Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
H sera εχει ενα διχτυωτο (sera filter media bags) που κανει για βιολογικα υλικα.
https://www.sera.de/en/products/in_c...edia-bags.html
Το καλυτερο παντως ειναι να ειναι χυμα και η καλυτερη λυση σε αυτο, ειναι τα φιλτρα που εχουν καλαθακια για τα υλικα, με μοναδικο μειονκετημα οτι μειωνεται ο χωρος του καδου.
-------------------------
Προσοχη ομως.
Εχει ενα κλιπακι για να κλεινει, το οποιο εχει μεσα ενα ελατηριο το οποιο σκουριαζει.
Βγαζουμε τελειως το κλιπ, και ειτε δενουμε το σπαγγακι που εχει με σκετο κομπο, ειτε ολο το διχτακι κομπο στην στην ακρη, για να κλεινει.
Ειτε δεν το δενουμε και καθολου. Αν μπει στο φιλτρο εφαρμοστα, δεν βγαινει τιποτα απο μεσα.
--------------------------
Ποιο ειναι το φιλτρο σου?
|
Τελικά έβαλα αυτό που μου πρότεινες και αφαίρεσα το κλιπ .
Φίλτρα έχω 2 τα Eheim 2217 στο ένα έχω 2λιτρα πλέον (είχα 1 λιτρο) siporax και 2 λίτρα substrat και στο δεύτερο είχα άνθρακα και σφουγγάρι, αφαιρέθηκε τελείως ο άνθρακας και μπήκε η ελαφρόπετρα περίπου 3 λίτρα
Αλήθεια το substrat να το βράσω κάποια στιγμή ή να το αντικαταστήσω ? δεδομένου ότι τρέχει τουλάχιστον 7 χρόνια και το μόνο που του κάνω είναι ελαφρύ ξέπλυμα με νερό ενυδρείου
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pink corall
να ρωτησω και εγω εδω.
Σιτα τετοιου τυπου κανει για να βαλεις μεσα βιολογικο?
εχω καμποση που μου περισσευει.Δεν εχει τιποτα μεταλλικο.(εξωτερικα τουλαχιστον)Ειναι σαν υφασμα σχεδον(διπλωνεται ανετα)
|
Φίλε μου τι να σου πω, εγώ προσωπικά υλικά που δεν είναι για ενυδρειακή χρήση ή υλικά που δεν είναι για φύλαξη τροφίμων δεν θα εμπιστευόμουν.. Αλλά ας απαντήσουν και οι ποιο έμπειροι.