|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η κιχλιδα πρεπει να ειναι trimac.τωρα αν το εχεις 8 χρονια σε λειτουργια κατι παιζει με το νερο βρυσης.κοιταξετο.παντως τα μεγαλοσωμα ψαρια ειναι παρα πολυ ποιο ανθεκτικα απο τα μικροσωμα.αν ειχες κοινωνικο θα τα ειχες κλαψει ολα τα ζωντανα.τι ταιζεις??
|
|
||||
|
||||
![]()
υποψιν,πως τα ΝΟ2 εφτασαν στο 0,05 μετα απο δυο αλλαγες 60% σε 4 μερες οπως γραφει παραπανω....
λογικοτατο ειναι αν εχουν γινει χοντρα λαθη. το γεγονος ειναι οτι αυτες οι μετρησεις δειχνουν ενυδρειο αστρωτο. σε ενυδρειο με στρωμενο φιλτρο πρεπει να εχεις 0 αμμωνια και νιτρωδη και μετρησιμα μονο τα νιτρικα(ΝΟ3). το πιο πιθανο ειναι να εφταιξε οτι εκανες αλλαγες με νερο βρυσης(ουτε καν παλαιομενο)οποτε το χλωριο στο νερο και μαλον και η αποτομη μεταβολη της θερμοκρασιας επηρεασε τη βιολογια του φιλτρου σου. ασχετα απτο ποιος ειναι ο λογος,το θεμα ειναι πως για τα ψαρια ειναι επικινδυνο. |
|
||||
|
||||
![]()
το οσκαρ δεν ειναι συμβατο σχεδον με κανενα ψαρι.ουτε καν με τη διακοσμηση του ενυδρειου.πολλα δεν αφηνουν ουτε φυτα μεσα.εχουν αναφερθει και περιπτωσεις που σπανε τους θερμαντηρες γιατι δεν τους γουσταρουν στο ενυδρειο.
προκειται για ψαρι που μπορει να σπασει το ενυδρειο στην κυριολεξια. τα 1000 λιτρα σου φαινονται πολλα? ![]() και δεν ειναι, οχι γιατι θα ηθελα ενυδρειο 1000λιτρα και δεν εχω,αλλα γιατι πραγματικα δεν ειναι πολλα οταν προκειται να βαλεις μεσα τον γιαγκουλα! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου είπα κάπου ότι είναι πολλά τα 1000 ??
Προφανώς ακόμα και 2000 λίτρα μπορεί να μην είναι πολλά εξαρτάτε πάντα το τι θες να κάνεις. Φυτά όπως είδες δεν έχω. Δεν θεωρώ ότι έχω και κανα τεράστιο ενυδρείο προφανώς και δεν έχω απλά πιστεύω, μπορεί λανθασμένα, ότι για σύνολο 3 κιχλίδες είναι απλά ικανοποιητικό. Τεσπα Αυτό που με καίει όμως είναι το νερό και τα φίλτρα... Τι να κάνω να βάλω μπόλι ?? να βάλω νέα βιολογικά ? να προσθέσω βιολογικό υλικό ??? να κάνω και άλλα τεστ για άλλες παραμέτρους ? τι ? Τάισμα δίνω φυλλαράκια της Tetra για κιχλίδες και μια ταμπλέτα για τα πελκο Παράθεση:
Τα ΝΟ2 όπως λέω έπεσαν ήταν 0,1 πριν τις αλλαγές.. Αλλά και πάλι ακόμα είμαι ψηλά |
|
||||
|
||||
![]()
εγω αυτο θα εκανα.μπολι.
μεχρι να βεβαιωθεις παντως οτι τα φιλτρα σου εχουν στρωσει,ταισμα ελαχιστο μια φορα μερα παρα μερα. τα πολλα σφουγγαρια που εχεις θα τα εβγαζα και θα εβαζα περισσοτερο σιποραξ η substrat η ελαφροπετρα. μετρησεις συνεχισε να κανεις τακτικα για να βλεπεις τι γινεται στο νερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις ενα ενυδρείο στην κατοχή σου με πολυ ωραίες διαστάσεις που με λιγη δουλιτσα μπορεί να γινει κόσμημα...θα σου επισημάνω επιγραμματικα μερικα πραγματα κ αν θες τα κάνεις...
α) αλλάζεις το φοντο με μαυρο χαρτονι (παραπανω απο ενα ,βαλμενα διπλα διπλα προφανως για να φτασει) β) βγαζεις ΟΛΑ τα ψευτικα διακοσμητικα και προσθέτεις μερικες πετρες ή και ξύλα-ριζες γ) αν εχεις αντοχη..αλλάζεις και το χαλίκι.... δ) τα φίλτρα σου δεν δικαιολογείται να ειναι άστρωτα εκτός αν τα τεστ νερου τα κάνεις λάθος ή ειναι ληγμένα....το ενα απο τα 2 φίλτρα γέμισε το Σίποραξ και ελαφρόπετρα και ασε μονο ενα σπογγο ίσα ισα να κρατάει τα χοντρα....το 2ο φιλτρο γεμισε το μονο με σφουγγάρια....μπορεις να επιλεξεις να συνδεσεις τα φιλτρα σε σειρά (να λειτουργουν και τα 2 μαζι με κοινους σωληνες) ή το καθενα ξεχωριστά... ε) Φτιάξε την ψαροσύνθεση σου...τα ψάρια ταλαιπωρούνται και ας νομιζεις εσυ οτι θα τα ευχαριστήσεις...ΔΏΣΤΑ οσο εινια νωρίς και επιλογες για ΜΕΓΑΛΕΣ κιχλίδες εχεις άπειρες ![]() ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ και καλη συνεχεια απο μενα |
|
||||
|
||||
![]()
τι εχει η ψαροσυνθεση του???
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίτρα ανά ώρα | PanosP | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 30-12-10 12:34 |
7 λίτρα | prospathw | Γλυκό νερό - Γενικά | 36 | 01-03-10 16:40 |
Σε τί λίτρα? | kokbeast | Malawi | 4 | 14-07-09 22:54 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |