|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ ωραία η εικόνα
Μερικές απορίες, γιατί κι εγώ φέτος περνάω τον 1ο μου χειμώνα με χρυσοψαράδικο σε εξωτερικό χώρο Ισχυει αυτο που γραφεις? Θερμοκρασία (μέση τιμή):Φέτος το καλοκαίρι με τις ζέστες έφτασε και 29 αλλά συνήθως ήταν 27. Τον χειμώνα 25-26 αλλά όταν είχε ήλιο το είχα δει και 27-28 ============================================= Με τη ΔΕΗ πως ήταν τα πραγματα???? Εγω πάντως παρατηρώ το τελείως αντίθετο, αλλά μάλλον παίζει ρόλο ο προσανατολισμός Το καλοκαίρι είχα άλγη, τώρα πλέον δεν έχω καθόλου Γιατι επέλεξες τόσο υψηλές θερμοκρασίες??? Πχ μέχρι 15C νομίζω πως τα χρυσόψαρα ειναι οκ Αν εχεις χρόνο απαντάς...για να παίρνω ιδέες! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
επειδή έχω τα chinese algae eater μέσα για αυτό τώρα έχω γύρω σους 26. Πέρυσι μου έκανε νερά ο θερμοστάτης και δεν έπεφτε κάτω από 26 και όντως καταχείμωνο όταν είχε ήλιο είδα και 28 αλλά νομίζω πως πρέπει να ήταν πλασματικό γιατί έχω παρατηρήσει πως όταν ο ήλιος χτυπάει το θερμόμετρο δείχνει παραπάνω. Έχω παραγγείλει έναν STC-1000 από EBAY και νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Αλλά και τα chinese να μην είχα θα το έβαζα στους 18 γιατί το ντύσιμο με DOW δείχνει πως κάνει δουλειά. Με τη ΔΕΗ είχα κάποια μικρή αύξηση αλλά πέρυσι δούλεψε για 1η φορά και το άλλο ενυδρείο και δεν μπορώ να πω με ακρίβεια αν έφταιγε το ένα η τα άλλο ενυδρείο. Μάλλον 3 ενυδρεία, δούλευε και το μικρό το 30λιτρο που το είχα για γεννήστρα, σύνολο 3 ενυδρεία.
Για την άλγη, το καλοκαίρι έχω τέντες και ο ήλιος το βλέπει 15-20 λεπτά το πρωί γύρω στις 8 και άλλο τόσο το απόγεμα κατά τις 4. Ενώ το χειμώνα τις βγάζω τις τέντες και το βλέπει ο ήλιος από πάνω όλη τη μέρα, γύρω γύρω έχω ο DOWκαι κόβει τον ήλιο ενώ από πάνω έχω διαφανές plexiglassγια τη βροχή αλλά και όσο κρύο κρατήσει. ---- Τα chinese πάντως την τσακίζουν την άλγη, κάνουν τις πέτρες να γυαλίζουν, όχι όμως και τα τζαμια, και για αυτό τα έχω. ------ Μόλις είδα πως τα chinese θέλουν 22-26, θα κατεβάσω τη θερμοκρασία στους 23-24, δεν χρειάζεαι τόσο πολύ. Temperature: Active over a wide temperature range of 60 – 90°F/16° – 32°C. Prolonged exposure to conditions towards either extreme of this range is not recommended however and this fish should be kept in a heated aquarium at 22 – 26 °C for general care. http://www.seriouslyfish.com/species...lus-aymonieri/ |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εβγαζα τα CAE και για αλλους λογους, εκτος του οτι θελουν μεγαλυτερη θερμοκρασια.
