|
|
||||
|
||||
![]()
και με ξυλοσομπα μπορεις να το κανεις που δεν ειναι τοσο ακριβη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() κοιτα αν στην αντλια θερμοτητας που εχω βαλει πιο πανω ισχυει αυτο που γραφει.... " Επιπλέον χάρη στη λειτουργία ECO, η NUOS επιτρέπει τη μέγιστη ενεργειακή εξοικονόμηση θερμαίνοντας το νερό μέχρι τους 55°C αποκλειστικά μέσω της αντλίας θερμότητας, χωρίς τη βοήθεια της εσωτερικής ηλεκτρικής αντίστασης." τοτε δεν χρειαζεται να ψαχνω αλλο...
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν ρώτησα, αρχικά στο να το υπολογίσεις πόσο περίπου καίει είναι πολύ σχετικό ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος (γιατί εκμεταλευέται την υπάρχουσα θερμοκράσια για να φτάσει στην επιθυμητή) αλλά σαν γενικό κανόνα είναι περίπου 70% πιο οικονομική από το air condition. Πλέον όλες οι εταιρίες έχουν αρχίσει και βγάζουν αντλίες θερμότητας και όντως μπορεί να συνδεθεί με boiler και να σου δώσει ζεστό νερό. Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι πρέπει να το κοιτάξεις γιατί μου φαίνεται πολύ καλύτερη, ασφαλέστερη και χωρίς να χρειάζεται να είσαι συνέχεια στο νησί.
|
|
|||
|
|||
![]()
Στην συγκεκριμένη αντλία θερμότητας που δουλεύει με εναλλάκτη στον αέρα, όσο υψηλότερη η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα τόσο το καλύτερο (υψηλότερος βαθμός απόδοσης), που φτάνει μέχρι και x3, αν θυμάμαι καλά. Αν βάλεις κάτι τέτοιο αξίζει τον κόπο να βάλεις και νυχτερινό (μειωμένο) τιμολόγιο ΔΕΗ.
Η δικιά μου εκτίμηση πάντως, είναι ότι δύσκολα θα βγει οικονομικότερα από το pellet. Αλλά εγώ επιμένω (συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός), τον ηλιακό θερμοσίφωνα, γιατί τον απορρίψαμε; Επειδή θέλει κυκλοφορητή (μια αντλία δηλαδή); Σιγά το κόστος και τη φασαρία, βρε παιδί. Νομίζω ότι ηλιακός + η παραπάνω αντλία θερμότητας, όταν ο ήλιος έχει εξαφανιστεί, μαζί με έξυπνη ρύθμιση θερμοκρασίας (μερικούς βαθμούς χαμηλότερη το βράδυ) και έχεις σαφως την υψηλότερη οικονομία. |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο που σπαταλατε για να βρω κατι που να μου κανει την δουλεια.
σημερα ηρθε ενας φιλος υδραυλικος στο μαγαζι και του τα ειπα ολα... αυτο που μου ειπε εκεινος σαν το πιο καλο και απο πλευρας φτηνης εγκαταστασης και σαν κοστος λειτουργιας ειναι το εξης. βαζουμε διπλα στο ενυδρειο ενα ηλεκτρικο θερμοσιφωνα 120-200λιτρα και τον ρυθμιζουμε στους 30 βαθμους. περνουμε εναν κυκλοφοριτη και τον βαζουμε να περνει εντολη απο εναν ελεκτη θερμοκρασιας. ο ελεκτης θα μπει 25.5 - 26 βαθμους. οποτε χρειαζεται να συντηρηθει η θερμοκρασια, θα περνει εντολη ο κυκλοφοριτης και θα κυκλοφορει στο ενυδρειο τους 30 βαθμους απο τον θερμοσιφωνα. με το σκεπτικο οτι ενας θερμοσιφωνας κραταει ζεστο νερο για 1-2 μερες και σε συνδιασμο με το οτι το ενυδρειο θα εχει πολυ μικρες απολιες θα εχουμε μικρο κοστος για να συντηρουμε το νερο. αυτα ηταν τα λεγομενα του που τα συζητησαμε και σας τα μεταφερω.... δεν το βρισκω καθολου ασχημη ιδεα... μικρος κοστος εγκαταστασης, αυτονομια να μπορω να φευγω και λογικα μικρο κοστος λειτουργιας....
|
|||
|
|||
![]()
Θαναση πιστευω οτι τον θερμοστατη του θερμοσιφωνα θα πρεπει να τον βαλετε στους 40-45 βαθμους, τα λιτρα του θερμοσιφωνα ειναι πολυ λιγα σε σχεση με του ενυδρειου οποτε θα αδειαζει το νερο του θρμοσιφωνα η θεμοκρασια του ενυδρειου δεν πιστευω να ανεβει πανω απο 0.2-0.5 βαθμους και μετα ο θεμοσιφωνας θα δουλευει σαν θερμαντιρας, δηλαδη οικονομικη καταστροφη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω ετσι λεω.
και μετα ο θεμοσιφωνας θα δουλευει σαν θερμαντιρας, δηλαδη οικονομικη καταστροφη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Συστημα ψυξης θερμανσης ενυδριου | 3r4ndo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 162 | 02-07-09 21:24 |