|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω οτι το προβλημα του Σοφου, ειναι μηδαμινο και τζαμπα γεμιζουν οι σελιδες.,
Εγω με ενα "παρατημενο" ενυδρειο 170 χ 45 χ 55 στην Αθηνα/Πειραια, που εχει μεσα ενα δολοφονο και δυο μικρα οσκαρ, θα εκανα τα εξης. Θα εδινα το δολοφονο. Θα εβαζα τα οσκαρακια σε ενα προχειρο δοχειο (πχ βαρελι, ή το μεγαλο samla απο το ικεα) μαζι με οσο νερο χωραει και τα φιλτρα εκει να δουλευουν. Θα το αδειαζα τελειως. Θα το καθαριζα με νερο και ξυδι. Αν ειχα οικονομικη δυνατοτητα θα επαιρνα καινουριο χαλικακι ψιλο (1-1.5mm) σε φυσικο χρωμα (αλλιως θα καθομουν να κοψομεσιαστω να πλυνω το ηδη υπαρχον). Τα καραβακια κλπ, αν δεν με χαλαγαν σαν θεαμα και εφοσον δεν χαλανε/τριβονται/αφηνουν χρωμα στο νερο (οπως εχει συμβει σε καποιους) θα τα αφηνα, αλλα κατα προτιμηση θα αφηνα τις πετρουλες του στη μια μερια, και θα εβαζα κανενα ξυλο με διακλαδωσεις στην αλλη μερια, θα δοκιμαζα κανενα εχινοδωρο καλα φυτεμενο και πιασμενο μεσα στις πετρες. Στο φιλτρο θα εκανα ενα καλο καθαρισμα στα μηχανικα υλικα και με προσοχη τα βιολογικα. Θα τα αλλαζα καπως. Απο κατω προς τα πανω: μια φετα σφουγγαρι, σιποραξ ή ελαφροπετρα, μια φετα σφουγγαρι ή λιγο filtewool. Θα προσεχα μετα για λιγες μερες το ταισμα, μεχρι να πιασουν καλη βιολογια. Θα γεμιζα το ενυδρειο με νερο (οσο χρειαζεται) θα το αφηνα να ζεσταθει, θα συμπληρωνα το νερο απο το δοχειο που ειναι τα ψαρια και θα εβαζα με πρσαρμογη και τα ψαρια. Θα επαιρνα για τις αλλαγες μου ενα βαρελι 150-200αρι, μια αντλια eheim compact 1002 και αλφαδολαστιχο διαφανες μισης ιντσας . (σε αυτο θα μπορουσα να βαλω ψαρια νερο και φιλτρα μεχρι να τελειωσω τις εργασιες) Θα εβαζα κι 2 wave makers 3000 λ/ω σε καθε πλαινο τζαμι (ψηλα) για να φτιαξω την καλη κυκλοφορια στο βυθο και για να διατηρειται σχετικα καθαρος. Θα ταιζα καλα και θα εκανα αλλαγες νερου, περιμενωντας να μεγαλωσουν με την ελπιδα οτι θα τα βρουν και ισως βγουν και ζευγαρι.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος,συμφωνώ απόλυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μαλλον θα προτιμουσα να κραταγα το γομαρι που το εχω και χρονια, και θα εδινα τα οσκαρ ------------------------- Παράθεση:
Ας ησουν λιγο πιο διακριτικος (εστω και με χιουμορ) αν ηθελες να πεις τις δικες σου .... παπατζες ![]() Το πολυ πολυ να γραφοταν διαφωνια με αντεπιχείρηματα. Υγιής και χρησιμη για τον αναγνωστη συζητηση. Αν παρ'ολα αυτα στην επεφταν χωρις να εχεις προκαλεσει, θα ειχες μετα ολα τα δικια.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-09-13 στις 18:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα με ενόχλησε αυτη ή λέξη, ειμαι ψεύτης, απατεώνας ή αναξιόπιστος.Στον αλέκο παέι αυτό.
