Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-10-13, 10:48
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

καλογεμιστο!ποσα λιτρα ειναι αυτο τελικα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-13, 16:29
googlino Ο χρήστης googlino δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ATHENS
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλογεμιστο!ποσα λιτρα ειναι αυτο τελικα?

30λιτρα ειναι
-------------------------
Κλησπερα παιδιά και πάλι, που ειναι οι ειδικοί να με βοηθήσουμε, θελω να βάλω αληθινά φυτά , για τόσο μικρα ενυδρεία , που θα μπορέσω να τα βρω ; , και κατι άλλο , οι "οδηγίες χρήσεως " του ενηδρειου λένε πως μπορω να βάλω μέσα 4-5 ψαράκια εώς 4-5εκ.

Θελω να βάλω και καμία γαριδουλα.,.. Οπότε να σύνοψησω . Ξέρω πως αυτό που έχω ειναι ενα μικρο μικρο μικρο ενυδρείο , οπότε δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις . Απλα πως θα μπορούσα να συνδυάσω 2-3 ψαράκια , 1-2 γαρίδες και φυτά αληθινά που τόσο τα λατρεύω .

Ξέρω μιλάω πολύ αόριστα αλλα έτσι κάπως τα έχω στο μυαλό μου.
Μπορεί απο αυτα που λέω να μην μπορω να κανω και τίποτε, λόγω χώρου.

Θελω τα φώτα σας και τις σκέψεις σας παρακαλώ .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη googlino : 09-10-13 στις 16:29 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-13, 17:41
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από googlino Εμφάνιση μηνυμάτων

Θελω να βάλω και καμία γαριδουλα.,.. Οπότε να σύνοψησω . Ξέρω πως αυτό που έχω ειναι ενα μικρο μικρο μικρο ενυδρείο , οπότε δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις . Απλα πως θα μπορούσα να συνδυάσω 2-3 ψαράκια , 1-2 γαρίδες και φυτά αληθινά που τόσο τα λατρεύω .

30 λιτρα χμμμ... λιγο δυσκολο ακομα και για ενα ψαρι...
Πολλοι θα σου πουν το κλασσικο "βαλε ενα μονομαχο" αλλα ευτυχως εχει αρχισει να εκλειπει (θα θελα να ειχε ενα 500ρικο ο περιφημος μονομαχος να εβλεπα αν θα εδινε κανεις τετοιες συμβουλες)

Για γαριδαδικο φυσικα και μπορεις να το κανεις, και οταν μεγαλωσει η αποικεια και δεις οτι κι εσυ δυσκολευεσαι να κρατησεις τις παραμετρους (γιατι κακα τα ψεματα, 30 λιτρα ενυδρειο ειναι 20 λιτρα νερο μετα βιας, και σε τετοιες ποσοτητες πρεπει να εισαι με τα τεστ στο χερι και με το ph-μετρο στην κολοτσεπη ) μπορεις να αναβαθμηστεις σε ενα πιο μεγαλο.
Για ψαρια κοιτα απο 60 λιτρα ΕΛΑΧΙΣΤΟ (λογο απειριας καλυτερα απο 80 και πανω)

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-13, 18:08
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
30 λιτρα χμμμ... λιγο δυσκολο ακομα και για ενα ψαρι...
Πολλοι θα σου πουν το κλασσικο "βαλε ενα μονομαχο" αλλα ευτυχως εχει αρχισει να εκλειπει (θα θελα να ειχε ενα 500ρικο ο περιφημος μονομαχος να εβλεπα αν θα εδινε κανεις τετοιες συμβουλες)

