|
#1
|
||||
|
||||
![]()
οκ θα γινει ετσι οπως το λες. απο μαγια ομως να βαλω παλι 1/4 του γλυκου ή μισο?
------------------------- και η μαγια ειναι απο φακελακι απο σουπερ.
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 01-07-13 στις 11:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει να χρησιμοποιησεις θερμομετρο για να μετρας θερμοκρασια νερου για το μιγμα,πρεπει να παιζει 26-28 το μεγιστο!αν χρησιμοποιησεις τις σωστες αναλογιες ζαχαρης-μαγιας αρχιζει η παραγωγη μετα απο 2-3 ωρες τωρα το καλοκαιρι!!
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
αχα οκ δε νομιζω να ξεπερασαμε τους 28 βαθμους. το ειχα και 1:30 ωρα να κρυωνει.. ευχαριστω
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις βάλει πολύ λίγο μαγιά, ναι αυτή από το σουπερμάρκετ. Εφόσον τεστάρεις για διαρροή με την σαπουνάδα και είσαι οκ, πρόσθεσε άλλο ¼ μαγιά και θα είσαι μια χαρά. Μην το παρακάνεις με την μαγιά, γιατί θα δεις τα ψαράκια σου, το βράδυ στην επιφάνια, να προσπαθούν να βρουν οξυγόνο. Αν δεις κάτι τέτοιο βαλε αεραντλία για λίγο, η αν δεν έχεις, αύξησε την ανατάραξη του νερού και βγάλε το C02 από το ενυδρείο, μέχρι να επανέλθουν. Επίσης αν βάλεις σιλικόνη στο καπάκι εξωτερικά να μην είναι βιδωμένο στο μπουκάλι με το μίγμα, γιατί αν ξεφύσα από εκεί και σιλικόνη να βάλεις, με βιδωμένο καπάκι πάλι θα χάνει. Τέλος η μαγιά δεν (κόβει) τόσο εύκολα. Λιώνει σε χλιαρό νερό που είναι ανεκτό στο χέρι μας. Την ζάχαρη την λιώνουμε σε καυτό νερό και την αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος η και λίγο ζεστότερη να την βάλουμε στο μίγμα δεν παθαίνει τίποτα. Το πολύ πολύ να ξεκινήσει η ζύμωση ποιο γρήγορα. Βαλε και μια ανεπίστροφη στο σωληνάκι καλού κακού, και κατέβασε το μπουκάλι στο πάτωμα.
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
οκ..! εχω βαλει και τεφλον αρκετο για να μην χανει απο το βιδωμα του καπακοιου..!!
------------------------- κατι ακομα, μέχρι να δουμε αν δουλευει πειραζει που το εχω σκετο το σωληνακι μεσα στο ενυδρειο στον πάτο ? βγαζει την φουσκαλα και σκαει στην επιφάνεια αυτο ειναι κακο? μετα θα το βαλω στο φιλτρο για να γινει σωστα η διαχυση.
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 01-07-13 στις 13:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις μια ξυλινη αεροπετρα που βγαζει ψιλες φυσαλιδες η να βαλεις το σωληνακι απο το diy σε ενα μικρο φιλτρακι η κυκλοφορητη για να τη σπαει τη φυσαλιδα.μας ενδιαφερει η φυσαλιδα να παει οσο γινεται πιο αργα στην επιφανεια!
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
το καπακι και στο βιδωμα και στην τρυπα δεν χανει καθολου..! αρα μαλλον η μαγια ηταν αρκετα λιγη. για να δουμε...! με τις συμβουλες σας θα κανω ξανα την διαδικασια το απογευμα.
__________________
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
Σου απάντησαν οι υπόλοιποι στην ερώτησή αου. Εγώ θα σταθώ σε ενα άλλο σημείο. ¶λλαξε το μπουκάλι με ενα εναμισάρι αναψυκτικού γιατί του νερού μπορεί να σου κάνει μπαμ με τον καιρό απο την πίεση. Δεν ειναι τυχαίο που τα μπουκάλια των αναψυκτικών ειναι φτιαγμένα με αυτόν τον τροπο και με αυτο το υλικό. Μην επαναπαυθείς λόγω αυτών που είδες ενδεχομένως στο YouTube. Οταν λείπεις απο το σπίτι πάντα θα σκέφτεσαι το θα αντικρίσεις θα μόλις γυρίσεις. Να είσαι σίγουρος λοιπόν.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση... | krhtikos91vvti | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 31-03-12 21:25 |
Μια ερωτηση | faceck | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 6 | 24-06-11 20:12 |
ΕΡΩΤΗΣΗ.. | tedy069 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 25-02-10 20:11 |
Ερωτηση για Α/Ο | nikolas87 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-09-07 07:57 |
ερωτηση για co2.... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 17-09-07 19:02 |