αν όχι, τοποθέτησε έναν παράλληλα με την αύξηση της ισχύος του φωτισμού σου.
Τί ενυδρείο είναι αυτό που σε 100 λίτρα σχεδόν έχει μόνο μια 18w λάμπα; |
|
|||
|
|||
![]()
Μεταχειρισμενο και φτιαγμενο απο ιδιωτη. Οχι δεν εχει ανακλαστηρα. Ενταξει το να αντικαταστησω και να προσαρμοσω επιπλεον φωτισμο ειναι το λιγοτερο και λογω της δουλειας μου ευκολο. Τα υπολοιπα ειναι το μανικι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα πώ και εγω μια γνωμη αν και πιστευω πώς όλοι οι προλαλησαντες εδωσαν τα φωτα τους.
1.Λάθος φωτισμος.Εχεις λιγα watt σε σχεση με τα λίτρα σου. 2.Εβγαλες το χαλικι από το πρώτο setup και ξαναεβαλες χαλίκι?Ειχα και εγω χαλικι και οταν άλλαξα εβαλα υπόστρωμα.Αφου το εκανες που το εκανες θα μπορουσες να το εχεις κανει σωστα. 3,Όταν λές περιπου 10 ωρες σημαινει πώς ο φωτισμος σου δεν ειναι σταθερος.Βάλε χρονο διακοπτη να ανοιγει καθε μερα σε συγκεκριμενες ωρες.Μειωσε το φωτισμο ακόμα και στις 6 ώρες.Με αυτα τα φυτα δεν υπάρχει λόγος για διάρκεια φωτισμου. 4,Βάλε λάμπες ειδικες για φυτά. 5.Καλό ειναι να βαλεις co2.Όχι diy αλλά κανονικό. 6.Αλλαγες νερου 30% κάθε εβδομαδα και όχι 50% κάθε 15 γιατι με το εσωτερικο φιλτρο που εχεις χαλάς τη βιολογια με τόσο μεγάλη αλλαγή. 7.¶λλαξε φιλτρο και βάλε εξωτερικο θα δεις τεράστια διαφορά. 8.Υπομονη θελει η καφε άλγη και θα φυγει από μόνη της.Μην ριξεις τιποτα φαρμακα μεσα δεν υπάρχει λόγος. Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι για καποιες αλλαγες αλλά δυστυχως κάποια πράγματα ειναι ανποφευκτα.Και εγω ξεκινησα με πολλες παραλειψεις και λάθη και τα βρηκα μπροστά μου. Αυτα που σου εγραψα ειναι αυτα που θα επρεπε από την αρχη να ειχες κάνει.Όχι ότι δεν θα φτάναμε εδω.Η καφε άλγη με επισκεφτηκε και εμενα οταν αλλαξα σετάπ και ας ειχα βαλει νερό από το παλιο ενυδρειο. Ελπίζω να βοηθησα και ευχομαι να μη με βρίζεις...χχαχαχα |
|
|||
|
|||
![]()
1.Συμφωνω και θα διορθωθει.
2.Ναι εβγαλα το παλιο χαλικι (ειχα και υποστρωμα και το αφαιρεσα κι αυτο γιατι δεν θα φυτευα πλεον τα φυτα αλλα θα τα ειχα δεμενα στα ξυλα) και εβαλα νεο ψιλοτερο. 3.Ειναι με χρονοδιακοπτη. Δεν θα παιξουμε τωρα με το τεταρτο της ωρας λογω των ακιδων, γι'αυτο ειπα περιπου. 4.Ναι πραγματι. Ποιες ομως? 5.Αυτο το ξεχναμε, οσο κι αν θα το ηθελα, λογω οικονομικων. Αλλωστε δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο στα φυτα που εχω (καπου το διαβασα στο φορουμ). 6.Αυτο θα κανω. Το φιλτρο που εχω ειναι ενσωματομενο στο πλαι του ενυδρειου (αυτο που εχει υποδοχη για θερμοστατη, μετα το βιολογικο υλικο και τελος την αντλια). 7.Το ξερω οτι θα δω διαφορα αλλα δεν μου εδωσαν το οκ ουτε ο Στουρναρας ουτε και ο Τομσεν εξαρχης. 8.Οχι δεν εχω σκοπο να ριξω φαρμακα. Γιατι να σε βρισω??!! Κουβεντα κανουμε, αποψεις ανταλλαζουμε και ισα ισα που με βοηθατε σε μια κατασταση και σας ευχαριστω για τον χρονο που διαθετετε πανω στο προβλημα που εχω. |
|
||||
|
||||
![]()
Aπλά δεν ανεφερες τιποτα για χρονοδιακοπτη για αυτο και ειπα να βαλεις.