παπατζής ο [papadzís] Ο8 θηλ. παπατζού [papadzú] Ο37 στη σημ. 1 : 1. αυτός που παίζει το παράνομο παιχνίδι παπάςII3: H αστυνομία συνέλαβε δύο παπατζήδες. 2. (μτφ.) απατεώνας, αναξιόπιστος, ψεύτης: Έμπλεξε με κάτι παπατζήδες και του ΄φαγαν όλα τα λεφτά. [παπ(άς)II3 -ατζής· παπατζ(ής) -ού]
|
||||
|
||||
![]()
βρε slight> για να ξεφυγουμε -μα εντελως...- λιγο, τωρα καταλαβα οτι στο avatar σου ειναι σαυριτσα... μερχρι τωρα νομιζα πως ειναι αρνι σε χασαπικο (ειχα ομως τακτ και δεν το σχολιασα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πρόβλημα σου ειναι το άβαταρ αλλά όχι να σε προσβάλουν.
Κλείνω εδω μη το χαλάμε το θέμα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δε καταλαβαινω γιατι εχεις χαλαστει τοσο... Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα. Εχω δει ηδη δειγμα του αλεκου εδω μεσα παλαιοτερα (σ εκεινη την τρυφερη συζητηση με τα ταισματα) και αδιαφορω εντελως για το αν θα με προσβαλε, η μαλλον θα εννοιωθα περιεργα -οτι κατι δεν παει καλα με μενα- αν ξαφνικα εβλεπα να συμφωνει με τα λεγομενα μου και να ελεγε τα καλυτερα λογια για μενα ![]() Απο την αλλη εχω μαθει να κραταω και μια πισινη γιατι μου εχει τυχει αρκετες φορες να εχω λαθος εντυπωση για ατομα μεσα απο καποιο φορουμ και οταν γνωριστηκαμε προσωπικα γιναμε τα καλυτερα φιλαρακια Τεσπα, αυτο με το αβαταρ παντως το ειπα σοβαρα (δε φημιζομαι ουτε για τελεια παρατηρητικοτητα ουτε για την οραση μου)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Διαφωνώ με την άποψη πως : μόνο αν έχεις κάποιο ψάρι μπορείς να εκφέρεις γνώμη Ξέρουμε άτομα που έχουν ψάρια και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ξέρουμε κι ατομα που δεν είχα ποτε συγκεκριμένα ψάρια αλλά τους έχουν βγει τα μάτια να διαβάζουν άρθρα και να ψάχνουν διάφορα Καλώς ή κακώς είναι ένα χομπι που δεν στηρίζεται μονο στην εμπειρία Η συγνώμη μου προς όλους για το ύφος σε ορισμένα ποστ μου...αλλά κι εμένα με ενόχλησαν ορισμένα που διάβασα, χωρίς διάθεση από την άλλη "πλευρά"...να αλλάξει ο τρόπος γραφής! @Σοφοκλή, όσο σκέφτομαι τι σοκ θα πάθεις...όταν ξαναμπεις...και βρεις το "σεντόνι" με τα ποστ μπροστά σου...συμπάσχω μαζί σου! ![]() ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δεν γραφω απο αυτα που διαβαζω μονο (επιστημονικα αρθρα αλλα και εμπειριες συνχοπιστων).
