|
|
||||
|
||||
![]()
γνώμη μου φίλε είναι να βάλεις ένα εξωτερικό φίλτρο και να κάνεις την δουλεία σου χωρίς σαμπ, έτσι θα σου μείνει λίγο παραπάνω χώρος στο κυρίως , ακόμα νομίζω πως τόσο πακτωμένα δεν θα λειτουργήσουν καλά ούτε ο βράχος ούτε η μακροάλγη και αντί να βοηθούν θα σου δημιουργούν και πρόβλημα κακής κυκλοφορίας , καλή συνέχεια σου εύχομαι
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως φιλε μου δεν θα σου δουλεψει καλα το συστημα, επειδη η μικροαλγη μπορει να μην θελει πολυ ροη αλλα ο βραχος θελει(αλλιως η βιολογια παπαλα...).
ΙΜΙΟ αν θελεις οπωσδήποτε να κανεις καλυτερα μην βαλεις καθολου χωρισματα στο συμπ(η κανε ενα ελαχιστο για υπερχειλιση και υαλοβαμβακα) και να βαλεις ενα μικρο ριακτορακι απο εξω για τα φοσφορικα σου. Παντος οπως σου ειπα και ποιο επανω εγω αλλα και ο Κωστης καλυτερα ενα φιλτρο εξωτερικο και θα εισαι αρχοντας ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
http://successfulreefkeeping.com/learn/refugium/ "Low flow, somewhere between 1 to 2 times the volume of refugium, per hour. For example, a 20 gallon refugium would have a flow of 20 to 40 gallons per hour through it. Too much flow can cause too much water movement and adversely affect fragile and small inhabitants." http://www.livingreefs.com/refugium-basics-t451.html The flow rate that will optimize your refugium will greatly depend on how you have your refuge set up. If you're using it for nutrient export then shoot for a turnover rate of five times your tank volume per hour. If you're using your refuge as a pod farm then you can increase this flow rate to ten times your tank capacity if you want. If you're using the refuge as a plankton farm then you will probably want a flow rate much lower than even five times the turnover rate. (flow rates are a matter of who you talk to. will be a subject of a future article). Επισης ρε παιδια μη μου προτεινεται ενναλακτικες λυσεις του sump. Εγραψα οτι ο κυριως λογος που θα βαλω sump ειναι αισθητικος...δεν μου αρεσει να φαινεται τιποτα μεσα στο κυριως χωρο...ειδικα σε τοσο μικρο ενυδρειο που ακομη και ο θεμαντηρας γαι το γουστο μου ειναι αντιαισθητικα πολυ μεγαλος, ποσο μαλλον ο κυκλοφορητης ή το φιλτρο! Επισης σκεφτηκα πριν το sump για κρεμαστο εξωτερικο...αλλα επισης η εικονα ενως τεραστιου εξωτερικου σε ενα μικρο ενυδρειο ![]() επισης δεν μου αερσει. Αυτο που θελω να κανω ειναι κατι σαν αυτο ![]() οποτε θα ηθελα απαντησεις σε οτι αφορα τις δυα διαταξεις sump που ανεφερα, την κλασικη με χωρισματα που κυκλοφορει νερο διαδοχικα, ή αυτη που περιεγραψα και σχεδιασα? Πια θεωρητε πιο πρακτικη και καλυτερη? Εγω εγραψα τα πλεονεκτηματα που βλεπω στην δικια μου, υπαρχουν μειονεκτηματα που μου εχουν ξεφυγει?????? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν προσπαθουμε να σε αποπροσανατολισουμε, να σε βοηθησουμε θελουμε. Για εμενα κανε την πρωτη εκδοχη καλυτερα, δοκιμασμενη και αξιοπιστη.
Αντε και καλη επυτυχια ![]() Περιμενομε φωτο απο τις εργασιες.
|
||||
|
||||
![]()
πακτωμένα από την άποψη ότι η ροή του νερού μειώνεται πολύ κάτω από τα βραχάκια και ανάμεσα στην άλγη ,
η ποσότητα του βράχου που θα έχεις στο ενυδρείο είναι υπεραρκετή για την βιολογία σου οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον στο σαμπ εμένα μου αρέσει το δεύτερο , μια χαρά μου φαίνεται αλλά και πάλι δεν θα έβαζα μακροάλγη ούτε βράχο για να μπορώ να το καθαρίζω εύκολα ,μόνο ότι χρείαζεται από εξοπλισμό ....από ότι μπορώ να καταλάβω παρακολουθώντας την πορεία του δικού μου ενυδρείου καθώς και παιδιών που δείχνουν τα δικά τους είναι ότι ta refugium δεν είναι και τόσο πρακτικά στον καθαρισμό , για τα φωσφορικά θα σου προτείνω να βάλεις αντιφώσφορο σε ριακτοράκι ή φιλτράκι,τι πιστεύεις ότι γίνεται παραπάνω σε ένα refugium που δεν μπορεί να γίνει και στο ενυδρείο;; keep it simple
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα αν και από ότι βλεπω εχεις refugium, το μετανιωσες? Επειδή θέλω να το λειτουργω απλά και χρησιμοποιώντας όσα λιγότερα πρόσθετα γίνετε(λιγότερο ταισμα ,αντιφοσφωρο κτλ), γι αυτό θέλω να το κάνω...
|
|
||||
|
||||
![]()
απο οτι εχω καταλαβει κ εγω το μεγαλο σου προβλημα ειναι ο αξοπλισμος!και εδω ειναι που θα συμφωνισω με τον προλαλισαντα λεγοντας οκ φτιαξε το σαμπ αφου δεν θες να φαινονται τα μαραφετια,μαζι σου,αλλα καντο χωρις refugium,εξαλου και ο βραχος σου θα ειναι αρκετος στο κεντρικο και βαζεις αντιφωσφορο με ανθρακα σε εσωτερικο φιλτρακι κ εχεις το κεφαλι σου υσηχο!
|
|
||||
|
||||
![]()
το έχω καταργήσει εδώ και 2 χρόνια περίπου λόγο της μεθόδου που ακολουθώ που βασίζεται στην εξαγωγή θρεπτικών με την βοήθεια των βακτηρίων (προβιοτικής) ...εμένα δεν με ικανοποίησε η σαέτο παρόλο που είχα πολλή ποσότητα και με αρκετή ανάπτυξη , εξάλλου 50γρ αντιφ. και 100ενεργό άνθρακα τον μήνα δεν είναι πολύ μεγάλο έξοδο
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη Φωτιστικου Για Reef Ενυδρειο (και Οχι Μονο) | accnt | Φωτισμός | 21 | 01-08-12 10:11 |
Reef υπο κατασκευη | stavros1979 | Reef | 9 | 04-04-12 11:16 |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
Βοηθεια για κατασκευη REEF 225 λιτρ. | VRILO | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 24-01-08 12:49 |