|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και καλο ξεκίνημα!
Σχετικά με την ερώτηση σου, το νερό στην περιοχή πως ειναι; Αν θες κάτι εύκολο και με μεγάλη διάρκεια τότε μπορείς να βάλεις δυο φανσυ χρυσοψαρα, εννοείται σε στρωμένος ενυδρειο Τα γκαπακια ειναι ωραία αλλα θα σε παιδεψουν γιατι θα πρεπει να χαριζεισ συνεχώς Μπορείς να βάλεις, εφόσον πας σε πυκνοφυτεμενο έναν αρσενικό και δυο θυληκιες μονομαχινες Επίσης ένα ωραίο κοπάδι με καρδιναλιους Χθες χαζευα πόσο ωραία κοπαδιαζουν τα cloud minnow Η επιλογή εξαρτάται απο πολλα Τι θες να βλέπεις; Τι γίνεται το καλοκαίρι; Λείπεις καιρό; Ο μονομάχος αντέχει σε αρκετά ψηλές θερμοκρασίες πχ σε σχέση με τα συννεφακια Ο καθένας εννοείται πως θα σου προτείνει αυτά που του αρέσουν... ![]() Καλη συνέχεια στην επιλογή σου...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Τιμές νερού βρύσης : PH=8,5 GH=8 KH=7 Μετρήσεις ενυδρείου σημερινές PH=8,5 GH=8 KH=5 NH4/NH3=0,3 NO2=0 NO3=0 Χωρίς να λειτουργεί ακόμα το CO2. Πιο πολύ πάντως σκέφτομαι χρυσόψαρα να βάλω (2 ή 3). Τι ακριβώς είναι τα fancy που μου αναφέρεις; Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι συνθήκες νερού πρέπει να έχω για χρυσόψαρα και αν μπορώ να βάλω δύο τέτοια ψάρια και ένα συμβατό (ποιό;; ![]() Ευχαριστώ πολύ. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετρας με στικς να υποθεσω? Γιατι το ph το βλεπω ανεβασμενο σε σχεση με τις σκληροτητες και μου φαινεται περιεργο. Βεβαια, εισαι στην αρχη του στρωσιματος και μερικες φορες το ph Μπορει να αυξηθει ακομα περισσοτερο. Να ξερεις τα στικς δεν ειναι και ιδιαιτερα αξιοπιστα, παντως, αν τα χρησιμοποιεις.
Η ψαριοσυνθεση σου εξαρταται απο το τι εισαι διατεθειμενος να κανεις για το καλο των ψαριων σου. Για παραδειγμα, αν θελουν μαλακο νερο, να το μαλακωσεις με καποιο τροπο. Αν θελουν φυτα, να το πυκνοφυτεψεις. Αν εισαι σε διαθεση να κανεις οτιδηποτε, οι επιλογες ειναι παρα πολλες. Αν εχεις σκοπο να μην κανεις πολλα, τοτε η καλυτερη λυση ειναι να βρεις ψαρια που θα ζουν ευτυχισμενα στο νερο που βγαζει η βρυση σου. Υπαρχουν πολλα θεματα να διαβασεις στο φορουμ και να παρεις ιδεες. Και οτι θελεις, το συζηταμε ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, χρησιμοποιώ υγρά τεστ serra. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, λοιπόν, και να σου πω την αλήθεια, μου αρέσει το φυτεμένο (όχι full plant) και θα μου άρεσε επίσης να ασχοληθώ με τα χρυσόψαρα (τι είναι τα fancy; ).Το ΡΗ τώρα που θα αρχίσει να λειτουργεί το CO2 θα πέσει;
Μπορώ να βάλω 2 χρυσόψαρα+ένα κοπάδι (ποιά ταιριάζουν;; ) Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Με το DIY μη περιμενεις και αισθητη πτωση. Αλλα οταν ωριμασει το ενυδρειο, σιγουρα θα πεσει.
Ή χρυσοψαρα, που ειναι κρυου νερου θα βαλεις, ή τροπικα, που θελουν υψηλοτερες θερμοκρασιες και αλλες συνθηκες. Και τα δυο μαζι, δυστυχως δεν ταιριαζουν.
|
|||
|
|||
![]()
Τι είναι τα fancy; 3 χρυσόψαρα είναι καλά;και αν ναι μπορείται να μου πείτε τι συνθήκες πρέπει να έχω;
Ευχαριστώ πολύ ------------------------- Γεια σας, έριξα καθαρή αμμωνία και λειτούργησα το CO2 χτες. Νέες μετρήσεις ΡΗ=7 GH=8 KH=7 NH4/NH3=10 θερμοκρασία = 28 Ακόμα δεν έχω μετρήσεις σε ΝΟ2 και ΝΟ3, είναι μάλλον πολύ νωρίς.Μήπως έριξα πολύ αμμωνία; Δικαιολογείται τέτοια πτώση του ΡΗ σε μία μέρα;\ Για να μην κουράζω άδικα, έχει παρθεί η απόφαση (οικογενειακώς) για δύο χρυσόψαρα. Οπότε ίσως να ήταν καλύτερα να μεταφερθεί το θέμα; Ας μου πει κάποιος τι είναι τα fancy παρακαλώ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zanzak : 20-09-13 στις 15:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειραζει, ας εριξες αρκετη αμμωνια. Απλα μη ριξεις παλι, μεχρι να δεις οτι χαληλωνει λιγο. Γενικως στο στρωσιμο μπορει να γινουν πολυ περιεργα πραγματα με το ph, οποτε μη σε ανησυχει τιποτα. Συνεχισε με αμμωνια.
Fancy ειναι ειδος χρυσοψαρου. Με λιγη αναζητηση μπορεις να μαθεις τα παντα στο internet. Για τα υπολοιπα, οι χρυσοψαραδες.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνώμες για ψαροσύνθεση Αφρικής | komori | Malawi | 14 | 23-12-13 10:06 |
ψαροσύνθεση | ανδρεα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 16-04-13 20:14 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Γνώμες για στήσιμο εξωτερικού φίλτρου με Siporax - Substrat | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-09 08:23 |
Αρχάριος με 120 λτ κοινωνικό ζητά γνώμες | bessy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 17-12-07 11:12 |