Εκτος απο τις παρατηρησεις στα ενυδρεια μου, εχω πολλους φιλους που ερχονται και παω σπιτι τους και παρακολουθω απο κοντα πολλα ενυδρεια (κυριως Αμαζονιο και ΝΑ Ασια). Μονο σε αφρικανοσπιτα δεν παω (αλλεργια στο σκληρο νερο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα δεν μπόρεσα να μπω καθόλου και ομολογώ ότι το έπαθα ένα σοκ μόλις είδα όλες αυτές τις απαντήσεις
![]() Αλλά μετά το πρώτο σοκ ήρθε η ικανοποίηση γιατί θα έβρισκα αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για το ενυδρείο μου ![]() Ήδη στο ένα από τα 2 φίλτρα μου έχω προσθέσει βιολογικό υλικό και εντός των ημερών θα επέμβω και στο δεύτερο που έχει τον άνθρακα. Προσανατολίζομαι μάλλον να τον βγάλω και να βάλω και εκεί βιολογικό υλικό, αν να πω την μαύρη μου αλήθεια τόσα χρόνια όποτε άλλαζα άνθρακα έβλεπα κατευθείαν αλλαγή στην ποιότητα του νερού (οπτικά - ποιο κρυστάλλινο). Σίγουρα θα αλλάξω και το ντεκόρ και θα αφαιρεθούν τα πλαστικά, ήδη ξέθαψα από την αποθήκη ένα κορμό που είχα πάρει παλιότερα για το ενυδρείο, αλλά όταν τον είχα βάλει χρωμάτισε το νερό και τον έβγαλα, αλλά διαβάζοντας τα σχετικά ποστ κατάλαβα τι πρέπει να κάνω πριν τον βάλω. Όπως και να χει πλέον ποιο συνειδητοποιημένος θα δω τη θα κάνω και με την ψαροσύνθεση μου. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρων σας ![]() Υ.Γ Τελικά ο φίλος που μου είπε ότι κάτι έχει η κυχλίδα στις φωτογραφίες είχε δίκιο.. Σήμερα είδα σημάδια Ick πάνω της ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν βαζεις ανθρακα θα πρεπει να τον αλλαζεις καθε μηνα (τοσο κραταει περιπου η δραση του)
Συνηθως αυτοι που χρησιμοποιουν ανθρακα εχουν καταληξει να εχουν ενα ξεχωριστο φιλτρακι για αυτον. Αλλιως αντικατετεστησε το με καλο βιολογικο υλικο (πχ ελαφροπετρα 6-12mm) Σταδιακη η ανοδος της θερμοκρασιας. Μαλλον καποιος εκει μεσα στρεσαριστηκε πολυ και .... πεταξε σπυρια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υ.Γ Τελικά ο φίλος που μου είπε ότι κάτι έχει η κυχλίδα στις φωτογραφίες είχε δίκιο.. Σήμερα είδα σημάδια Ick πάνω της
![]() καλημέρα σόφο!!!δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν μιας και με τον ένα ή άλλο τρόπο έληξε!!!ότι σου είπα είνα 100% αλήθεια για τα συγκεκριμένα ψάρια,το τονίζω για να μην αρχίσεται πάλι!!!!αλλά αν γνώριζε έστω και ένας το trimaculatum και έβλεπε τη φωτό που ανέρτησες θα το πιανε με τη μία!εγώ το κατάλαβα γιατί ασχολούμε με τα είδη αυτά,για άλλα είδη δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά!!!!άκου και αυτό για να ξέρεις μιας και φιλοξενείς τέτοια ψάρια:λόγο του ότι είναι σαρκοφάγα και πολύ ψηλά στη τροφική αλυσίδα όλα είναι περήφανα,στο κολύμπι,στη στάση,στην ενέδρα στο κηνύγι!!!τα αδύναμα ή προβληματικά στη φύση τρώγωνται πρόωρα!είδες να έχει καμιά σχέση το ψάρι σου με αυτό που σου ανέρτησα??όχι.αν το δεις να χάνει κάτι από τα παραπάνω ψάξε τη φταίει!στη θεραπεία ακολούθησε ότι σου είπαν από πάνω! καλή συνέχεια!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πραγματι ετσι ειναι.αλλα αν το ψαρι χανει κατι απαυτα,τι μπορει να φταιει;και για το ick τι μπορει να φταιει;
δεν ρωταω με διαθεση αντιπαραθεσης,ειπαμε το θεμα εκεινο εληξε. ρωταω για να μαθω κιεγω,οπως ο σοφοκλης ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ε εντάξει το ick θεωρώ ότι είτε το έφεραν τα νέα ψάρια είτε στρεσαρίστηκε από τις συνεχόμενες αλλαγές του νερού 60% συνοδευόμενες από σκούπα βυθού (κάθε 2 μέρες).
¶λλοι ήταν οι ρυθμοί που είχε συνηθίσει τόσα χρόνια. ![]() Δεν νομίζω να τον στρέσαραν 2 ψάρια 4cm το καθένα (άσχετα πόσο θα γίνουν στην πορεία). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίτρα ανά ώρα | PanosP | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 30-12-10 12:34 |
7 λίτρα | prospathw | Γλυκό νερό - Γενικά | 36 | 01-03-10 16:40 |
Σε τί λίτρα? | kokbeast | Malawi | 4 | 14-07-09 22:54 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |