|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ph δεν πρόκειται να σου κατέβει κάτω άλλο αν θες να κατέβεις κάτω από 7 θα πρέπει απαραίτητα να πας σε Co2 .(τυρφη - Bogwood - βιομηχανικά προϊόντα ) δεν σου κάνουν γιατί έχουν ταλαιπωρία και πολύ προεργασια σε βαρέλια - κυκλοφορητες κ.α.
Το νερό από αντίστροφη μέτρηση δεν είναι 0 ph άλλα είναι ουδέτερο ,είναι λογικό λοιπόν να μετράς 7,4 στο ενυδρείο σου με ένα μικρο ποσοστό από νερό βρύσης. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά θα πέσει το pH και χωρίς αυτά, απλά όχι άμεσα.
|
|||
|
|||
![]()
Άιντε να δούμε...... Κύριοι σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη μετάδοση γνώσεων. Εδω μέσα τελικά πάντα θα μαθαίνεις.
|
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να αντικρούω τίποτα από τα παραπάνω που έχουν ειπωθεί
Θέλεις να κατεβάσεις το ph ! φτιάξε την σκληρότητα που θέλεις gh kh Πήγαινε στο φαρμακείο και πάρε λίγο διττανθρακικο νάτριο (αν θυμάμαι καλά ) Και φτιάξε μετά το ph λογικά με ελάχιστα χρήματα θα καλυφτείς |
|
||||
|
||||
![]()
Η σόδα χρησιμοποιείται για να αυξήσουμε την KH. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το κάνει εφόσον έβαζε σκέτο νερό Α/Ο και ήθελε να πάει την KH ας πούμε στο 2.
|
||||
|
||||
![]()
Το διττανθρακικο νάτριο (μαγειρικη σοδα) ανεβαζει το πεχα, δεν το κατεβαζει.
@Safarpn Δωσε τιμες ενυδρειου, βρυσης, και ΑΟ για : GH KH TDS και το ποσοστο μιξης ΑΟ/βρυσης στο νερο της αλλαγης
|
||||
|
||||
![]()
Άρχισε να φτιάξεις Co2 με μάγια και ζάχαρη εάν ειναι μικρο το ενυδρειο σου (100 λιτρα) είναι μια χαρα ....
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Delta66 θα μου δώσεις χρόνο γι' αυτά γιατί αυτή τη στιγμή βγαίνω εκτός σπιτιού. Θα τα δώσω με την πρώτη ευκαιρία και τα ξαναλέμε. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 13-08-13 στις 19:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου πώ εγώ τι έκανα στο δικό μου!Α/Ο σκέτη χωρίς νερό βρύσης,μεσα στο βαρελάκι φύλλο κατάππα, και discus trace.Κατέβασα το ph στο 6,6 με μεγάλη επιτυχία και πολύ ευκολά.Επίσης έχω κ ένα μικρό κινέζικο φιλτράκι μέσα στο ενυδρείο με τύρφη,αλλά δεν ξέρω αν βοηθάει για το ph γτ η ποσότητά της είναι μικρότερη από αυτή που πρέπει(Πιο πολύ το έχω για το χρώμα).Κάντο και θα δείς οτι είναι πολύ οικονομικό!5ε τα 10 φύλλα έχουν από ebay.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Βάζω ένα φύλλο στο 30λ βαρέλι.Κρατάει αρκετό,κανα μήνα και παραπάνω ίσως...Αν δεν θές χρώμα βάζεισ άνθρακα στο φίλτρο κ στο κάνει κρύσταλλο!!πάντως και τα φύλλα και η τύρφη βγάζουν χρώμα αυτό να το ξέρεις!
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο εξαρταται απο διαφορους παραγοντες.πχ η θερμοκρασια(εφοσον δεν υπαρχουν γαριδες που τα τρωνε στην περιπτωση σου)συνηθως περιπου στις 3 βδομαδες θελουν αλλαγη.μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις και πλατανοφυλα αν θες.αν σε ενδιαφερει το συζηταμε.παντως τα καλυτερα αποτελεσματα(κυριως πιο γρηγορα) θα τα δεις με τυρφη και καταπα.
Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντίστροφη όσμωση | μιχαλος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 13-02-12 22:03 |
Αντίστροφη όσμωση! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-08-10 11:34 |
Δεν λέει να πέσει η αμμωνία και τα nitrite | angelos21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 13-05-10 09:17 |
Αντίστροφη όσμωση RO | iliastra | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 24-01-09 21:20 |
Αντίστροφη όσμωση ? | Μάγγος Θωμάς | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 27-07-05 09:51 |