|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
το πιο απλο οταν εχεις γυαλινο καπακι ειναι να το κοψεις στην γωνια.και να κολησεις τον ανεμιστηρα με ενυδρειακη σιλικονη,ωστε να μην ανοιγεις πολλες τρυπες.οσο για τα λιτρα,ειναι δυσκολο να κρατησεις σταθερες παραμετρους νερου σε τοσα λιγα συν οτι σε λιγο καιρο θα πηξει μεσα.στη θεση σου θα εφτιαχνα ενα 40Χ40Χ40 ισως και 50Χ50Χ50 το κοστος δεν ειναι μεγαλο...
|
||||
|
||||
![]()
παρε τζαμια και κολλα ενα κυβο. Δεν ειναι δυσκολο. Αν θες 8α βοηθησω.
|
||||
|
||||
![]()
Έδινε και κατι κύβους diy ο νινταλ (animal station, κανε μια ερωτηση) από έναν διαγωνισμό που είχαν χρησιμοποιηθεί.
Επίσης είχα δει σε κάποιο πετ σιτυ eheim κύβους και ήταν ωραίοι. Δεν θυμάμαι τιμή. Πάντως από τους τρεις (eheim, aquael, dennerle) η aquael πρέπει να είναι πιο φθηνή και προσωπικά μου αρέσουν οι κύβοι που έχει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακουμπας απο πανω στις κοντρες, αλουμινογωνιες με ανεμιστηρι/α για την ψυξη και φωτιστικο με ποδι ή μανταλακι ή αγοραζεις ενα κομματι πολυκαρβονικο και κανεις τρυπα/ες για το/α ανεμιστηρι/α και με Ω πιανεις τη λαμπα ή κολλας λεντοταινια αναλογα τα φυτα που θες.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα σε ολους. Τα σκεφτηκα ολα αυτα που ειπατε και κατεληξα στο να ψαξω να βρω ενα ενυδρειο της heto 48 lt (ηταν το πρωτο που αγορασα αλλα το εδωσα). Πουλουσαν τετοια ενυδρεια εδω στη σαλονικα, και απο σεπτεμβρη που θα ερθω θα παω να δω. Ειχε κρεμαστο φιλτρο με βαμβακια, σφουγγαρια και δαχτυλιδια κεραμικα. http://www.google.gr/search?q=heto+a...NOqI4ATOs4DgBg heto aquarium tank 400 ελπιζω να ειναι καλο για γαριδες. Αλλιως παμε σε diy
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ακριβως το ιδιο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Μαλιστα εχω βαλει και δευτερη λαμπα, οπως και ανεμιστηρακια. Με προσεκτικη παρεμβαση, υπαρχει χωρος για τα παντα. Απο φιλτρο εχω εξωτερικο, βεβαια, αλλα και το εσωτερικο του ειναι μια χαρα, το εχει ενας φιλος.
Μην το σκεφτεσαι καν. Καμια σχεση με τους 30λιτρους κυβους.
|
||||
|
||||
![]()
H μαμισια η λαμπα που εχει ειναι καλη για γαριδες; Μηπως είναι δυνατη; Επισης, το φιλτρο αν θυμαμαι καλα εχει δυνατη ροη, ειναι αυτο καλο για τις γαριδες;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ λευκη ηταν και την αλλαξα στο δικο μου. Την εχω αντικαταστησει με arcadia tropical και επιπλεον εχω κανει πατεντα βαζοντας αλλη μια Τ5 8w.
Για το φιλτρο δεν ξερω. Πηρα μονο τη γυαλα χωρις τιποτα αλλο μεσα, αφου εβαλα εξωτερικο. Ο Bloskas που εχει το μαμισιο, παντως, μια χαρα ειναι για γαριδες. Καθολου δυνατο, θα ελεγα.
|
||||
|
||||
![]()
Χμμ καταλαβα. Αρχχικα να πω πως δεν το σκεφτομαι τοσο για ρεντ τσερι οσο για χιονομπαλες ή τις μπλε. Απο κει και περα... Πραγματι το να διατηρησω σταθερες συνθηκες θα ειναι λιγο δυσκολο σε τοσα λιτρα, αλλα απο τη στιγμη που μετακινουμαι καθε 3 μηνες περιπου δεν μπορω να κουβαλαω και 54λιτρα ενυδρεια μαζι μου συνεχως. Αλλαγες δεν θα κανω 1 φορα τη βδομαδα, αλλα 3 απο 10%. Καλυτερα να παραγγειλω 35x35x35 και ελπιζω να μπορω να βρω καπακι. Ρωτησα εγω το δικο μου και ειπε πως κυβους δεν ξερει να κανει :/. Θα βαλω αγγελια μπας και βρω καποιον
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μετακινεισαι καθε τρεις μηνες οπως λες, λιγο δυσκολα τα πραγματα, οσα και να ειναι τα λιτρα. Τι θα κανεις, θα μεταφερεις το ενυδρειο κανοντας το ανω κατω τοσο συχνα? Καλο θα ειναι να βρισκεται σε συγκεκριμενο μερος και να μην κουνηθει απο εκει.
Υ.Γ.Οι snowball ή blue pearl, τα ιδια θα σου κανουν απο γεννες, να ξερεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση κύβου | amalia | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 31 | 07-03-17 19:41 |
Κύβος φυτεμένος | Obelix(Reifen) | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 32 | 16-01-17 00:48 |
περί ηλεκτροδίων ο λόγος.. | harilaos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 22-11-08 14:29 |
DIY κύβος 25x25x25 | xontros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 30-06-08 18:43 |