|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Σταδιακά μηδενίστηκε η αμμωνία. Στις σημερινές μετρήσεις είχα μηδενική τιμη ΝΗ4/ΝΗ3, και ΝΟ3=25-30. Επειδή δεν έχω τεστ ΝΟ2 (έχω βάλει αγγελία), ούτε έχω βρεί τα ψάρια που ψάχνω (ομοίως αγγελία), έριξα μια μικρή ποσότητα αμμωνίας για να συντηρώ τη βιολογία που αναπτύχθηκε. Κάνω καλά; Κάποια πρόταση; Ευχαριστώ.
|
|
|||
|
|||
![]()
καλα κανεις.
εγω οταν ειχα μπολιασει το δευτερο ενυδρειο μου, για να συντηρηθει η βιολογια του φιλτρου μεχρι να μου ερθουν τα ψαρια, εριχνα καθημερινα μικρη ποσοτητα τροφης. το φιλτρο σου φαινεται στρωμενο. προσεχε μην το παρακανεις με την αμμωνια, μην ριχνεις παρα πολυ. |
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις έριξα αμμωνία, ξαναμέτρησα και είχα ΝΗ4/ΝΗ3=2, με αυτή την ποσότητα θα συνεχίσω μέχρι να βάλω ψάρια. Αν παραμείνει μηδενική η τιμή της αμμωνίας για δύο μέρες θα χαθεί η βιολογία;
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ολη, αλλα καποια θα χαθει.
Βασικο ειναι να μπορεις να μαντεψεις τους ρυπους ποσων ψαριων καλυπτει η βιολογια που ειναι ζωντανη και να μη βαλεις περισσοτερα.
|
|||
|
|||
![]()
Φαντάζομαι όμως ότι αναγεννάται όταν επανέλθουν οι συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε.
"Βασικο ειναι να μπορεις να μαντεψεις τους ρυπους ποσων ψαριων καλυπτει η βιολογια που ειναι ζωντανη και να μη βαλεις περισσοτερα." Μήπως, αυτό που λες γίνεται αυτόματα; Εννοώ ότι αν, πχ, ρίξω πολύ ποσότητα αμμωνίας, αυτό θα ευνοήσει την ανάπτυξη βιολογίας, ενώ όταν βάλω τα ψάρια μέσα και αυτά δεν παράγουν αρκετή αμμωνία ώστε να την συντηρήσει, αυτή θα μειωθεί. Το αντίστοιχο δεν θα συμβεί όταν αυξηθεί η ποσότητα που παράγουν τα ψάρια; Δηλαδή, σε λογικά πλαίσια, πιστεύω ότι αυτό το κάνει η φύση από μόνη της. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, σε ιδανικες συνθηκες μπορει να διπλασιαζει τον πληθυσμο της καθε 15-24 ωρες.
Αυτοματα δεν γινεται. Ειπαμε χρειαζεται καποιος χρονος για να αυξηθει .... και κατα την γνωμη μου δεν πρεπει αποτομα (πχ αδειαζουμε ολο το μπουκαλι). Ιδιως τα νιτρικοποιητικα βακτηρια (που "μετατρεπουν" ΝΟ2 σε ΝΟ3) αργουν πολυ περισσοτερο στην αναπαραγωγη τους, απο τα νιτρωδοποιητικα (που "μετατρεπουν" ΝΗ3 σε ΝΟ2) .
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω το ίδιο μου λέτε!
Εξηγούμαι: Εφόσον μέσα σε ένα 24ώρο προσαρμόζεται ο πληθυσμός τους, άρα αυτόματα γίνεται! Φυσικά και δεν εννοώ να ρίξεις ένα μπουκάλι αμμωνία (ή αντίστοιχα εκάτο ψάρια σε 30 λίτρα), αλλά όπως διάβασα και στο ποστ σου, ο πληθυσμός είναι ανάλογος της ποσότητας αμμωνίας, άρα όταν μπουν τα ψάρια, ο πληθυσμός των βακτηρίων θα αναπροσαρμοστεί αυτόματα στις απαιτήσεις των ρύπων των ψαριών. ¶ρα, πάλι αυτόματα γίνεται, οπότε δεν χρειάζεται να μαντέψεις τους ρύπους. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνώμες για ψαροσύνθεση Αφρικής | komori | Malawi | 14 | 23-12-13 10:06 |
ψαροσύνθεση | ανδρεα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 16-04-13 20:14 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Γνώμες για στήσιμο εξωτερικού φίλτρου με Siporax - Substrat | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-09 08:23 |
Αρχάριος με 120 λτ κοινωνικό ζητά γνώμες | bessy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 17-12-07 11:12 |