|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναρωτιεμαι, υπαρχει τροπος να εχουμε τα φωτο σε κατασταση φωτογραφιας διαγωνισμου και τα ψαρια υγιη?
Στη φυση δεν εχω δει ποτε τοπιο χωρις αλγη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ειναι πολυ δύσκολο αυτο που λές ,αυτό όμως προσπαθώ να κάνω καιρό τώρα . Να πώ την αληθεια με εχει κουράσει το ενυδρειο αυτο, και γιαυτο σκεφτομαι να χαμηλώσω τα πάντα (φωτισμο - co2 ) στο ενυδρειο αυτο , και να στραφω στα ευκολα φυτάκια... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ βλέπω ότι με δύο διαφορετικά πεχάμετρα βγάζεις το ίδιο αποτέλεσμα και μου φαίνεται δύσκολο να χάνουν και τα δύο πάνω κάτω το ίδιο. Οπότε σκεπτόμενος απλοϊκά απλά ρίχνεις πολύ διοξείδιο. Ίσως να έπαιξε και λίγο, έκοψαν και τα φυτά κάπως την ανάπτυξη λόγω θερμοκρασίας, δε βλέπω κάτι παράλογο.
|
||||
|
||||
![]()
Με όλα αυτά που διαβάζω εδώ και αρκετές ώρες πηγαίνοντας από λινκ σε λινκ μπορώ να πω πως περισσότερο μπερδεύτηκα και τα έμπλεξα στο μυαλό μου ενώ πίστευα πως έχω καταλάβει κάποια πράγματα εδώ και καιρό...
![]() ![]() Οι απορίες πλέον που έχω όσο αφορά τα φυτεμένα είναι πολλές ![]() ![]() Τελικά τι είναι καλύτερο όσο αφορά την παροχή του CO2;
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το 2.
(μονο για ενυδρεια με μετριο/σκληρο νερο και παραλληλα και σωστη οξυγονωση με αναταραξη)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στις πόσες φυσαλίδες να το βάλω; Το ενυδρείο είναι 130 λίτρα μεικτά.
|
||||
|
||||
![]()
Καθε ενυδρειακο συστημα ειναι μοναδικο.
Θα βρεις την λυση δοκιμαζοντας. Παντως δεν πρεπει να αλλαξεις αποτομα τις ρουτινες σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα εγώ γιαυτό λέω οτι κάτι παίζει με την kh, με wet dry φίλτρα τα ψάρια - γαρίδες αντέχουν εως 70 ppm co2. Τωρα τι ακριβως συμβαινει δεν μπορώ να βγάλω ακρη. ![]() Οσο αφορά το co2 , με ποιο τρόπο να το παρέχουμε , εξαρτάται πιστεύω απο τον φωτισμό και το μέγεθος του ενυδρείου... Σε μικροτερα ενυδρεία καλυτερα να παρέχουμε συνεχόμενα με καλη ανατάραξη... Σε μεγαλύτερα , με μπόλικο φωτισμό με χρονοδιακοπτη ωστε να προετοιμάσουμε το co2 για την φωτοσύνθεση των φυτων . |
|
||||
|
||||
![]()
Nic μπορείς να μου δώσεις κάποια παραδείγματα;
|
||||
|
||||
![]()
Σε αυτό που τα έχω με ηλετκροβάνα έχουνε φωτισμό πάνω από 1watt/ l
180 λίτρο με φωτισμό 294 watt, και ενα 100 λιτρο που εχω με 117 watt και στα δυο ακολουθω λίπανση estimate index. Επειδή έχει τόσο πολύ φωτισμο , αν πάρουν μπρος τα φυτά , δεν θα καλύπτονται σε περίπτωση που έχω το co2 συνεχόμενο . Στα άλλα μικρότερα γαριδαδικα που έχω , 30λιτρα , 40 λιτρα και 80 λιτρα, παρεχω συνεχόμενα co2 , αφου ο φωτισμος ειναι πολυ χαμηλος , πχ μια λαμπα 18 watt στα 80 λιτρα, και μια λάμπα πάλι για 3 ενυδρεία 40 λίτρα , εκει το σκαμπανέβασμα ειναι χαμηλό 0,2 ph το βραδυ , και πάλι εχει μεγάλη ανατάραξη στα ενυδρεια αυτα, ανεμιστηρες , κρεμαστα φίλτρα, και παρεχω και συνεχόμενα αέρα με αεραντλια. Οπως ειπε ο Σπυρος καθε ενυδρείο διαφορετικό.. . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι λες να κάνω; ![]() ![]() ![]() ------------------------- Υπόστρωμα δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο. Ψιλόκοκκο φυσικό χαλίκι (2/3) και χαλαζιακή άμμο carat6 (1/3).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 20-08-13 στις 23:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
pH και σκληρότητα νερού... | Γιώργος Κ | Bettas | 15 | 28-01-10 13:16 |
Ανθρακική σκληρότητα KH | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 07-06-07 13:45 |
Αυξημένη σκληρότητα | qstavrosq | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 25-05-05 22:58 |
Σκληρότητα νερού. | stydio | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 22-04-04 02:27 |
να ρίξω pH και σκληρότητα ή όχι; | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 14-11-03 16:26 |