Για γαριδαδικο φυσικα και μπορεις να το κανεις, και οταν μεγαλωσει η αποικεια και δεις οτι κι εσυ δυσκολευεσαι να κρατησεις τις παραμετρους (γιατι κακα τα ψεματα, 30 λιτρα ενυδρειο ειναι 20 λιτρα νερο μετα βιας, και σε τετοιες ποσοτητες πρεπει να εισαι με τα τεστ στο χερι και με το ph-μετρο στην κολοτσεπη ) μπορεις να αναβαθμηστεις σε ενα πιο μεγαλο.
Για ψαρια κοιτα απο 60 λιτρα ΕΛΑΧΙΣΤΟ (λογο απειριας καλυτερα απο 80 και πανω)
να φανταστεις ο κατασκευαστησ του ενηδριου λεει μεχρι κα ι6 ψαρακια εωσ 4 cm χιχι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-13, 22:19
Το avatar του χρήστη thab
thab Ο χρήστης thab δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λάρισα
Προεπιλογή

Το τελικό μέγεθος του ψαριού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και το μέγεθος του ενυδρείου που είναι κατάλληλο για να ζήσει άνετα. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και άλλους παράγοντες.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα μικρού ψαριού...έστω νέον, καρδινάλιοι, ροδόστομοι κτλ που έχουν το μέγεθος που προτείνει ο κατασκευαστής του ενυδρείου (4-5 cm)

Τα παραπάνω ψάρια είναι κοπαδόψαρα, που σημαίνει ότι για να νιώθουν άνετα πρέπει να μπουν σε ομάδα (προσωπικά θεωρώ 15-20 άτομα ως ελάχιστο αριθμό)..¶ρα τα λίτρα δεν αρκούν.
Επιπλέον είναι ψάρια κινητικά, θέλουν δηλαδή χώρο για να κολυμπάνε, οπότε τα 30-40 cm ενός 30λιτρου πάλι δεν αρκούν.

¶ρα κάπου το χάνει ο κατασκευαστής

Γενικά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρουσιάσεις ενυδρείων για να πάρεις ιδέες..

Καλή αρχή!
Παλιά 09-10-13, 22:40
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thab Εμφάνιση μηνυμάτων
Το τελικό μέγεθος του ψαριού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και το μέγεθος του ενυδρείου που είναι κατάλληλο για να ζήσει άνετα. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και άλλους παράγοντες.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα μικρού ψαριού...έστω νέον, καρδινάλιοι, ροδόστομοι κτλ που έχουν το μέγεθος που προτείνει ο κατασκευαστής του ενυδρείου (4-5 cm)

Τα παραπάνω ψάρια είναι κοπαδόψαρα, που σημαίνει ότι για να νιώθουν άνετα πρέπει να μπουν σε ομάδα (προσωπικά θεωρώ 15-20 άτομα ως ελάχιστο αριθμό)..¶ρα τα λίτρα δεν αρκούν.
Επιπλέον είναι ψάρια κινητικά, θέλουν δηλαδή χώρο για να κολυμπάνε, οπότε τα 30-40 cm ενός 30λιτρου πάλι δεν αρκούν.

¶ρα κάπου το χάνει ο κατασκευαστής

Γενικά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρουσιάσεις ενυδρείων για να πάρεις ιδέες..

Καλή αρχή!
+10000

Οι ροδοστομοι ιδως (οπως κι αλλα πχ zebra danio, ξιφοφοροι κλπ), αν τους βαλεις σε 40 εκ, ειναι σαν να εχεις ενα turbo mini cooper και το εχεις βαλει στο παρκινγ στον ακαλυπτο, να κανει μπρος πισω και να νομιζεις οτι κατι βλεπεις τωρα.
Παλιά 10-10-13, 19:05
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thab Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλή αρχή!

σας ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε καλα !@
ρε παιδια η θερμοκρασια ειναι στο κιτρινο τι να κανω ??

απο ph ειμαι ενταξει ολα οκ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη googlino : 10-10-13 στις 19:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-13, 19:28
Το avatar του χρήστη mixalhs89
mixalhs89 Ο χρήστης mixalhs89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σάμος - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από googlino Εμφάνιση μηνυμάτων
σας ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε καλα !@
ρε παιδια η θερμοκρασια ειναι στο κιτρινο τι να κανω ??

απο ph ειμαι ενταξει ολα οκ
τι εννοείς η θερμοκρασία είναι στο κίτρινο;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές