|
|
||||
|
||||
![]()
Μην αγχώνεσαι, συμβαίνουν και αυτά, σπάνια αλλά συμβαίνουν. Το ενυδρείο αν είναι καινούριο θα πρέπει να έχει εγγύηση, αν είναι παλιό επισκευάζεται, προχώρα με αυτό που έχεις και κάποιος από εμάς πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι, μια φωτό να φαίνεται καθαρά πως είναι το ενυδρείο και που περίπου είδες σταγόνες, πιστεύω πως διορθώνεται, λίγη υπομονή μόνο (η υπομονή είναι βασικό στοιχείο για το χόμπι μας)
|
|
||||
|
||||
![]()
το μικρο ενυδρειο που εβαλα αφου παρατηρησα το μεγαλο που εσταζε δεν εχει τιποτα μεσα παραμονο το manado τον θερμοστατη και το φιλτρο....εχω αφησει τον αρσενικο μεσα γιατι δεν μπορω να τον πιασω να τον βγαλω...η μικρη μου ειναι πιο ευκολη....οσον αφορα το αλλο ενυδρειο η θα φαει πεταμα η χαρισμα η θα βαλω το χελωνακι μου μιας και θελει πιο χαμηλη σταθμη νερου οποτε δεν θα εχω προβλημα...στις 25 του μηνα θα παω να παρω καινουριο...εχω στεναχωρηθει πολυ και αναγκαστκα παμε παλι φτου και απο την αρχη....
|
||||
|
||||
![]()
εγω οταν εσπασε ενα δικο μου ειπα "οκ, δεν ειναι προβλημα, απλα εγινε για να φτιαξω ενα μεγαλυτερο", ετσι πεταξα ολα τα φυτα μεσα στο σαμπ, και την ιδια ωρα πηγα στο leroy merlin για τζαμια και απο 60-70ρι που ηταν εφτιαξα 130-150ρι (κατω απο 30 ευρω). Μετα εφτιαξα κι ενα επιπλο οπως το ηθελα και τωρα ειμαι σε φαση να βρω χρονο για να ολοκληρωσω και το καπακι.
Γενικα οταν συμβαινει μια υλικη καταστροφη καλο ειναι να το βλεπεις σαν ευκαιρια για αναβαθμιση. Αν εχεις diy skills θα σου ελεγα να κανεις το ιδιο, με προσοχη και λιγη μελετη (βασικα το πιο χρησιμο ειναι τα βιντεακια του youtube) να κατσεις να φτιαξεις ενα μονη σου η με βοηθεια, και να το βγαλεις στις διαστασεις που θες. Το βαθος για μονομαχο ειναι υποκειμενικο... Λιτρα σιγουρα θες, οπως σε καθε τι ζωντανο, αλλα αυτα τα λιτρα καλυτερα να βγαινουν σε μεγαλη επιφανεια (οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο... κανε και 50 λιτρα 2μετρο) παρα σε βαθος. Στη φυση γενικα ζει σε πολυ -σε παρα πολυ- αβαθη νερα, οποτε δε γνωριζουμε αν του αρεσει το βαθος η αν τον κουραζει. Επι πλεον εχει την ταση να κυριαρχει σε περιοχες μεχρι 0.5 τμ επιφανειας (αδιαφορου βαθους), κι αυτος ειναι ακομα ενας λογος που το diy ειναι ιδανικη λυση αφου μπορεις να παιξεις με οτι διαστασεις θες...
|
||||
|
||||
![]()
σαν ιδεα ειναι πολυ ομορφη και βεβαια αγαπαμε ακομα πιο πολυ κατι οταν το εχουμε φτιαξει μονοι μας παρα οταν το εχουμε αγορασει....φυσικα ειναι και πιο οικονομικο...αλλα δεν υπαρχει βοηθεια απο καποιον αρσενικο(που απο την φυση σας το εχετε περισσοτερο απο εμας....)οποτε....καταληγουμε σε αγορα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξέρεις πόσους ![]() ![]() ![]() Περίμενε λίγες μέρες κι αν δεν προχωρήσει το θέμα, κοιτάς για αγορά
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν θελω να χωσω αλλους.....δεν θα μου αρεσε....ασε που αν θα ξεκινησει κατι τετοιο θελει χρονο πολυ και δεν γνωριζω ποσο διατεθιμενος μπορει να ειναι καποιος να ασχοληθει εντατικα...και ακομη χειροτερα αν μενει μακρια....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι εντατικα βρε? πανω απο μιση με μια ωρα δε θελει καποιος που γνωριζει, και οσοι εχουν το μικροβιο το γουσταρουν. Αν ησουν κατα Κερατσινι ή το πολυ Πειραια μερια και ειχα χρονο προσωπικα δε θα εχανα τετοια ευκαιρια. Υπαρχουν τετοιοι "παλαβοι" σε ολες τις περιοχες, οποτε μη σκας, χαρη θα του κανεις ![]() Στην τελικη αν καποιος βοηθησει εθελοντικα το κανει γιατι το γουσταρει κι οχι γιατι το βλεπει αγγαρια ![]()
|
|