Σίγουρα το τεταρτο δεν παιζει ρόλο αλλοιμονο... Για λάμπες εγω εχω τις εξης τέσσερις: Aqua της glo Sun της glo (αλλά δεν την προτεινω χωρις διοξειδιο γιατι μπορει να σου κάνει πράσινη άλγη). Flora της glo (πολύ καλή για φυτεμενα ενυδρεια) Grolux sylvania (επίσης για φυτεμενα) Εξωτερικο για τα λίτρα σου θα σου ελεγα το 106 της fluval με ευκολία στις αλλαγές νερού. Όσο για το διοξειδιο στο πρότεινα μονο και μονο με το σκεπτικο να βαλεις αργοτερα μερικά ποιό δυσκολα φυτάκια, αλλά αν δεν βαλεις δεν χρειάζεται. Όσο για τον Στουρναρα θα συμφωνησω απόλυτα, ουτε και οι δικες μου τσεπες ειναι τιγκα στο μετρητο, απλά δεν βγαινω βόλτες (ταξιδια, ποτα, σινεμα, τσιγάρα, καφεδες κλπ) και με οτι εξοικονομώ (κάτι λίγα μην φανταστεις) προσπαθω να κάνω το κέφι μου. Όσο μπορω δηλαδη γιατι πρεπει να ταισω και μερικες ψυχες που εχω στο σπίτι. Δεν χρειαζεται υπερβολη το χόμπι αυτο. Σωστες κινησεις εξαρχης για να μην χωνεις αργότερα σε λάθη που εκανες και αν μετρηθει και το νερο με τεστ των 10 ευρω αντι με τεστ των 20 ευρω, έ δεν χαλασε και ο κόσμος ρε αδερφέ...Αλλά όχι και καθόλου μετρησεις και αυτο ειναι λάθος πάλι. Τέσπα, ξεφυγα λίγο, λόγω και της ωρας.... |
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδη αν βαλω την AQUA της glo και τη Flora της glo θεωρητικα θα ειμαι οκ? Αυτες θα αναβουν μαζι?
Δεν θα παρω εξωτερικο φιλτρο, τουλαχιστον τωρα. Θα το εχω ομως στην ακρη του μυαλου μου. Δεν εχω σκοπο να βαλω πιο δυσκολα φυτα, οποτε... Στην ιδια κατασταση ειμαι κι εγω αλλα δεν περισσευει ρε παιδι μου τιποτα. Για τα τεστ, αυτο μου εδωσαν σαν πιο οικονομικο. Τωρα αν δεν κανει δουλεια και τοσο καιρο με δουλευε...τι να πω. ------------------------- Κατι αλλο. Διαβασα οτι πρεπει θεωρητικα να εχω φωτισμο 0,25w/l με 0,5w/l. Αρα μιλαμε για 48w maximum. Εδω ομως http://www.theaquatools.com/electric...ent-calculator με τις διαστασεις του ενυδρειου μου 80-30-40 και μου βγαζει οτι πρεπει να εχω 1,03w/l το οποιο μεταφραζεται σε 99w. Τι κανουμε τωρα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pulsedia : 19-10-13 στις 11:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καφε αλγη | χρηστος13 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 02-04-12 14:29 |
Στασιμα φυτα κ καφε αλγη.τι κανω??? | johnbaz | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 27-09-10 03:11 |
ΑΛΓΗ καφε | kospets | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 22-09-10 23:51 |
ΒΟΗΘΕΙΑ καφε αλγη σε φυτα | NIKOSNSD | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-02-10 20:22 |
ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΦΕ ΑΛΓΗ ΣΕ ΦΥΤΑ | NIKOSNSD | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 08-02-10 18:14 |