|
|
||||
|
||||
![]()
Τα helena δεν μπορουν να πιασουν τα nerite.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο λόγος που τα φυτά σου καταστρέφονται είναι σίγουρα άλλος. Οι βαλισνέριες αρχίζουν να χαλάν τα φύλα τους από την κορυφή γι αυτό και τα σαλιγκάρια δεν πειράζουν τα φύλα κοντά στις ρίζες. Βασικά τα MTS καλό σου κάνουν αφού τρώνε τα χαλασμένα φύλλα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τα βλέπεις κατά την διάρκεια της ημέρας-φώτων παρά μόνο την νύχτα εκτός και αν έχεις πάρα πολλά αλλά και πάλι θα έπρεπε να βλέπεις ελάχιστα την ημέρα. Αν έχεις πρόβλημα υπερπληθυσμού με τα MTS καλό είναι να αρχίζεις να τα αραιώνεις με κάποια παγίδα ή με το χέρι τα βράδια που ανεβαίνουν στα τζάμια γιατί θα δημιουργήσουν πρόβλημα με έξαρση αμμωνίας. Ο καλύτερος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού τους είναι τα Helena αλλά.. ..δυστυχώς τα Helena μπορούν και να πιάσουν και να φάνε τα nerites αλλά και όλα τα είδη σαλιγκαριών ακόμα και γιγάντια apple snails με ομαδική επίθεση όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή τροφής
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alex_Salonica : 08-10-13 στις 16:00 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
καλα, δεν παμε καλα...
εδω εγω τα πρωτα μου mts τα αγορασα ενα βαπορι λεφτα (6,5 ευρω το ενα τα ειχαν ! ) κι εδω μιλανε γι παγιδες και helena ![]() ![]() ![]() ![]() Βεβαια γουστα ειναι αυτα, αλλα γιατι τα nerite θεωρουνται καλυτερα απο τα mts? επειδη οπου βρεθουν κανουν αυγα που δεν εκκολαπτονται και κανουν το ενυδρειο πικε? ![]() btw τα mts (αν ειναι mts) ποτε δεν πειραζουν υγειη φυτα
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο δεν φταίνε τα mts. Τα νερά μας φταίνε.
Εγώ δεν έχω στεριώσει ποτέ βαλισνέριες. Δοκίμασε με ανούμπιες, crinum, pteropus, κρυπτοκορίνες (με βάση την, δική μου, σειρά επιτυχίας ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα και με ανουμπιες και pteropus που ειχα δοκιμασει πολυ παλιοτερα μια απο τα ιδια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ο συνδυασμός που σκοτώνει
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ιδιο ισχυει και σε εμας.
Οσες φορες εχουμε βαλει βαλισνεριες εγω και αλλοι φιλοι συνχομπιστες στα αφρικανικα μας ποτε δεν στεριωσανε.... Βεβαια στο καινουριο set up που ετοιμαζω παλι εβαλα..θα δειξει!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ειπα να ξεκινησω κιεγω ενα Paludarium | targas21 | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 4 | 27-01-12 20:47 |
ειπα να κανω δωρο στον αδερφο μου το νεμο αλλα.... | ignatios1993 | Reefsafe | 2 | 08-11-11 06:50 |
ειπα και εγω να παρουσιασω το ενυδρειακι μου! | ignatios1993 | Bettas | 14 | 20-10-11 22:38 |
Ειπα να κανς Infusoria αλλα... | goazila | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 21-11-09 12:27 |
Λιγο ατυχος... | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 20-11-07 15:05 |