|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, το ενυδρείο πλέον φιλοξενεί ένα fantail (calico) και ένα black moor περίπου 4 εκ. το καθένα!
Σημερινές μετρήσεις : PH=7,5 GH=8 KH=6 NH4/NH3=0 NO2=0 NO3=10 θερμοκρασία=23 Επίσης, να αναφέρω ότι αυτά τα δύο ψάρια θα είναι και οι μοναδικοί κάτοικοι του ενυδρείου. Είναι πολύ όμορφα, δεν τσακώνονται, τρώνε μια χαρά και απ' ότι διαπιστώνω δεν επιβαρύνουν γρήγορα το νερό. Έτσι δεν θέλω να διαταράξω την ισορροπία που διαμορφώνεται! Όταν μπορέσω θα κάνω και μια παρουσίαση με φωτογραφίες. Έχετε κάποιο σχόλιο-παρατήρηση; Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ασχολήθηκαν και βοήθησαν ήδη με τη διαμόρφωση του ενυδρείου μου! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή εύχομαι!
![]() Θα σου πρότεινα τον πρώτο καιρό να τα παρατηρείς...για ενδεχόμενα προβλήματα συγκατοίκησης... Τη θερμοκρασία μπορείς να την αφήσεις να κατέβει κι άλλο...ειδικά στους επόμενους μηνές Και εννοείται πως περιμένουμε παρουσίαση! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως και τοσο μαλακο νερο? (GH) Λιγο πιο σκληρο θα το ηθελαν. Με τι μετρας? Βρυση τι τιμες εχει?
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,
Τιμές νερού βρύσης : PH=8,5 GH=8 KH=7 Και εμένα λίγο περίεργο μου φαίνεται αλλά αυτό μετράω! Χρησιμοποιώ υγρά τεστ της serra, αγορασμένα πρόσφατα και δεν έχουν λήξει. Για τη διατροφή έχω αγοράσει flakes και κόκκους της serra. Τα μεν πρώτα βυθίζονται γρήγορα μόλις βραχούν, ενώ τα δεύτερα δεν βυθίζονται με τίποτα όσο και αν προσπάθησα με αποτέλεσμα να τα τρώνε από την επιφάνεια του νερού...Ταίζω από 2 έως 4 φορές την ημέρα, ενώ έχω ρίξει μία φορά καρότο και δύο μαρούλι, τα οποία και τίμησαν ιδιαιτέρως! Το fantail είναι πολύ λαίμαργο. Χτές μόνο τάισα μία φορά. Από φυτά το ceratopteris cornut το έχουν τσακίσει, valisneria, annubia και tigerlotus rot ange δεν τα αγγίζουν και αναπτύσονται ικανοποιητικά. Χρειάζονται κάτι άλλο; |
|
||||
|
||||
![]()
Περιεργη τιμη pH (στη βρυση) με τετοιο KH
Μετρα pH αφου εχεις αφησει το νερο μερικες ωρες να σταθει. Ενδεχεται ή να εχει αερια το νερο ή να μην ειναι σωστη η μετρηση. Στο ενυδρειο εχεις μπουκαλα co2 υποθετω και πεφτει? Εχεις pH meter ή pH controler? Για τη διατροφη και την συχνοτητα ταισματων διαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Παιζει σημαντικο ρολο και η θερμοκρασια στο ταισμα. ------------------------- Τωρα προσεξα στο πρωτο ποστ οτι γραφεις diy co2. Οποτε αποκλειεται να πεφτει μια μοναδα το pH απο το diy co2. Κατι αλλο παιζει και μου φαινεται οτι πρεπει να το διαλευκανεις αφου υπαρχει κινδυνος για σοβαρες παρενεργεις με αυτες τις μεταβολες του πεχα. Κανε αυτο που ειπα πρωτα. Ασε το νερο να σταθει 5-6 ωρες και μετρα pH. Αν πεσει, σημαινει οτι το νερο της αλλαγης θελει καλη προετοιμασια πριν την αλλαγη. Δεν ειναι καθολου ασφαλες να βαζεις νερο με 8.5 πεχα και αυτο να πεφτει στο 7.5 στο ενυδρειο και μετα ξανα αλλαγη με 8.5 και ξανα πτωση στο 7.5.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 07-10-13 στις 11:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά, λάθος μέτρηση.
Τιμές νερού βρύσης : PH=μεταξύ 7,5 και 8 GH=8 KH=7 Είναι μικρή η διαφορά στο χρωματισμό του τεστ από το 7,5 έως το 8,5 και είχα υπολογίσει λάθος. Πάντως το χρώμα στο τεστ βρύσης και το αντίστοιχο του ενυδρείου είναι ίδιο, οπότε δεν τίθεται θέμα μεγάλης διαφοράς pH από βρύση σε ενυδρείο. Οι άλλες τιμές (GH,KH), είναι σίγουρα σωστές γιατί μετράς σταγώνες για να βγάλεις την τιμή. Επομένως, και η τιμή pH του ενυδρείου είναι μεταξύ 7,5 και 8, ας πούμε 7,7. |
|
|||
|
|||
![]()
το πεχα το μετρας με χαρτακια?
μακαρι να εβγαζε και η δικη μου βρυση τετοιες σκληροτητες και οχι αυτα τα 22αρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Υγρά τεστ της sera. Έλα για νεράκι Δηλεσίου δωρεάν!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνώμες για ψαροσύνθεση Αφρικής | komori | Malawi | 14 | 23-12-13 10:06 |
ψαροσύνθεση | ανδρεα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 16-04-13 20:14 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Γνώμες για στήσιμο εξωτερικού φίλτρου με Siporax - Substrat | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-09 08:23 |
Αρχάριος με 120 λτ κοινωνικό ζητά γνώμες | bessy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 17-12-07 11:12 |