|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χαιρετίσματα. Τωρα κανε αλλαγη, μαζεψε νερο βαλε και λιγο απο το θερμοσιφωνο στην αναγκη, να ερθει 2-3C πιο χαμηλα απο του ενυδρειου και κανε 60% αλλαγη. (αργα αργα την εισαγωγη του, να παρει μιση ωρα η αλλαγη) Και αυριο παλι τα ιδια. Και μπολικο Prime Και βαλε και δυνατη αερανλτια να κανει αναταραξη της επφανειας (τα Νο2 κοβουν το οξυγονο στο αιμα και σκανε τα ψαρια) ------------------------- Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Οχι "ειναι μηδεν" (οπως η πρωτη σου μετρηση πριν βαλεις ψαρια). Για να στρωθει ενα ενυδρειο πρεπει να εχουν ανεβει αμμωνια και νιτρωδη και μετα να μηδενισουν. (εκτος κι αν γινει μπολιασμα που το στρωσιμο γινεται αυτοματα σε λιγο χρονο και δεν προλαβαινει να ανεβει η αμμωνια και τα νιτρωδη, αφου υπαρχουν νιτροποιητικα βακτηρια απο το μπολι, που δεσμευει αμεσα αμμωνια και τα νιτρωδη). Γιαυτο σε τρωμε "μπολιασε" να ξεμπερδευεις απο τα αμεσα προβληματα επιβιωσης (τη συνθεση την φτιαχνεις και πιο μετα). Θα επρεπε να σε αφησουμε να διαβασεις μονος σου για ολα αυτα, γιατι υπαρχουν ολα γραμμενα στα αρθρα των λινκ που σου δωθηκαν, αλλα μεχρι να τα διαβασεις, να τα καταλαβεις και να πραξεις αναλογως... "αντε γεια" τα ψαρακια. Τωρα ειμαστε στο "κανε αυτο" και "κανε το αλλο" χωρις πολλες εξηγησεις (αν και εχουμε γραψει αρθρα παλι βραδιατικο και εχουμε μια ταινια που περιμενει και πρωινο ξυπνημα ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 08-10-13 στις 23:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εεεεπππ
Αν μπολιασεις δεν δινεις τα ψαρια. Αν δεν εχει ψαρια μεσα, πεθαινει η βιολογια (που θα παρεις με το μπολι) χωρις ρυπους. Μεθοδικα διαβαζεις/ρωτας ποια μπορεις να κρατησεις βαση το νερου και του χωρου που μπορει να τους δινεις, οπως και τις συμβατοτητες και αρχιζεις να τα δινεις μεθοδικα και ηρεμα (στις αγγελιες πρωτα μπας και τα παρει κανενας με σωστο ενυδρειο - τσεκαρεις παντα που τα δινεις, γιατι υπαρχουν και κατι εξυπνοι που μαζευουν τσαμπα ψαρια και τα πετανε στο ενυδρεια τους να τα τρωνε τα τερατακια τους).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλημερα!! θελω να ευχαριστησω το μελος delta66 για την αμεριστη βοηθεια που μου εδωσε οσο αφορα το προβλημα που ειχα με τα νιτρωδη.Μπολιασα χθες το βραδυ το ενυδρειο μου και σημερα ειχα τα εξης αποτελεσματα θερμοκρασια 28,5(ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 16 ΑΛΛΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ) NH2: 0,25 NH4:0,25 KH:4 dkh PH:7,5 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν ΝΗ3/ΝΗ4 = 0 (Αμμωνία/Αμμώνιο) ΝΟ2= 0 (Νιτρώδη) ΝΟ3 > 0 (Νιτρικά) τότε έχει αρχίσει ο στώσιμο Η κατώτερη θερμοκρασία 16 είναι μόνο για χυσόψαρα. Το hobby μας θέλει υπομονή και διάβασμα φίλε μου Καλή δύναμη (Από κάποιον που μαθαίνει ακόμα και θα μαθαίνει για πολύυυυυυυυ καιρό) |
|
||||
|
||||
![]()
κανε τακτικες μετρησεις να βλεπεις αν επιασε το μπολι και ταιζε ελαφρα μεχρι να σιγουρευτεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ και τους δυο σας , σημερα θα παρω και τα νιτρικα και θα κανω μετρηση, μηπος εχετε καμια ιδεα γιατι δεν μου κατεβαινει η θερμοκρασια στο ενυδρειο αν και εχω ρυθμιση τον θερμαντηρα στους 16 για να πετυχο 24 βαθμους στο ενυδρειο μου? Ευχαριστω
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΟ2 Λιγο ανεβασμενα.Πρεπει να ανησυχω? | proskinito | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 23-12-12 11:07 |
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΦΕ ΑΛΓΗ.HELP!!!ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΝΟ2!! | galisgsxr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 17-09-07 08:01 |