|
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε μπολικο filter wool στο φιλτρο σου και αλλαζε το ανα 1-2 μερες. Σε μερικες μερες θα καθαρισει εντελως.
|
|||
|
|||
![]()
Θα δοκιμάσω το φίλτρο με το wool, και μερικές αλλαγές ακόμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παντως.
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν αμμοι και αμμοι. Οπως και χαλικια.
Αλλες μπαινουν και απλυτες, κι αλλες θελουν το Μαραθωνα στο ξεπλυμα για να καθαρισουν ... και αν Με το παραμικρο σκαλισμα μπορει να θολωνει παλι το νερο. Προσοχη λοιπον
|
|||
|
|||
![]()
η αμμος που διαλεξες θα εχει ωραιο οπτικο αποτελεσμα, αλλα να ξερεις οτι ειναι ασβεστολιθικη. την εχω και εγω σε ενα ενυδρειο μου.
και εγω για να την ξεπλυνω και να πω οτι την καθαρισα καπως χαλασα του κοσμου το νερο, και παλι μια θολουρα την ειχε, αλλα σε 4-5 μερες το νερο εγινε κρυσταλο. μακαρι να ηξερα απο την αρχη το κολπο με το μπουκαλι, γεμιζεις το ενυδρειο σου με αμμο και ταυτοχρονα την καθαριζεις κιολας. οπως λενε και παραπανω, σε τυχον σκαλισματα του βυθου η φυτεμα, το νερο θα θολωνει λιγο, οποτε προσοχη. |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε εξτρα αντλια να ρουφαει νερο ,και να το βγαζει στην επιφανεια πανω σε ενα filter wool.
Μολις βρομίσει το αλλάζεις ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ποια είναι η μέθοδος με το μπουκάλι;
snakepanos κάτι αντίστοιχο σκέφτηκα κι εγώ, αφού το προτείνεις κι εσύ, θα το δοκιμάσω. Όταν λέτε ότι η θολούρα έφυγε μετά από κάποιες μέρες εννοείτε ότι κατακάθησε από μόνη της, ή την τράβηξε το φίλτρο; Γιατί αν κατακάθησε απλά, τότε θα σηκώνεται σε κάθε ανατάραξη του βυθού. Το λέω γιατί εγώ δεν έχω βάλει ακόμα το φίλτρο μέσα, θέλω να μπει τελευταίο αφού το μπολιάσω κιόλας πρώτα. Βλακωδώς σκέφτηκα ότι αφού είναι ποταμίσια η άμμος, θα είναι και ασβεστολιθική. Θα κάνω τις μετρήσεις μου όταν ξεμπερδέψω με την ιστορία της θολούρας. Ελπίζω να ταιριάξουν οι συνθήκες με τα corydoras από άποψη pH και σκληρότητας, αλλιώς θα πάω σε άλλο setup. Αν και θα θελα να τα δω να παίζουν στην άμμο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Η αληθεια ειναι οτι πρωτα κανω κι αυτο (καπου στο 2:15 το δειχνει)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
άμμος | Ektoras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 11-04-13 16:26 |
Νέα άμμος | ioannis_79 | Αμαζόνιος και περίχωρα | 10 | 21-11-12 20:17 |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Αραγωνίτης ή άμμος? | george1981 | Malawi | 4 | 15-11-08 11:53 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |