|
|
||||
|
||||
![]()
εκτός από αυτά που αναφέρεις μπορείς να βάλεις και τα κοινά καλαμάκια του καφέ!!!!βέβαια αυτά όλα που λες(εκτος ελαφρόπετρα)τα βάζεις σε κάλτσα!!!!!
Υ.Γ.η ελαφρόπετρα θέλει πάρα πολύ καλό πλύσιμο και το χρόνο της για να δείξει τη δουλειά της!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
απλα στην εισοδο του σαμπ βαλε ενυδρειακη βατα η πολυεστερικο βαμβακι,για μηχανικη φιλτρανση.και οπως ειπε ο φιλος ,πολυ καλο πλυσιμο την ελαφροπετρα...
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία λοιπόν έχω αρκετές επιλογές απ ότι φαίνεται και μάλλον θα μπει λίγο απ όλα.....Η ελαφρόπετρα έχει ποιότητες ή διαφορετικούς τύπους που μπορεί να επηρεάσει ph????
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλα υλικα και οικονομομικα τα ουπατ για μηχανικο υλικο (ή πλαστικα καπακια σαμπανιας) και η ελαφροπτερα 6-12mm (κορυφαιο) για βιολογικο.
Ενδιαμεσα βαλε μπλε σφουγγαρι. Θα χρειαστει και ενα σφουγγαρι σφικτα πανω απο την ελαφροπετρα για να μην επιπλεει. Στο τελος της ροης του νερου, αν βλεπεις αιωρουμενα στο ενυδρειο, μπορεις να βαλεις και filterwool. (απο την ελαφροπετρα κραταμε μονο τα ασπρα χαλικακια και την πλενουμε πολυ καλα) ΥΓ βρισκεις και sera siporax με 5 ευρω το λιτρο, αν θελεις κι απο αυτο, καποια ποσοτητα για βιολογικο
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παρολο που ειμαι κατα αυτων του ειδους τον υλικων την καλυτερη τιμη σε ελαφροπετρα την εχω δει στο πρακτικερ απο κει και περα την δεκατιεα του 80 βαζανε απο μαλλινες καλτσες μεχρι οτι φαναστεις αλλα η αποψη μου ειναι oti 5.75ε/λτ το σιποραξ δεν ειναι τοσο τραγικη τιμη και μαλιστα απο γνωστο ελληνικο μαγαζι.ριξε μια ματια και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69975
|
|
||||
|
||||
![]()
Με 5ευρω το λιτρο ειναι αρκετα τα λεφτα αν θες να γεμισεις 70-80 λιτρα υλικα!Εγω απο την ελαφροπετρα ειμαι παντος πολυ ευχαριστημενος και για 240 λιτρα βιολογικο υλικο εδωσα κοντα στα30 ευρω!!
|
||||
|
||||
![]()
βασικα αν πιστεψουμε τη seachem η ελαφροπετρα ειναι καλυτερο βιολογικο απο το siporax.
Το δευτερο εχει βεβαια το πλεονεκτημα οτι δεν τριβεται, αλλα σε ποσους αιωνες να λυωσουν 25 λιτρα που εχω στο sump ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶ποψή μου είναι πως σαν τα φυσικά υλικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.... Ασε που είναι και πιο οικονομικά! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ελαφρόπετρα !!! | Dimitris_Batman | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 29-01-11 18:28 |
Ελαφρόπετρα & λάβα | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 22-12-02 19:03 |