|
|
||||
|
||||
![]()
δεν μου αρεσει το οτι εξαρταται τοσο πολυ απτον υπολογιστη και το σερβερ τους.
επισης δε μου αρεσει το θεμα με τα ανταλλακτικα.18 λιρες για 3 slides που κρατανε 30 μερες το καθενα. οταν βγει κατι πιο αυτονομο θα το σκεφτω.μεχρι τοτε,υγρα ![]() ενα tdsομετρο ομως ειναι χρησιμο να υπαρχει,και ειναι καλη "επενδυση" ακομη κιαν δεν εχεις ΑΟ.εγω εχω αυτο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα και τα υγρά τεστ, αν λάβω υπόψη την προσωπική μου εμπειρία (ότι δεν μπορώ να βγαλω άκρη με το νερό της βρύσης!!) και αυτά που διαβάζω για ληγμένα, χαραγμένες ημερομηνίες κλπ...δεν είναι κι ότι καλύτερο Ή τουλάχιστον, όχι τα πλέον αξιόπιστα. Παίζει ρόλο το φως, πόση ωρα θα αφήσεις το νερό σε ποτηρι, αν κουνήσεις το μπουκάλι πριν τη μέτρηση...κλπ Οκ δεκτό. Εχω σταθερές ρουτίνες, τα ψάρια γεννάνε και δεν πεθαίνουν, αλλα έφτασα μετά από 2 χρόνια, να μην ξέρω τι pH έχω και τι σκληρότητες ![]() ![]() ![]() Tdsομετρο ψάχνω ήδη κάτι από ebay...(ας είναι καλά ο Σπύρος)! Γι αυτό αναρωτιέμαι μήπως τα υγρα τεστ είναι πλέον "παλιά μέθοδος"...κι αναξιόπιστη και ψάχνω κάτι πιο "συγχρονο"... Τωρα ειδα την πρόταση σου για tds ![]() Εγώ κοιτάω γι αυτό : http://www.ebay.com/itm/HM-Digital-T...item414a7c82c9
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω πως ειναι "ξεπερασμενα".ακομα και σε κλινικα εργαστηρια χρησιμοποιουνται πολυ για μετρησεις ρουτινας.ενταξει υπρχουνε κιαλλες μεθοδοι,φασματογραφοι κλπ αλλα εκει ξεφευγουμε πολυ...
τωρα οσον αφορα τα τεστ,προσωπκα δεν αγοραζω ποτε απτο ιντερνετ τετοια πραγματα,γιαυτον ακριβως το λογο.οχι γιατι δεν μπορει να γινει αλλαγη κλπ,αλλα γιατι δε γουσταρω το "τρεξιμο".ενω απο φυσικο καταστημα το βλεπεις απο κοντα και αν δεν σου κανει δεν το παιρνεις.αν παρολαυτα προκυψει προβλημα,ειναι ευκολο να το αλλαξεις γρηγορα. εχει τυχει να αγορασω τεστ σκληροτητων της api απο ebay,και δεν ειχα προβλημα ευτυχως.αλλα γενικα προτιμω να πληρωσω παραπανω και εστω να πιαστω και κοροιδο στην τελικη,παρα να μπλεκω με email,αποστολες και παραλαβες. αλλα αυτο ειναι απλα "βιτσιο" δικο μου ![]() μια χαρα ειναι αυτο.και ο σπυρος το ιδιο εχει αν θυμαμαι καλα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μέχρι τώρα ευτυχως οι αγορές των τεστ μέσω ebay, δεν μου έχουν βγει προβληματικές
Το Σαββατο θα φερω νερο στον "Σταυλο"...μήπως βγάλει άλλος άκρη αντί για μένα! ![]() Εν τω μεταξυ, παραγγέλνω TDSόμετρο... και βλέπουμε ------------------------- Ναι βρε συ. Αυτό που έχει, μου πρότεινε
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 12-10-13 στις 16:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά και εγώ της API χρησιμοποιώ και όλα από EBAY. Κανένα πρόβλημα και γενικότερα θεωρώ πως είναι από τις αφαλέστερες αγορές. Συγκεκρμένα το τεσ NO3 μου ηρθε και το 1 μπουκαλάκι έτρεχε, του έστειλα email και φωτο και ζήτησα τα λεφτά μου πίσω και όχι ανικατάσταση. Πάντα αυτό ζητάω γιατι αν αργήσει να έρθει και περάσουν οι 45 ημέρες που έχω δυνότητα απο το Paypal να ζητήσω επιστροφή χρημάτων, τα έχασα. Ετσι και έγινε, μου επέστρεψε τα λεφτα και αέσως παράγγειλα καινούρια. Τα πρώτα τα έχω ακόμα (εδώ και 11 μήνες)
Γενικότερα Σάκη δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα τεστ της API, εδώ και 1 χρόνο περίπου που τα χρησιμοποιώ και έχω όλα τα τεστ ![]() http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1381232914 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αλλά pH 7.2, KH 14 & GH 21 σε νερό βρύσης...δύσκολα βρίσκεις
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Aν σε προλαβα μη παραγγελεις αυτο του λινκ γιατι εχει calibration υγρο στα 1382 ppm.
To νερο που μετρας εσυ δεν ειναι τοσο σκληρο ή αλατισμενο. Το υγρο πανω στο οποιο καλιμπραρεις πρεπει να ειναι οσο πιο κοντα στα ppm του νερου που μετρας. πχ αυτο το υγρο 342ppm ειναι ΟΚ για γλυκο νερο http://www.ebay.com/itm/HM-Digital-3...item3a7cf2a65b Κοιτα για αλλο tds meter χωρις calibration υγρα (να πιο οικονομικο χωρις το υγρο) ή ζητα του αν εχει να σου δωσει μαζι του calibration υγρα για χαμηλα ppm.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρήσεις Νερού | ChocolatePuma | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 42 | 11-10-13 19:46 |
νέα αρχή!!! μετρήσεις νερού | spirossd | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-08-10 00:02 |
R.O και μετρήσεις νερού | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 29-11-06 01:25 |
Χρήση RO και μετρήσεις νερού | gemini_str | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 29-12-04 03:16 |
Μετρήσεις νερού | gougouk | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 10-06-03 08:05 |