|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το γραφω και στα σχολια, για να μη φαμε καμπανα στο youtube Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω μερικά σχόλια για την θεραπεία σου γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι πέτυχε.
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει θέμα υπερδοσολογίας με το flagyl (απ' όσο γνωρίζω). Για να πετύχει η θεραπεία η γνώμη μου είναι ότι παράλληλα με τη δόση απο την τροφή πρέπει να ρίχνουμε και στο νερό -όταν τα φώτα είναι κλειστά γιατί αλλιώς το φάρμακο χάνει τη δύναμη του. Η μετρονιδαζόλη δεν επηρεάζει την βιολογία και σε 24 ώρες~ βιοδιασπάται (εδώ γράφω τη διαδικασία της θεραπείας http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 ). |
|
||||
|
||||
![]()
Ουτε εγω ειμαι σιγουρος οτι πετυχε, οπως ειπα, αλλα δεν μπορω να το κρινω με σιγουρια ακομα, ετσι κι αλλιως. Χρειαζεται χρονος για να παρει βαρος το "θηριο". Για αυτο αφησα και ενδεχομενο να επαναλαβω τη θεραπεια, γιατι δεν εχω ξανακανει κατι αναλογο.
Για την υπερδοσολογια του flagyl δεν ξερω, απλα το ελαβα ως δεδομενο, οταν διαβασα οτι δεν ειναι καλη η υπεροσολογια του seachem metronidazole. Θεωρησα οτι θα ισχυε κατι αναλογο. Πολυ χρησιμες οι παρατηρησεις σου, παντως και ισως την επαναλαβω με τον τροπο που προτεινεις. Το κακο με τα bloodworms, ειναι οτι δεν εχουν τοσο απορροφητικη ικανοτητα, οπως τα flakes, για παραδειγμα. Τις γαριδες σκεφτομαι, αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν επηρεαζονται απο τη συγκεκριμενη ουσια. Τουλαχιστον δεν διαβασα καπου να παρουσιαστηκε προβλημα. Thank you ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα, επανερχομαι σε αυτο το θεμα γιατι ειχα προβλημα με ενα παφερακι μου θοδωρη, λογω υποχρεωσεων εχω κ καιρο να μπω στο φορουμ, πηρε τελικα βαρος το παφερακι???
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δυστυχως το εχασα...
Και ηταν το πρωτο μου, το ειχα πανω απο 1.5 χρονο.
|
||||
|
||||
![]()
Κ εγω το εχασα δυστυχως μεσα σε 2 μερες επιδεινωθηκε η κατασταση του κ πεθανε... ειχα παρατηρησει κ προβλημα στην πλευστοτητα του τη τελευταια μερα. Προσπαθουσε να φαει κ εφτυνε τη τροφη... σε σημειο που ειχε φτασει να γινει αυτο που λεμε πετσι κ κοκκαλο! Τα αλλα τεσσερα μου φαινονται δυνατα κ ανεπτυγμενα... αυτο απο την αρχη ηταν απο τα πιο μικροκαμωμενα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω, ισως καλο θα ηταν να κανεις κατι προλυπτικα, γιατι δεν ειναι απιθανο να εχει μεταφερθει κατι και στα αλλα. Το δικο μου καλα πηγαινε. Ειχε αδυνατισει, αλλα ετρωγε κανονικοτατα και πολυ οπως παντα, χωρις να παρουσιασει καποιο προβλημα στην κινηση ή τη συμπεριφορα. Οποτε με εβλεπε ερχοταν στο τζαμι και ολα τα σχετικα, ενω δεν απομονωθηκε ποτε. Μεχρι που ξαφνικα το βρηκα νεκρο. Ασε, στεναχωρεθηκα παρα πολυ. Αλλα τουλαχιστον ξερω οτι εζησε πολυ καλα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Dwarf Puffers | giorgio | Άλλα ψάρια Ασίας | 24 | 24-05-11 22:55 |
Νεο ενυδρειο με dwarf puffers | PUF | Αρχάριοι γλυκού νερού | 41 | 16-06-08 21:24 |
Εσωτερικά παράσιτα σε Dwarf Puffers | Zorba_The_Freak | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 27-04-07 07:53 |
dwarf puffers (Carinotetraodon travancoricus) | Mariel | Άλλα ψάρια Ασίας | 6 | 03-03-05 20:17 |