Επιβαρυνουν το νερο, γινοται "evil" ψαρια οσο μεγαλωνουν και γινονται και πολυ μεγαλα. Τα χρυσοψαρα το θελουν το κρυο νερο τους το χειμωνα. Δεν ειναι καλο για παρτι τους, να μην αφηνεις τη θερμοκρασια να πεσει. Μεχρι τους 15. Κατα τα αλλα αν φτιαξεις κατι πιο ανετο θα ειναι καλυτερα για ολους (καθαρο νερο για τα ψαρια, συντηρηση απο ιδιοκτητη) Διαβασε κι αυτο για λοιπες πληροφοριες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Πιστυεω θα δουμε ωραια πραγματα απο σενα.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά κατΆ αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
delta66 έχεις δίκιο για τα CAE, είναι λίγο διαολάκια, ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίχνω και φαί, Όταν ταΐζω τα χρυσόψαρα τρώνε και αυτά, για αυτό ρίχνω και φυλλαράκια για τι αν έριχνα μόνο πελετ δεν θα προλάβαιναν να φάνε τίποτα, ενώ με τα φυλλαράκια όλο και κάτι φτάνει στο πυθμένα να φάνε και αυτά. Τα φυλλαράκια δεν τα ρίχνω στη επιφάνεια, τα βυθίζω
------------------------- Να σας πω παιδιά τώρα για το τάισμα. Τα ταΐζω με φυλλαράκια TropicalGoldfishColor, μικρά πέλετ Sera goldy color spirullina και σκουλήκια (Γαιωσκόληξ ο κοινός). Έχω δει και σχετική αναφορά εδώ στο GAB. Φέτος μάζεψα από το ταρατσόκηπο, έχω και μικρό λαχανόκηπο στο πίσω μέρος που έχει μόνιμα ήλιο, όταν έβγαλα τα καλοκαιρινά λαχανικά (ντοματιές, πιπεριές, αγγουριές κλπ) για να μπουν μαρούλια (εννοείτε πως δεν μπαίνουν λιπάσματα, κομποστ και κοπριά μόνο). Μάζεψα σε ένα μπολ γύρω στο μισό κιλό, τα έπλυνα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, έλιωσα και 2 σκόρδα με λίγο νεράκι και μπήκαν στο καταψύκτη, και μια δύο φορές την εβδομάδα ταΐζω όλα τα ψάρια, και χρυσόψαρα και τροπικά. Όταν ρίχνω τα σκουλήκια τα πιάνει αμόκ, τρελαίνονται. Ειδικά πριν την αλλαγή νερού έχει ένα καλό τάισμα με σκουλήκια. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να τα ενοχλεί πάντως, ίσα ίσα, και τρώνε και δείχνουν δραστήρια με λαμπερό χρώμα. Γενικά το τάισμα τους είναι πλουσιοπάροχο που καμιά φορά φοβάμαι μήπως το παρακάνω. Επίσης σήμερα το πρωί μέτρησα τα νιτρικά και είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, μετά από πολύ καιρό είναι η πρώτη εβδομάδα που δεν χρειάστηκε να κάνω αλλαγή νερού και Τετάρτη (οι αλλαγές νερού γίνονται Τετάρτη και Σάββατο 30-40 λίτρα) Έχουν περάσει 2 εβδομάδες που χάρισα 3 ψάρια για να ελαττώσω κάπως την ιχθυοφόρτιση , πρόσθεσα και 1 κιλό ζεόλιθο και ίσως από τη πτώση της θερμοκρασίας να έχει πέσει ο μεταβολισμός τους και λερώνουν λιγότερο. Θα πρέπει να κάνω κάτι για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο και μετά να δω τι θα βάλω σε αυτόν τον κύβο, κάτι που να αντέχει σε αυτές τις συνθήκες έξω. "Οψόμεθα" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 04-10-13 στις 11:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα σε βρισκω στο "μενου"
![]() τον ζεολιθο προσεξε τον μη διαταραξει τη βιολογια σου(κραταει την αμμωνια).επισης κραταει και νιτρικα,και μαλον γιαυτο τα βλεπεις μειωμενα. μην επαναπαυεσαι και πολυ,συνεχισε να κανεις αλλαγες γιατι δεν ειναι μονο τα νιτρικα το προβλημα. και μην ριξεις αλατι οσο εχεις το ζεολιθο μεσα γιατι θα βγαλει οτι εχει κρατησει στο νερο.(αυτο το ξερεις φανταζομαι,απλα το λεω...) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini indoor pond | leonm | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 59 | 16-11-13 10:29 |
...γλαστρολίμνη... | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 42 | 17-06-10 09:48 |
Γλαστρολίμνη | Samian | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 14 | 21-02-10 22:51 |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
Mini Θαλασσινό Ενυδρείο | Filippos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 22 | 19-05-04 14:03 |