|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
με τις βρωμιτσες στον πατο δεν ξερω τι να κανω... η ροη του σπρευ μπαρ ξεκιναει απο πανω δεξια χτυπαει προς τα αριστερα... τα καλα απο αυτο ειναι οτι εχω πολυ αναταραξη επιφανειας,και το οτι το ενυδρειο μεχρι την μεση περιπου ειναι πεντακαθαρο.... αλλα απο την μεση και μετα μενουν κατι ψιλοβρωμιτσες ετσι οπως φαινετε και στο βιντεο..... σκεφτομουν να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο ακομα που εχω με το μπαστουνι εισαγωγης στην δεξια μερια να ρουφαει ετσι τις βρωμιτσες και το σπρευ μπαρ του απο την αριστερη μερια του ενυδρειου ωστε ετσι να σπρωχνει αυτα που μενουν στην μεση προς το μπαστουνι εισαγωγης και να τα ρουφαει... ειναι καλη ιδεα η δεν θα πετυχω και πολλα πραγματα???
------------------------- τα κορυ δεν ξερω τι κανουνε... στο παλιο ενυδρειο που δεν ειχε τοσο ροη ομως και εμενα μου το κραταγαν τον βυθο πολυ καθαρο... σε αυτο εδω που εχει πολυ ροη δεν τα βλεπω και πολυ προθιμα... ισως να ειναι και χορτατα απο φαι δεν ξερω.... οταν πεφτει μεσα καρδια για τους δισκους μετα μενει πολυ φαι γιαυτα οπως καταλαβαινεις.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pantelos : 30-09-13 στις 01:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καταλαβα, ταιζε λιγο με μετρο να μην πεφτουν πολλα κατω. Οκ οι δισκοι ειναι και bottom feeders αλλα για την υγιεινη καλυτερα οχι, εγω ταιζα για κανα 2λεπτο απο πολυυυυυυ λιγο περιμενα να το φανε (3-4δευτερολεπτα) και μετα εριχνα αλλο, το ιδιο κανω πλεον και στις κιχλιδες, και στα αγγελοψαρα, και στον μονομαχο και εχω πολυ καθαροτερους βυθους, ευκολα. Απλα περνει περισσοτερη ωρα το ταισμα αλλα εχει και αυτο τη μαγεια του. Οσον αφορα το εξωτερικο....μπα δεν θα κανεις δουλεια. Θα ακυρωση τελειως τη δυναμη του spray bar αυτο που εχεις τωρα, δεν πιστευω να στειλει τιποτα για να τραβηξει το φιλτρο.
Οσον αφορα την ροη, αν θελεις να πειραματιστεις λιγο κανε το εξης. Παρε ενα Τ με βανακι, κοψε το σωληνα που σηκωνει νερο στο ενυδρειο λιγο μετα την αντλια, ωστε το Τ να παραμεινει κατω απτο νερο, προσαρμοσε το Τ, και ρυθμιζε τη ροη απο εκει, ετσι δεν θα ζοριζεται η αντλια καθολου, αν πχ τοχεις τερμα "ανοιχτο" θα στελνει προς το σωληνα, αν τοχεις τερμα "κλειστο" θα στειλει προς την εξοδο και θα κανει κυκλοφορια μεσα στο sub. Παιζοντας δηλαδη με τη ροη δεν θα ζοριστει η αντλια να της κοβεις την παροχη, την ιδια θα βγαζει. Και δες διαφορες στις συμπεριφορες και στο ενυδρειο γενικοτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο με το Τ δεν το καταλαβα... αν το βαλω στο λαστιχο που στελνει νερο στο ενυδρειο και το εχω μισοκλειστο θα ζοριζετε η αντλια.....
|
||||
|
||||
![]()
Παλι δεν εγινα κατανοητος? :P το περιμενα. Οχι βανακι, στην ουσια βαζεις διακλαδωτη. Οχι απλο βανακι. Γιαυτο ειπα Τ. 3 τρυπες. Στην μια απτις 3 μπαινει το νερο απτην αντλια, και απτις αλλες δυο βγαινει, απο ποια θα βγει εξαρταται απο μια βανα. Στη μια απτις αλλες δυο, συνδεεις τον σωληνα που παει στο spraybar, και στην αλλη τιποτα. Αν τοχεις ανοιχτο προς το spray bar οσο το "κλεινεις" τοσο περισσοτερο νερο θα βγαινει απτην αλλη εξοδο και λιγοτερη απτο spray bar, μεχρι να το "κλεισεις" τελειως και πρακτικα στελνεις ολο το νερο παλι στο διαμερισμα της αντλιας. Ελπιζω να τοπιασες τωρα.
![]() ΥΓ επισης μπορεις στην 3η αυτη εξοδο να συνδεσεις αλλον εναν σωληνα και να στελνεις το εξτρα νερο στο πρωτο διαμερισμα εκει που φτανει η υπερχειληση. |
|
||||
|
||||
![]()
χμμμ τωρα καταλαβα τι εννοεις.... ναι ειναι μια λυση και αυτη... θα το δοκιμασω αν χρειαστει στο μελλον να χαμιλωσω την ροη... προς το παρων απο οτι φαινετε εκτος απο το οτι μου σηκωνει την αμμο στην απεναντι γωνια μονο καλο κανει...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Aπο εμπειρια καθαρα και μόνο,οταν ταίζεις κατεψυγμενο καλυτερα να εφαρμοζεις την μεθοδο με το τάισμα με το χέρι να κρατάς το κομματι στο χερι και να ερχονται οι δίσκοι να την τρώνε απο εκει ετσι και πολύ πολυ τροφη δεν θα πεφτει κάτω και μπορεις να δεις ποιοι τρωνε πιο καλα και οταν χορτάσουν το υπόλοιπο στα σκουπίδια και οχι στον πάτο του ενυδρείου,εγω έτσι ταίζω τους δικούς μου και δεν έχω πρόβλημα με πολλες βρωμιες στον πυθμενα.
|
|
||||
|
||||
![]()
μα εγω δεν εχω προβλημα με βρωμιες στον πατο του ενυδρειου απο τα ταισματα... απλα μενουν μερικα κακακια η τιποτα τετοιο.... ειναι πολυ λιγο δηλαδη... απλα προσπαθω να το φτασω στο καθολου!!!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιοτοπικο Βορειας Αμερικης. | sarpijk | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 25-11-13 19:49 |
450 λιτρα Ν. Αμερικης ιχθυοσυνθεση | mmamatsis | Αμαζόνιος και περίχωρα | 9 | 19-12-12 09:34 |
Βιοτοπικo Νοτιου Αμερικης | aquaworld | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 14 | 09-10-12 21:27 |
Ενυδρειο Νοτιου Αμερικης(Αμαζονιου) | beat89 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 67 | 11-09-11 18:23 |
panos-alex/polis Νοτιου Αμερικης 400 | Πάνος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 69 | 14-04-09 20:54 |