|
|
||||
|
||||
![]()
δλδ σε πια ποσότητα περίπου αν μου πέσει στο νερό θα ειναι επικίνδυνο για τα ψάρια μου ???
και δεύτερο πες οτι μου έφυγε και έπεσε !! τι κάνω ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ τα βρέχω ρίχνοντας νερό του ενυδρείου με το χέρι για να μαλακώσουν (όσο γίνεται...) και μετά τα αφαιρώ με ξύστρα. Πολύ εύκολη δουλειά και γρήγορη. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει γρατσουνιές σε κάποιο από τα ενυδρεία μου. Πιστεύω πως για να σου δημιουργήσει γρατσουνιές μια ξύστρα πρέπει ή ξύστρα να έχει χαλάσει (πολύ παλιά, πολύ χρησιμοποιημένη, σκουριασμένη, στραβωμένη, να έχει πέσει αρκετές φορές κάτω κτλ) ή να σου πάρει κάποιο σκουπιδάκι (κόκκους άμμου, χαλικάκι κτλ).
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη πηρα και εγω κατι τετοιο τσαμπα λεφτα ειναι δε κανει δουλεια. Με τηλεκαρτα καλυτερα καθαριζεις.
|
||||
|
||||
![]()
Όταν καθαρίζω με ξύδι στο ένα χέρι σφουγγάρι με ξύδι και με το άλλο , από κάτω, χαρτί κουζίνας. Τα μικρουπολλείματα του ξυδιού που παιρνάνε στη στήλη του νερού σ' αυτή την περίπτωση, δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση που μου ξέφευγε, δεν θα έκανα άμεσα αλλαγές νερού γιατί ποστεύω ότι θα πρόσφερα στα ψάρια ένα ακόμα οσμωτικό σοκ. Αυτά βέβαια στην περίπτωση που το ph δεν έχει πιάσει πάτο (μου παραξέφυγε). Στη δεύτερη περίπτωση, αλλαγή νερού και το σταυρό μου...
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε μια απλή-φθηνή ξύστρα ακόμα και από χρωματοπωλείο
για την οποία να μπορείς να βρεις και ανταλλακτικές λεπίδες!! Πρόσεξε μόνο να είναι λίγο φαρδιά. . . "Μαλάκωσε" τα άλατα με οτι αγαπάς και χρησιμοποίησε άφοβα το ξυράφι!! Το ξυράφι θα το έχεις όσο μπορείς παραλλήλα με το γυαλί,σχεδόν να ακουμπάει η λαβή του στο τζαμι!! Για να γδάρεις το γυαλί και να το σημαδέψεις πρεπει να φέρεις το ξυράφι κάθετα στο τζάμι ή να αρχίσεις να ξύνεις χωρίς να τα "μαλακώσεις" . . . Ξυράφι και γυαλί είναι οι καλύτεροι φίλοι . . . ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
παιδιά όλα καλά
![]() αποστολή εξετελέσθη στην αρχή μαλάκωσα με ξύδι και μετά το έξυσα ανελέητα με λεπιδάκι :Ρ τώρα το ενυδρείο είναι σαν καινούργιο ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα ξερεις ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χεχεχεχε όντος τώρα ξέρω !!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Background απο τζάμι στο τζάμι ? | jimmis1974 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 18 | 30-09-12 11:27 |
χρυσόψαρο με κόκκινες γραμμές στην ουρά του. Ασθένεια? | bouldoza | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 8 | 09-07-10 05:56 |
Εξάτμιση | MiziGr | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 07-01-08 19:02 |
σχετικά με εξάτμιση νερού | Ritsa | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 22-09-07 10:04 |
λευκές γραμμές στα πτερύγια ramirezi | stat | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 27-04-07 19:51 |