|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnbaz : 14-07-13 στις 18:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ναι ρε παιδες συμφωνω σε ολα, αλλα αν δε βαλω στον παγκο να περασει εξονυχιστικα τεστ -που δε θα τα περασει, αλλα λεμε τωρα- γιατι να εμπιστευτω την κινεζια του δεκαευρου? και πολυ περισσοτερο γιατι να την εμπιστευτω περισσοτερο απο την κατασκευη ενος συναδελφου που πιστευω πως εφτιαξε μια μελλετημενη κατασκευη? (και ουτε κι αυτη θα περναει πιστοποιηση marine
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι εσυ Nick αυτο εχεις επιλεξει να κανεις, και καλα κανεις.
Η πλειοψηφια ομως θελει κατι απλο να κανει ο καθενας την δουλεια του, φτηνα και απλα, δεν εχει ο καθενας την δυνατοτητα να ξοδεψει τοσα πολλα, για δυνατοτητες που το πιθανοτερο να μην του χρειαστουν ποτε. Αν η θερμοκρασια αντι για 25 ειναι 25.1 δεν εγινε και τιποτα. Ακομα και στις crs που ειναι σημαντικος παραγοντας η θερμοκρασια, δεν ειναι τοσο κρισιμα τα πραγματα. Μην ξεχναμε πως και στην φυση, η θερμοκρασια δεν παραμενει τοσο σταθερη, με ακριβεια δεκατου του βαθμου στην διαρκεια της ημερας. Σε αλλες εφαρμογες, οντως ισως χρειαζεται ολα αυτα που λες, αλλα στα ενυδρεια νομιζω πως ειναι υπερβολη για τον μεσο ενυδρειοφιλο. Εδω θελουμε κατι που να μην κοστιζει πολυ, (χομπιστες ειμαστε) να μην κολλαει κατα την λειτουργια του, να μην ενεργοποιειται/απενεργοποιειται οποτε θελει, και η ακριβεια του να ειναι ακριβης (οσο λεει και για οσο πληρωνουμε) και οχι ακριβη. Βεβαια οι ικανοτητες σου στην αξιολογηση τους, ειναι αναμφισβητητη και αποδεκτη.
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα, η αληθεια ειναι πως κατα καιρους μου μενουν διαφορα -ΠΑΝακριβα- πραγματα απο διαφορους καραγκιοζηδες που ειτε παραγκειλαν κατι και μετα το μετανοιωσαν ειτε που ξεκινησαμε μια δουλεια και στη μεση αλλαζουν τις προδιαγραφες λογο κοστους, κι ετσι εχω 6KW online UPS, ενυδρειο ελεγχομενο με plc και PID controllers κτλ κτλ κτλ.
Αν δε μου μεναν και επρεπε να αγορασω κατι αποκλειστικα γι αυτο το σκοπο δε νομιζω να εκανα τετοιες επιλογες, αλλα οπως και να χει θα αγοραζα ενα κοντρολερακι απο αυτα που χρησιμοποιουν οι ψυκτικοι ή θα εφτιαχνα ενα μονος μου. Το κινεζακι ΔΕΝ θα ηταν μεσα στις επιλογες μου. Ισως ειμαι απλα προκατελειμενος επειδη εχω επισκευτει εργοστασιο στην Κινα στη γραμμη παραγωγης και εχω δει και καποια πραγματα απο τους ελεγχους τους... Πολυ ευχαριστως παντως θα αγοραζα κινεζικο "αντιγραφο" καποιου γνωστου προιοντως, γιατι συνηθως δεν ειναι αντιγραφο, αλλα βγαινει απο την ιδια γραμμη παραγωγης με κινεζικο ονομα (πολυ διαδεδομενη τακτικη στα ηλεκτρονικα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στην πλειοψηφια τους ομως οι ενυδρειοφιλοι μετα βιας αντεχουν τα εξοδα συντηρησης, οποτε εκει και αν δεν σου βγει με την πρωτη, αλλα με την δευτερη, παλι λιγοτερα θα στοιχισει ακομα και απο τον eliwel που τον χρησιμοποιουν οι ψυκτικοι επαγγελματικα. Δυστυχως η ευτυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Τωρα για το diy του πραγματος μαζι σου, αν ειχα τις γνωσεις για να το κανω. Παρεπιπτοντως το LM741 που ειπε ο φιλος παραπανω, θεωρειται ξεπερασμενος τελεστικος, και χαμηλης ποιοτητας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Δεν ειναι χαμηλης ποιοτητας -τουλαχιστο δεν ηταν για την εποχη του- αλλα δεν εχει σχεση με τους μοντερνους που εχουν πολυ ανωτερες ακριβειες. Οπως και να χει για μικροεφαρμογες καλος ειναι ακομα και σημερα και δε θελει και υπολογισμους αφου υποστηριζεται απο ενα σωρω προγραμματα και βιβλια που δινουν λυσεις-μασσημενη τροφη
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000 | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-05-18 07:21 |
Controller θερμοκρασιας stc-1000 | klipitiklopos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 02-07-16 10:40 |
Controller θερμοκρασιας STC-1000 | klipitiklopos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 122 | 01-06-16 16:27 |
controller stc-1000 βοήθεια! | chrisvari | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 30 | 01-06-13 15:53 |
βοήθεια με controller θερμοκρασίας stc 1000 | n_vergopoulos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 06-06-12 19:31 |