|
|
||||
|
||||
![]()
καλογεμιστο!ποσα λιτρα ειναι αυτο τελικα?
|
|
|||
|
|||
![]() 30λιτρα ειναι ------------------------- Κλησπερα παιδιά και πάλι, που ειναι οι ειδικοί να με βοηθήσουμε, θελω να βάλω αληθινά φυτά , για τόσο μικρα ενυδρεία , που θα μπορέσω να τα βρω ; , και κατι άλλο , οι "οδηγίες χρήσεως " του ενηδρειου λένε πως μπορω να βάλω μέσα 4-5 ψαράκια εώς 4-5εκ. Θελω να βάλω και καμία γαριδουλα.,.. Οπότε να σύνοψησω . Ξέρω πως αυτό που έχω ειναι ενα μικρο μικρο μικρο ενυδρείο , οπότε δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις . Απλα πως θα μπορούσα να συνδυάσω 2-3 ψαράκια , 1-2 γαρίδες και φυτά αληθινά που τόσο τα λατρεύω . Ξέρω μιλάω πολύ αόριστα αλλα έτσι κάπως τα έχω στο μυαλό μου. Μπορεί απο αυτα που λέω να μην μπορω να κανω και τίποτε, λόγω χώρου. Θελω τα φώτα σας και τις σκέψεις σας παρακαλώ . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη googlino : 09-10-13 στις 16:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
30 λιτρα χμμμ... λιγο δυσκολο ακομα και για ενα ψαρι... Πολλοι θα σου πουν το κλασσικο "βαλε ενα μονομαχο" αλλα ευτυχως εχει αρχισει να εκλειπει (θα θελα να ειχε ενα 500ρικο ο περιφημος μονομαχος να εβλεπα αν θα εδινε κανεις τετοιες συμβουλες) Για γαριδαδικο φυσικα και μπορεις να το κανεις, και οταν μεγαλωσει η αποικεια και δεις οτι κι εσυ δυσκολευεσαι να κρατησεις τις παραμετρους (γιατι κακα τα ψεματα, 30 λιτρα ενυδρειο ειναι 20 λιτρα νερο μετα βιας, και σε τετοιες ποσοτητες πρεπει να εισαι με τα τεστ στο χερι και με το ph-μετρο στην κολοτσεπη ) μπορεις να αναβαθμηστεις σε ενα πιο μεγαλο. Για ψαρια κοιτα απο 60 λιτρα ΕΛΑΧΙΣΤΟ (λογο απειριας καλυτερα απο 80 και πανω)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το τελικό μέγεθος του ψαριού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και το μέγεθος του ενυδρείου που είναι κατάλληλο για να ζήσει άνετα. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και άλλους παράγοντες.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα μικρού ψαριού...έστω νέον, καρδινάλιοι, ροδόστομοι κτλ που έχουν το μέγεθος που προτείνει ο κατασκευαστής του ενυδρείου (4-5 cm) Τα παραπάνω ψάρια είναι κοπαδόψαρα, που σημαίνει ότι για να νιώθουν άνετα πρέπει να μπουν σε ομάδα (προσωπικά θεωρώ 15-20 άτομα ως ελάχιστο αριθμό)..¶ρα τα λίτρα δεν αρκούν. Επιπλέον είναι ψάρια κινητικά, θέλουν δηλαδή χώρο για να κολυμπάνε, οπότε τα 30-40 cm ενός 30λιτρου πάλι δεν αρκούν. ¶ρα κάπου το χάνει ο κατασκευαστής ![]() Γενικά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρουσιάσεις ενυδρείων για να πάρεις ιδέες.. Καλή αρχή!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι ροδοστομοι ιδως (οπως κι αλλα πχ zebra danio, ξιφοφοροι κλπ), αν τους βαλεις σε 40 εκ, ειναι σαν να εχεις ενα turbo mini cooper και το εχεις βαλει στο παρκινγ στον ακαλυπτο, να κανει μπρος πισω και να νομιζεις οτι κατι βλεπεις τωρα.
|
|||
|
|||
![]() σας ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε καλα !@ ------------------------- ρε παιδια η θερμοκρασια ειναι στο κιτρινο τι να κανω ?? απο ph ειμαι ενταξει ολα οκ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη googlino : 10-10-13 στις 19:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τι εννοείς η θερμοκρασία είναι στο κίτρινο;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εχει κανεις ιδεα? | ignatios1993 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 17-07-12 22:35 |
Ιδεα μου ή οχι? | elpar19 | Ζωοτόκα | 2 | 19-12-08 22:53 |
Τρελη ιδεα ! | livel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 09-12-05 09:25 |