|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα αλατα μπορεις να τα αφαιρεσεις με μια βατονετα,Οταν θα αλλαξεις νερο και θα πεσει η σταθμη βουτα μια βατονετα στο ξυδι και περνα την πανω απο τα αλατα σκουπισε μετα με ενα πανακι και τελος
|
|||
|
|||
![]()
Το φως πραγματι ειναι πολυ δυνατο, 2x45 ειναι, πρεπει να το κανεις δασος εκει μεσα.Και να φανταστεις οτι τις μισες λαμπες τις εχω καλυψει με αλουμινοχαρτο...
Νομιζω πρασινη αλγη ειναι, προς το παρων την αφαιρω με μαγνητη. Τις ανουμπιες καλα τις ειχα βαλει, αλλα ειχαν απο την αρχη υποστει ταλαιπωρια, τωρα θυμηθηκα οτι ειχαν ταξιδεψει απο κινα και ειχαν περασει και τα χιλια μυρια οταν το εστρωνα (επι 2 μηνες εστρωνα με αμμωνια...). Πιστευω αυτες που εχω τωρα να τα πανε καλυτερα. Τα ανεμιστηρακια ειναι τα γνωστα konig. Η θερμοκρασια στο ενυδρειο αν δεν ηταν αυτα, υπολογιζω οτι ανετα θα εφτανε τους 33 βαθμους, οποτε νομιζω καλα ειναι. Ετσι κι αλλιως εχω συνεχεια το νου μου, αν συμβει κατι να επεμβω. Ειπα για τα προστατευτικα, οχι τα φιλτρα σκονης. Σαν αυτο δηλ:http://www.ebay.com/itm/New-Chrome-M...ht_2895wt_1141 Σκουρια πιανει αυτο που ειναι κοντα στην εξοδο του φιλτρου και αυτο που ηταν κατω απο την αεραντλια. Φοβαμαι να τα βγαλω, γιατι αν και τα ψαρακια δεν τα βλεπω να πηδανε, μια φορα αν γινει, τοτε θα το μαζευω κομματακια... 2 χρυσοψαρακια εχω μεσα, νομιζω shubukin ειναι. Αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα ειμαι οκ. Το ph Ομως ειναι ανεβασμενο, αν δεν κανω λαθος μου βγαινει γυρω στο 8,5. Αυτο με φοβιζει μακροπροθεσμα... Απο φυτα, ειχα δοκιμασει να βαλω κερατοφυλλο αλλα...το ρημαξαν. Γενικα δεν ειμαι και πολυ των...κηπων |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως τι να πω το χρυσοψαρο ( δυστυχως το μικρο που ειχα μας αφησε), δεν πειραζει φυτα αν εξαιρεσουμε οτι μου τα ξεριζωνει με το σκαψιμο.
|
||||
|
||||
![]()
Δοκιμασε να βγαλεις τη μια λαμπα.
Μπορει να μη δουλεψει μονο με μια λαμπα, αλλα στο lido που εβγαλα τη μια, δουλευει και μονη της η αλλη. Μη καις και τσαμπα ρευμα. Βαλε φιτρο σκονης αντι αυτου που εχεις. Η σκουρια δεν ειναι και οτι καλυτερο αν σταξει μεσα στο νερο.
|
|||
|
|||
![]()
To πρωτο πραγμα που ειχα κανει ηταν να δοκιμασω αν δουλευει με την μια, αλλα δεν... Και ρευμα καιω τσαμπα και τοσο φως δεν το χρειαζομαι, αλλα...
Φιλτρο σκονης ε; αλλα πως να μπει; Αυτα νομιζω μπαινουν μονο απο πανω και κουμπτωτα... |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως κι απο πανω.
Με ανοξειδωτες βιδες και παξιμαδια.
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα 'εκλεισαν' 6 μηνες ζωης στο ενυδρειο τα 2 ψαρακια, και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την συμπεριφορα τους.
Προσπαθω παραλληλα να λυσω τα οποια προβληματα παρουσιαζονται... Με την αλγη δεν ξερω τι θα κανω ακομα, θα σας βαλω και καμια...κατατοπιστικη φωτο, μηπως καταρχην μπορεσουμε να καταλαβουμε το ειδος της. Κατι αλλο τωρα που με 'καιει' ειναι η περιοδος των διακοπων. Αναγκαστικα θα μεινουν μονα τους για ενα διαστημα περιπου 3,5 ημερων. Στο θεμα τροφης, σκεφτομαι να αφησω νηστικα, εστω και οριακα πιστευω δεν θα εχουν προβλημα. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι το θεμα αναπληρωσης νερου. Εκτος απο την λυση του να αφησω μονιμα ανοικτο το air, σκεφτηκα το εξης: να αρχισω σταδιακα να μειωνω την φωτοπεριοδο, μεχρι την περιοδο που θα ειναι μονα τους, οπου και δεν θα αναβουν καθολου τα φωτα. Να αυξησω το οριο θερμοκρασιας που αναβουν τα ανεμιστηρια, απο τους 27 βαθμους που το εχω τωρα, στους 27,5 και να γινει η τελευταια αναπληρωση νερου, πριν φυγω, λιγο πιο πανω απο την ανωτερη προτεινομενη σταθμη του ενυδρειου. Εαν κανω αυτα, λογικα δεν θα 'αντεξει'; Βεβαια δεν ξερω και τι θερμοκρασιες θα χει εκει γυρω στις 10 Αυγουστου που θα λειπω, εαν ειναι σε λογικα πλαισια, πιστευω δεν θα υπαρχει προβλημα ε; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρυσοψαρα με κοι | μανωλης123 | Χρυσόψαρα | 9 | 07-05-11 18:34 |
DIY 3d bg gia 60λ Χρυσοψαρα | Nektamen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 12-04-11 13:59 |
Ροη για χρυσοψαρα.. | achisael | Χρυσόψαρα | 2 | 08-01-11 14:17 |
τα χρυσοψαρα μου!! | Marilenaki | Χρυσόψαρα | 16 | 14-09-09 13:18 |
χρυσοψαρα+??? | dinos99 | Χρυσόψαρα | 22 | 02-11-07 15:43 |